Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονή έρχεται στην Ελλάδα η νέα BMW X1, 3ης γενιάς. Αν και η εμφάνισή της είναι καινούργια, όσοι ξέρουν τη σειρά Χ1 δεν υπάρχει περίπτωση να μην την αναγνωρίσουν. Οι διαφορές με την BMW X1 2ης γενιάς είναι κυρίως στις διαστάσεις και στην εξωτερική σχεδίαση ενώ το εσωτερικό της είναι πιο μοντέρνο και έχει ψηφιακό χαρακτήρα.
Οι Γερμανοί σχεδιαστές προχώρησαν στις αλλαγές για την X1 3ης γενιάς έχοντας ως βάση τις παρατηρήσεις αλλά και προτιμήσεις των πελάτων της φίρμας. Στην τελευταία έκδοση που αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στο τέλος της χρονιάς υπάρχουν όλα όσα θέλει ένας σύγχρονος οδηγός . Ο βασικός εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα φορτωμένος ενώ για τους πιο απαιτητικούς αγοραστές, υπάρχουν αρκετές επιλογές στον προαιρετικό εξοπλισμό.
Για πρώτη φορά η BMW παρουσίασε την Χ1 πριν από 13 χρόνια. Ήταν το πρώτο Sports Activity Vehicle (SAV) στην πολυτελή compact κατηγορία και από τότε διατηρεί υψηλές πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία. 
Η νέα BMW X1 του 2022 θα προσφέρεται για πρώτη φορά με τρεις τύπους συστημάτων κίνησης. Όταν λανσαριστεί τον Οκτώβριο του 2022, θα διατίθεται αρχικά με μία γκάμα δύο βενζινοκινητήρων και δύο κινητήρων diesel. Αυτοί θα συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη, στάνταρ, και η κινητήρια δύναμή τους θα διοχετεύεται στο δρόμο είτε μέσω των εμπρός τροχών, ή μέσω του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με το μοντέλο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το κουαρτέτο εκδόσεων θα ακολουθήσει άμεσα η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 xDrive30 (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένος κύκλος WLTP: 18,4 – 17,3 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km, τιμές στον κύκλο NEDC καθώς και δύο plug-in υβριδικά μοντέλα και δύο ακόμα εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. 

Η νέα BMW X1 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, όπου για πρώτη φορά, τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά θα κατασκευάζονται σε μία γραμμή συναρμολόγησης, 
Για να μην μπερδεύστε όμως στις λεπτομέρειες. Σημειώστε ότι η νέα Χ1 θα διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τεχνολογία Plug-in Hybrid (PHEV) ή ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία (BEV).  
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου του 2022, Τα  μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι xDrive23i και xDrive23d θα διαθέτουν τεχνολογία Mild Hybrid 48 Volt. Τον Νοέμβριο, θα ακολουθήσουν τα μοντέλα PHEV και BEV.
 

Ο εξοπλισμός στις εκδόσεις xLine και M Sport 
Ο βασικός εξοπλισμός στην BMW Χ1 έχει εμπλουτιστεί σημαντικά και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
▪ Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη).
▪ BMW Live Cockpit Plus με σύστημα πλοήγησης (ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’ με δυνατότητα παραμετροποίησης και κεντρική οθόνη ελέγχου αφής 10,7’’.
▪ Κυρτό πάνελ οθονών.
▪ Ψηφιακές υπηρεσίες Connected Professional με ασύρματη σύνδεση για Apple CarPlay – Android Auto, πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (RTTI), Intelligent Personal Assistant με φωνητικές εντολές, απομακρυσμένες υπηρεσίες μέσω MyBMW App.                            
▪ Σπορ δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.
▪ Αυτόματος ηλεκτρονικός κλιματισμός 2 ζωνών.
▪ Active Guard (προειδοποίηση πεζών, εμπρόσθιας σύγκρουσης, εγκατάλειψης λωρίδας)
▪ Parking Assistant με αισθητήρες εμπρός – πίσω και κάμερα με υποβοήθηση οπισθοπορείας.
▪ Προβολείς LED και πίσω φώτα LED.
▪ Επενδύσεις εσωτερικού από ύφασμα.  
▪ Διαιρούμενες και αναδιπλούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40/20/40 με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης (12 μοίρες).
▪ Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών.
▪ Ζάντες ελαφρού κράματος 17″ με αστεροειδείς ακτίνες.
▪ Θερμαινόμενοι καθρέφτες.  
▪ Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Προτεινόμενες Βασικές Λιανικές Τιμές Νέας BMW X 1:
                     
                          
Έως και τον Οκτώβριο του 2022 οι Εκδόσεις της νέας BMW X1 οι οποίες διατίθενται (με επιπλέον εξοπλισμό πέραν του βασικού) είναι οι παρακάτω:

Εκτός από τις παραπάνω εκδόσεις  θα υπάρχει και η έκδοση xLine Advanced η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά για την X1 sDrive18i και θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού. 
Η Έκδοση xLine Advanced θα έχει πλαίσιο μάσκας “νεφρών” σε χρώμιο Pearl, γρίλιες μάσκας “νεφρών” σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, μετωπική επιφάνεια σε χρώμιο Pearl, περιμετρικά διακοσμητικά στοιχεία στο κάτω μέρος σε γκρι Dark χρώμα αντίθεσης, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε ασημί Glacier, διακοσμητικά στοιχεία στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα σε χρώμιο Pearl και διακοσμητικά οροφής στο χρώμα του αμαξώματος.

Επίσης έχει ζάντες ελαφρού κράματος 18″, διακοσμητικά καλύμματα μαρσπιέ με επιγραφή BMW σε ματ αλουμίνιο, επενδύσεις εσωτερικού από περφορέ Sensatec, ταμπλό Luxury (με επένδυση Sensatec), διακοσμητικές επενδύσεις σε γυαλιστερό μαύρο, ατμοσφαιρικό φωτισμό εσωτερικού, λεπτομέρειες σε χρώμιο Pearl στις χειρολαβές θυρών.

Το πακέτο Premium περιλαμβάνει:
▪ Σύστημα άνετης πρόσβασης με Digital Key Plus.
▪ Εσωτερικός και εξωτερικός καθρέπτης αντιθαμβωτικός.
▪ Αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με λειτουργία στάθμευσης.
▪ Προσαρμοζόμενοι προβολείς LED και διευρυμένα πίσω φώτα LED.
▪ Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας.
▪ Ασύρματη φόρτιση κινητών συσκευών.
▪ Προετοιμασία θερμαινόμενου τιμονιού.
▪ Προετοιμασία για θερμαινόμενα καθίσματα.
▪ Προετοιμασία για Driving Assistant Plus.
 Τέλος υπάρχει και το πακέτο Essence που έχει επιπλέον σύστημα συναγερμού και μεταλλικό χρώμα. Η τιμή της θα ξεκινάει από 39.522 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης