Αποστολή στη Νεμέα: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η Kia είναι μία μάρκα που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανεβάζει… στροφές και να ανεβαίνει πολύ Το νέο Ceed έχει ανέβει επίπεδα και το δείχνει… στην εκτίμηση του αγοραστικού κοινού.

Από την μία η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία μαζί με την τεχνολογία και από την άλλη η αξιοπιστία των μοντέλων της, είναι δύο χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Αυτά τα δύο στοιχεία είναι άλλωστε ο καθρέπτης της κορεατικής φίρμας η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H 3η γενιά του Kia Ceed έχει μεγάλες βλέψεις και όχι... άδικα

«Ευρωπαικό»… Kia

Πλέον έφτασε η ώρα να κάνει την εμφάνισή της η 3η γενιάς του Ceed (πλέον γράφεται χωρίς
Η 3η γενιά του Ceed σχεδιάστηκε στη Γερμανία και κατασευάζεται στη Σλοβακία…απόστροφο – cee’d) και να αλλάξει πολύ την εικόνα που είχαμε για την Kia.

Ήδη το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη (Σλοβακία) βρίσκεται στην Ελλάδα και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη οδηγική γεύση και να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα.

Ξεκινήσαμε από την Αθήνα και ταξιδέψαμε μέχρι τη Νεμέα, δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες.

Το Ceed ταξιδεύει πολύ άνετα. Το διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι καθώς ταξιδέψαμε μέχρι τη Νεμέα


Αλλαγές και αναβάθμιση

Εξωτερικά το νέο Ceed είναι πιο χαμηλό, φαρδύτερο και δίνει την εικόνα του κλασικού μοντέλου με τις
Το κορεατικό μοντέλο γράφεταιπλέον Ceed και όχι… cee’dσπορ πινελιές. Αυτή η τακτική έχει να κάνει κυρίως με την μεταπωλητική αξία και σε αυτό το κομμάτι δίνει βαρύτητα ένα μεγάλο ποσοστό του αγοραστικού κοινού. Το νέο Ceed διαθέτει στάνταρ  φώτα ημέρας LED που προέρχονται από τις εκδόσεις GT και GT-Line ενώ δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τα αντίστοιχα που έχουν τοποθετηθεί στο πιίσω μέρος και χαρίζουν έντονη προσωπικότητα στη νέα γενιά.

Μπαίνοντας στην καμπίνα των επιβατών διακρίνουμε ένα αναβαθμισμένο εσωτερικό με ποιοτικά υλικά και μεγάλους χώρους, που μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 4 ενήλικες (χώρος αποσκευών: 395 λίτρα). Χαρακτηριστική είναι η κάλυψη με δέρμα του ταμπλό που συνδυάζεται με πλαστικά που παραπέμπουν σε αλουμίνιο και χαρίζουν έναν αέρα πολυτέλειας. Ο πίνακας οργάνων παραμένει κλασικός ενώ στην κεντρική κονσόλα η μεγάλη οθόνη αφής προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, συνδέει το κινητό με το αυτοκίνητο κ.ά. Σε γενικές γραμμές είναι ξεκάθαρη η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία του Ceed, που γεννήθηκε στο κέντρο σχεδιασμού της μάρκας στη Φρανκφούρτη.

Η εικόνα που βλέπει ο οδηγός του νέου Ceed


Νέα πλατφόρμα

Ένα όμως από τα όπλα του νέου Kia Ceed είναι το πάτημα που έχει στο δρόμο. Βασισμένο στη νέα
Στο μέλλον θα δούμε εκδόσεις GT- και GT-Line…πλατφόρμα «K2», το κορεατικό μοντέλο δεν είναι μόνο πιο φαρδύ και χαμηλότερο αλλά πλέον κάθεται πολύ καλά στο δρόμο χτυπώντας στα ίσια αυτοκίνητα με ιστορία στην οδική συμπεριφορά.

Η νέα πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση, σε συνδυασμό με τις νέες επιλογές ελατηρίων και αμορτισέρ καθώς και το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης εξασφαλίζουν οδηγική απόλαυση.

Όσοι βρεθούν πίσω από το τιμόνι του κορεατικού μοντέλου θα καταλάβουν πόσο καλά 'στημένο' είναι


Και «στρίβει» και «πατάει» καλά…

Στα χέρια μας είχαμε δύο εκδόσεις. Αυτή με τον κινητήρα βενζίνης 1.0 λίτρου με 120 ίππους και την Η πιο προσιτή έκδοση είναι αυτή με τον κινητήρα των 1.4 λίτρων με 100 ίππους…diesel 1.6 με 136 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση διαπιστώσαμε πόσο ευχάριστο μπορεί να γίνει το ταξίδι με ένα 1.000άρη κινητήρα ενώ όταν το πιέσαμε έδειξε ότι δεν ζορίζεται και μας χάρισε απλόχερα αυτό που θέλαμε.

Στην περίπτωση του diesel η κατανάλωση πραγματικά μας εξέπληξε ενώ και η δύναμη ήταν πολύ ικανοποιητική. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τα συστήματα ασφαλείας και ιδίως το Lane Following Assist 3ης γενιάς που σε ενημερώνει διακριτικά στην περίπτωση που αλλάζεις λωρίδα χωρίς προειδοποιητικό φλας.

Ο πίνακας οργάνων της νέας γενιάς


Αυτό που ψάχνει ο πελάτης…

Το κορεατικό μοντέλο συνοδεύεται με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση…Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Kia Ceed αφορά στην εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών (ή 150.000 χλμ) που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Το νούμερο από μόνο του είναι εντυπωσιακό και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή όλων αυτών που αναζητούν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο θέλοντας ταυτόχρονα να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Η νέα γενιά Ceed έχει ανέβει αρκετά επίπεδα και το δείχνει. Μία ματιά και ένα test drive θα λύσει πολλές απορίες και θα κάνει πολύ κόσμο να μιλά και να σκέφτεται πολύ διαφορετικά για την μάρκα…

   
Για να δείτε εκδόσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Kia Ceed πατήστε ΕΔΩ

  Αρχικά το νέο Ceed είναι διαθέσιμο σε πεντάθυρο αμάξωμα και 12 διαφορετικά χρώματα

H Kia έχει αλλάξει και φαίνεται...

Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 395 λίτρα
Άνετα κάθονται δύο ενήλικες επιβάτες ή τρία παιδιά

Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή εναλλακτικά αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (όχι για όλες τις εκδόσεις)
Η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα

Οι επιλογές αφορούν σε εκδόσεις βενζίνης και diesel (στη φωτογραφία η έκδοση diesel 1.6 με τους 136 ίππους)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης