Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     
Φωτογραφίες: Γιώργος & Χρήστος Καραγιωργάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το να καθίσουμε και να αναλύσουμε το όνομα Jeep μάλλον είναι περιττό. Μία μάρκα που έχει “δανείσει” το όνομά της σε μία ολόκληρη κατηγορία, που θέλει τα οχήματα να μπορούν να κινούνται άνετα εκτός Η νέα έκδοση του Renegade μπορεί να θεωρηθεί κορυφαία επιλογή… δρόμου, ήδη συνεχίζει την… αναβάθμιση προκαλώντας τους υποψήφιους αγοραστές.

Το Renegade κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει το κοινό, γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και από τις πωλήσεις. Jeep με κινητήρες 1.400, 1.600 και 2.000 κ.εκ. δεν μπορούσαμε να φανταστούμε στο παρελθόν, άρα στην Ελλάδα που ο κυβισμός στα αυτοκίνητα θεωρείται πολυτέλεια η λύση ήρθε από Αμερική και ολίγο από.. Ιταλία, καθώς το γκρουπ Fiat έχει μπει μέτοχος στην αμερικανική Chrysler.

Jeep... Τίποτα άλλο... (πλέον προσιτό από φορολογική πλευρά!)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινητήρας 1.4 με 170 ίππους…
Τελικά το καλό και προσιτό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο και να μας προβληματίσει ακόμα περισσότερο. Ήδη η ελληνική εισαγωγική εταιρεία παρουσίασε και έχει προς διάθεση το Renegade με Το νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει άνεση, καλύτερες επιδόσεις αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση κινητήρα 1.400 κ.εκ. που αποδίδει 170 ίππους, συνδυάζεται με τετρακίνηση και εφοδιάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων! Όλα τα στοιχεία που διαβάσατε παραπάνω είναι… αληθινά και μπορεί να βιώσει κάποιος ακόμα και σε πραγματικές συνθήκες, όπως το βιώσαμε και εμείς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μοντέλου επί ελληνικού εδάφους.

Να σημειώσουμε ένα από τα πλεονεκτήματα του Renegade είναι η ποιότητα κύλισης στο δρόμο και η συμπεριφορά που θυμίζει επιβατικό αυτοκίνητο. Εκτός δρόμου, ένα πέρασμα από το Jeep Camp της εταιρείας στην λεωφόρο Βουλιαγμένης (ύψος Γλυφάδας) θα σας λύσει όλες τις απορίες. Εκεί μπορείς να καταλάβεις πως ένα Renegade μπορεί να βουτήξει στο… νερό, να περάσει κινηθεί υπερβολικά άνετα στην άμμο, να σκαρφαλώσει σε κλίση σχεδόν 50 μοίρες, να περάσει εμπόδια και να κάνει πράγματα που δεν μπορείς να το φανταστείς αν δεν το ζήσεις.

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι...

Με επιδόσεις…
Όπως θα δείτε παρακάτω, καθώς μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, το Renegade είναι  πράγματι ένα αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου. Ένα αυτοκίνητο που θα σε πάει παντού και πλέον με τον εξελιγμένο κινητήρα τεχνολογίας Multi Air έχει ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και κυρίως εντός πόλης.

Πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις για το όχημα του 1.5 σχεδόν τόνου, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 8.8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 196 χλμ./ώρα.

Με ένα Jeep στα χέρια σου σίγουρα θα περάσεις ωραία (στην φωτογραφία με τον Πάρι Ποντίκα - δεξιά)

Υψηλή ζήτηση
Στο διά ταύτα, η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει τα πάντα ή καλύτερα όσα θέλει να έχει ένας ιδιοκτήτης 4×4. Η τιμή του αγγίζει τα 27.940 ευρώ που μπορεί να φαντάζουν αρκετά όμως για την κατηγορία του είναι σίγουρο πως θα βάλει πολλούς σε σκέψη.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν αυτοκίνητα για παράδοση καθώς το 1.4 με το 9άρι και τους 170 ίππους ήδη έχει στείλει πολύ κόσμο στις αντιπροσωπείες, πριν καν το οδηγήσει…

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Jeep Renegade MultiAir2 turbo
Κυβισμός βενζινοκινητήρα 1.368 κ.εκ.
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 170/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/2.500
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 8.8
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 196
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 6.9 (βενζίνη)
Εκπομπές Ρύπων CO2 160
Τέλη Κυκλοφορίας 272
Μήκος (μέτρα) 4.255
Πλάτος (μέτρα) 1.805
Ύψος (μέτρα) 1.667
Βάρος (κιλά) 1.505
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 351
 Τιμή (από…) 27.940*

 * με όφελος απόσυρσης

Για... πλάκα το Renegade κατεβαίνει τέτοια κλίση
Όλα είναι δρόμος...
Τέτοιο... οδόστρωμα δεν θα προβληματίσει τον οδηγό του Renegade
Στο Jeep Camp μπορείς να οδηγήσεις σε όλες τις συνθήκες και εδάφη
Είναι φοβερό το πόσο άνετα κινείται στην άμμο...
Το πέρασμα από νερό προσφέρει μέγιστη ικανοποίηση...

Επιλέγεις από τον διακόπτη την επιλογή για λάσπη και απλά παίζεις!!!
Πάει ακόμα και με τρεις αλλά και και με... δύο ρόδες

Στην τραμπάλα το όχημα του 1.5 τόνου δέχεται πολύ μεγάλο τράνταγμα (δείτε την πίσω ρόδα). Παρ' όλα αυτά δείχνει να μην καταλαβαίνει από.. πόνο
Σωστή εικόνα για ένα Jeep...

Τα κορίτσια που υποδέχονται όσους θέλουν να οδηγήσουν στο Jeep Camp...
Στο.. άερα!
Η εικόνα μιλά από μόνη της. Κινητήρας 1.400 κ.εκ. με 170 ίππους.
Αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων... Για πρώτη φορά...
Το εσωτερικό του Jeep Renegade...
Με τον περιστροφικό διακόπτη (αριστερά όπως φαίνεται από το κιβώτιο) ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αυτόματη επιλογή τετρακίνησης, οδήγηση σε χιόνι, άμμο ή λάσπη...
Πολλά Jeep Renegade έτοιμα για εξόρμηση...
Ωραίο να το βλέπεις (ακόμα καλύτερο να το οδηγείς)
Ούτε η λάσπη αποτελεί εμπόδιο...
Οδήγηση και με κλίση...
Άμα δείτε αυτή την ταμπέλα μπείτε μέσα....
Θέλω να το βλέπω....
Καλό... test drive!

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης