Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα τελευταία χρόνια ακούμε για δύο προηγμένα συστήματα, την ημιαυτόνομη και  αυτόνομη οδήγηση. Στην Η νέα BMW X4 πηγαίνει και μόνη της…δεύτερη περίπτωση, το όχημα μπορεί να σε μεταφέρει στο σημείο που θα του υποδείξεις και είναι ένα σύστημα που εξελίσσεται συνεχώς ενώ πολλές εταιρείες πραγματοποιούν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Στην περίπτωση όμως της ημιαυτόνομης οδήγησης τα πράγματα είναι πιο… βοηθητικά για τον οδηγό. Απαιτείται αυτός που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να το κρατά και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το ίδιο το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε πως είναι να οδηγείς χωρίς χέρια!

 

 

Στην πράξη

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με το σύστημα της ημιαυτόνομης οδήγησης. Η τελευταία γενιά της BMW X4 είναι ένα προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο και εφοδιάζεται με το συγκεκριμένο σύστημα.

Αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε στην πράξη και να δούμε πώς λειτουργεί και πόσο εύκολο είναι στη χρήση του. Στο… δια ταύτα διαπιστώσαμε πως το όχημα έχει τη δυνατότητα να στρίβει μόνο του, να φρενάρει όταν συναντά ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα αλλά και να ξεκινά από στάση όταν συνεχίζεται η ροή της κίνησης.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι πέρα για πέρα αληθινό και μπορείτε να το δείτε στο video που κάναμε με την BMW Χ4.  

 

Η BMW X4 είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα που πωλούνται

Η ενεργοποίηση της ημιαυτόνομης οδήγησης γίνεται πατώντας το μεσαίο και πάνω αριστερά κουμπιά στο τιμόνι Ακόμα και... χωρίς της βοήθεια του οδηγού η BMW X4 πηγαίνει!

 

Το εσωτερικό της X4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης