Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα BMW X3 αποτελεί την 3η γενιά ενός μοντέλου που δημιούργησε μία πολυτελής κατηγορία οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε πανελλαδική  παρουσίαση στα Καλάβρυτα και το zougla.gr ταξίδεψε, οδήγησε και πήρε μία πρώτη οδηγική γεύση αλλά και εικόνα επί Πολυτέλεια, τεχνολογία και άνεση συνθέτουν το τρίπτυχο της 3ης γενιάς BMW X3…ελληνικού εδάφους.

Εκτός από την πολυτέλεια, αίσθηση προκαλεί η κορυφαία ποιότητα κύλισης αλλά και η άνεση στην καμπίνα των επιβατών, γεγονός που ανεβάζουν πολύ τον πήχη στην λεγόμενη premium κατηγορία. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο, τουλάχιστον στην έκδοση diesel με τους 190 ίππους είναι η κατανάλωση καυσίμου που θυμίζει περισσότερο μικρό μοντέλο παρά ένα μεγάλο ογκώδες όχημα μήκους 4,709 μέτρων.

Ξεχωρίσαμε δέκα χαρακτηριστικά στοιχεία για να ξέρετε και να γνωρίζετε, όχι μόνο αν… στρίβει καλά αλλά και τι θα συναντήσετε σε αυτό το νέο μοντέλο που μπορείτε να δείτε τις επόμενες ημέρες και να οδηγήσετε στις επίσημες αντιπροσωπείες σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα γενιά της BMW X3 πατήστε ΕΔΩ

—————————————————————-

Συνολικές πωλήσεις BMW X3

Η πρώτη γενιά της X3 κυκλοφόρησε στους δρόμους το 2003. Στα 7 χρόνια παρουσίας της πουλήθηκαν 600.000 μονάδες μέχρι και το 2010, οπότε και έκανε την εμφάνισή της η δεύτερη γενιά. Περισσότερα από 900.000 BMW X3 2ης γενιάς πουλήθηκαν παγκοσμίως, με το σύνολο (1η και 2η γενιά) να ξεπερνά το 1.5 εκατ. μονάδες, νούμερο που δείχνει και την επιτυχία του γερμανικού SUV.


—————————————————————-

Νέα μάσκα, νέα φώτα

Στην 3η γενιά της BMW X3, η σχεδιαστική φιλοσοφία έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές της. Οι εξωτερικές αλλαγές επικεντρώνονται κυρίως στη νέα, πιο μάτσο, μάσκα, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, στους νέους προβολείς ομίχλης, τις διπλές εξατμίσεις, κ.ά.

 
—————————————————————-

Οι διαστάσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά

Η 3η γενιά είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την 2η, σε πλάτος, ύψος, μήκος και μεταξόνιο. Ο χώρος αποσκευών έχει παραμείνει στα 550 λίτρα σε αντίθεση με το βάρος που είναι κατά 20 κιλά πιο βαριά (1.750 από 1.730 κιλά).

 
—————————————————————-

Νέο πολυτελές εσωτερικό

Οι μεγάλες αλλαγές επικεντρώνονται στην καμπίνα των επιβατών που είναι πλέον πιο λειτουργική και με πολλά στοιχεία από τις τελευταίες γενιές 5 Series και 7 Series. Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα αλλά και η διάταξη στο σημείο κάτω από αυτή.

 
—————————————————————-

Ασύρματη φόρτιση κινητού-κλειδιού

Ένα στοιχείο πολύ χρηστικό αφορά στην ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου αλλά και του… κλειδιού που θυμίζει κόσμημα. Το μόνο που πρέπει να κάνει αυτό που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο είναι να ακουμπήσει το τηλέφωνό του και αυτό θα αρχίσει να γεμίζει ενέργεια!

 
—————————————————————-

Χειρονομίες και… ηχοσύστημα

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο αφορά στον τρόπο που ο οδηγός χειρίζεται το ηχοσύστημα. Συγκεκριμένα, μπορεί κάνοντας… χειρονομίες να αυξομειώνει την ένταση του ραδιοφώνου, να αλλάζει σταθμούς κ.ά.

 
—————————————————————-

Ημιαυτόνομη οδήγηση

Η νέα BMW X3 εφοδιάζεται με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης. Με απλά λόγια το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει και να… στρίβει μόνο του, αρκεί ο οδηγός να ακουμπά απλά το τιμόνι! Επίσης το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί και μόνο του, ακόμα και χωρίς να ακουμπά ο οδηγός το τιμόνι για σχεδόν 15 δευτερόλεπτα!

 
—————————————————————-

Εξελιγμένη τετρακίνηση

Η 3η γενιά θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα μόνο με σύστημα xDrive, δηλαδή μία εξελιγμένη αυτόματη τετρακίνηση που θα φανεί πολύ χρήσιμη τόσο στην οδήγηση στο δρόμο όσο και εκτός δρόμου. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η πλήρης μεταβλητή κατανομή της ροπής στους δύο άξονες σε ποσοστό 0% έως 100%.

—————————————————————-

Τζάμι με… ακουστική μεμβράνη

Τα πλαϊνά τζάμια του γερμανικού οχήματος ελευθέρου χρόνου έχουν πάχος 4,4mm και εξοπλίζονται με… ακουστική μεμβράνη. Ο συνδυασμός αυτός συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην μείωση θορύβου στο εσωτερικό της καμπίνας.

 
—————————————————————-

Εκδόσεις – Τιμές

H γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και δύο κινητήρες diesel με εκδόσεις ισχύος από 184 έως 360 ίππους. Η χωρητικότητες ξεκινούν από τα 2.0 λίτρα και φτάνουν τα 3.0 ενώ όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με το αυτόματος κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης