Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To i20 της Hyundai είναι ένα πολύ πετυχημένο αυτοκίνητο κάτι που δεν το λέμε εμείς αλλά το μαρτυρούν οι αριθμοί των πωλήσεων. Ένα εκατομμύριο μονάδες είναι η απόδειξη πως κάτι ξεχωριστό και με απήχηση έχουν δημιουργήσει οι Κορεάτες από το 2002. Πλέον η 3η γενιά βρίσκεται ήδη στην Η 3η γενιά του i20 δεν θυμίζει σε τίποτα την Hyundai που οι περισσότεροι γνωρίζουν… χώρα μας και αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση της μάρκας στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, αυτής δηλαδή με την μεγαλύτερη ανταπόκριση στην ελληνική αγορά.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου και φυσικά το zougla.gr, είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει επί ελληνικού εδάφους. Με λίγα λόγια πήραμε μία πρώτη γεύση από τις αλλαγές που έχει δεχτεί η νέα γενιά, οι οποίες είναι άμεσα αισθητές τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και ποιότητας κατασκευής. Ξεκινώντας από την σχεδίαση θα πρέπει να αναφέρουμε πως το i20 δημιουργήθηκε στο κέντρο σχεδιασμού της Hyundai Motor Europe στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Αυτή είναι και η απόδειξη του οπτικού αποτελέσματος καθώς το μοντέλο δείχνει περισσότερο ευρωπαϊκό παρά κορεάτικο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ξεφεύγει... σχεδιαστικά η 3η γενιά του Hyundai i20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του
Άλλωστε, σκοπός των ανθρώπων της μάρκας είναι να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εικόνα της Hyundai και να στείλουν το μήνυμα σε όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, είναι πιο μακρύ, πιο χαμηλό και πιο φαρδύ. Μάλιστα η νέα, μεγαλύτερη πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται το i20, έχει  μεταξόνιο 45 mm μακρύτερο (τώρα 2.570 χιλιοστά), παρέχοντας Το Hyundai i20 συνοδεύεται με 5 χρόνια εγγύηση και απεριόριστα χιλιόμετρα!!! μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο.

Αφήνοντας το εξωτερικό τμήμα που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο μπαίνουμε στην καμπίνα. Αυτομάτως καταλαβαίνεις πως το i20 είναι ένα άλλο… Hyundai από αυτά που τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους. Η εξαιρετική ποιότητα των υλικών, ηάνεση, οι χώροι ακόμα και η… μυρωδιά, είναι στοιχεία που αρέσουν στους σύγχρονους πελάτες και θα τα υπολογίσουν σοβαρά. Σημαντική η προσθήκη συστημάτων ασφαλείας όπως για παράδειγμα η ενημέρωση του οδηγού στην περίπτωση αλλαγής λωρίδας κ.ά. Οδηγικά, από τη σύντομη επαφή που είχαμε συνειδητοποιήσαμε πως έχει γίνει ξεχωριστή δουλειά. Η ποιότητα κύλισης θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, ενώ οι εξωτερικοί ήχοι δεν κουράζουν ακόμα και σε ψηλές ταχύτητες. Θα λέγαμε πως το νέο i20 αν και είναι ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας από πολλές πλευρές. Από χώρους, που μπορούν να καθίσουν ακόμα και πέντε επιβάτες, μέχρι και το χώρο αποσκευών που αγγίζει  τα 326 λίτρα.

H ποιότητα κατασκευής είναι πολύ ψηλή και δεν θυμίζει σε τίποτα Hyundai παλαιότερης γενιάς...

Εκδόσεις βενζίνης και diesel
Από πλευράς μηχανικών συνόλων, το Hyundai i20 είναι διαθέσιμο τόσο με βενζινοκινητήρες όσο και με πετρελαιοκινητήρες. Στην πρώτη περίπτωση διατίθεται με κινητήρα 1,25 λίτρων με 75 και 84 ίππους ενώ υπάρχει και έκδοση 1.4 με 100 ίππους. Στις εκδόσεις diesel οι επιλογές αφορούν εκδόσεις 1.1 και 1.4 λίτρων με 75 και 90 ίππους αντίστοιχα.

Στο διά ταύτα, η νέα γενιά του i20 είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει πολλές σκέψεις όσων θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Συνδυάζει σχεδίαση, ποιότητα και χώρους ενώ τα χαμηλά έξοδα συντήρησης σε συνδυασμό με τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης είναι στοιχεία που σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών δίνει μεγάλη έμφαση…

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Βενζίνης
Κινητήρας: 1.25 lt, Ιπποδύναμη: 75/5.500, Ροπή: 122Nm/4.000
Κινητήρας: 1.25 lt, Ιπποδύναμη: 84/6.000, Ροπή: 122Nm/4.000
Κινητήρας: 1.4 lt, Ιπποδύναμη: 100/6.000, Ροπή: 134Nm/3.500 

Πετρελαίου
Κινητήρας: 1.1 lt, Ιπποδύναμη: 75/4.000, Ροπή: 180Nm/1.750-2.500
Κινητήρας: 1.4 lt, Ιπποδύναμη: 90/4.000, Ροπή: 240Nm/1.500-2.500

Για να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά όλων των εκδόσεων του Hyundai i20 πατήστε ΕΔΩ


ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 3ης ΓΕΝΙΑΣ HYUNDAI i30

Η ποιότητα κύλισης δείχνει και την δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της κορεατικής φίρμας...
Την σχεδίαση επιμελήθηκε το κέντρο σχεδίασης της Hyundai στην Ευρώπη...

Το μήκος του i20 ξεπερνά τα 4 μέτρα...
Από την σχεδίαση δείχνει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας...
Μεγάλα τα πίσω φωτιστικά σώματα...
Εμπρός φώτα ημέρας τεχνολογίας LED...

Ο πίνακας οργάνων...
Ειδική θήκη για κινητό που μεταφέρει πληροφορίες και ταυτόχρονα φορτίζει...
Κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Υπάρχει και πρόταση με αυτόματο...
Χώρος αποσκευών 326 λίτρων...
Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και τρεις επιβάτες...
Η νέα γενιά είναι εφοδιασμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείς. Για παράδειγμα το Lane Departure ενημερώνει τον οδηγό ότι άλλαξε λωρίδα χωρίς να έχει βγάλει προειδοποιητικό φλας...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης