Του Αλέξη Σφαέλου

Για το Ami σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλά. Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Iδανικό για να περνάει από τα στενά σοκάκια των νησιών και μάλιστα αθόρυβα. Είναι ηλεκτρικό που σημαίνει μηδενικές εκπομπές CO2. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ami έχει μήκος 2.4 μ. αυτονομία 75χλμ. και φορτίζει πλήρως σε οικιακή πρίζα σε μόλις 3 ώρες. Εκτός από τη δελεαστική τιμή έχει ένα ακόμη ένα προσόν. Μπορεί να οδηγηθεί από νέους 16 και άνω αρκεί να έχουν δίπλωμα δικύκλου. 

Το Citroën Ami είναι ένα πραγματικά δημοφιλές φαινόμενο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και premium gadget. Αυτό αντικατοπτρίζεται στη μεγάλη ανταπόκριση του ελληνικού αγοραστικού κοινού, η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι παραγγελίες στην Ευρώπη ξεπέρασαν τις 16.000 από τις πρώτα κιόλας ημέρες που παρουσιάσθηκε.

Ένα ολόκληρο οικοσύστημα αναπτύχθηκε ειδικά για το Ami, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό ταξίδι πελατών, από την online ανακάλυψη, έως την αγορά και την παράδοσή του. Η τιμή εκκίνησης του οχήματος είναι 9.900 αλλά με τις κρατικές επιδοτήσεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” η τιμή κατεβαίνει στα 6.900 ευρώ ενώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000€ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τις 5.900€!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι έγινε όταν φθάσαμε με το Ami στα γραφεία του zougla.gr





 

H προσιτή τιμή του, οι συμπαγείς διαστάσεις που διευκολύνουν την οδήγηση και το παρκάρισμα, καθώς και η άνετη μεταφορά δύο ατόμων το κάνουν να ξεχωρίζει. Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία του, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η προστασία που προσφέρει από κακές καιρικές συνθήκες, έχοντας παράλληλα και αξιαγάπητη προσωπικότητα.

 

 

Πρόταση και για τους επαγγελματίες 

 

Η Citroën συνεχίζει να καινοτομεί και για τους επαγγελματίες με την κυκλοφορία του My Ami Cargo, μια μοναδική και έξυπνη λύση ηλεκτρικής διανομής, προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα του Ami. O συνολικός όγκος φόρτωσης ξεπερνά τα 400 λίτρα και το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 140 κιλά, χάρη στον βελτιστοποιημένο μεταβλητό διαθέσιμο χώρο που καταλαμβάνει τη θέση του συνοδηγού. Αυτή η νέα ηλεκτρική πρόταση αποτελεί μια ευέλικτη και μοντέρνα απάντηση στις νέες ανάγκες κινητικότητας τοπικών εταιρειών για διανομές και παραδόσεις προϊόντων, εμπόρων, τεχνιτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, τοπικών αρχών και διοικήσεων, ακόμη και κατασκευαστών.

Το My Ami Cargo συνδυάζει τη χωρητικότητα φόρτωσης, τη λειτουργικότητα του φορητού γραφείου και τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας, όπως μηδενικές εκπομπές CO2 και δωρεάν πρόσβαση σε περιοχές με ελεγχόμενη κυκλοφορία. Η φόρτιση είναι εύκολη σε μόλις 3 ώρες σε μια τυπική/οικιακή πρίζα, ενώ δεδομένη είναι η ξεκούραστη μετακίνηση χάρη στην ηλεκτρική υπόσταση του μοντέλου και το ιδιαίτερα περιορισμένο κόστος χρήσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης