Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα εξωτικά οχήματα και γενικότερα τα λεγόμενα super car έχουν… εξαφανιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δειλά, δειλά έχουν αρχίσει και πάλι να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους ενώ υπάρχουν και καινούργια μοντέλα που καταφέρνουν όχι μόνο προκαλούν τα βλέμματα αλλά να ακολουθούν και την σύγχρονη τάση που θέλει το… ρεύμα να παίζει το ρόλο του.

BMW i8 Roadster και Can am RYKER με φόντο την εθνική οδό...

Roadster που σε ταξιδεύει αλλού…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW i8 Roadster είναι ένα προηγμένο τεχνολογικό μοντέλο το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής Το i8 Roadster συνδυάζει βενζίνη και ρεύμα και χαρίζει μόνο χαμόγελα!καύσης βενζίνης χωρητικότητας 1.5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Συνδυαστικά αποδίδει 374 ίππους με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ακόμα και μόνο ηλεκτρικά για αποστάσεις 40-50 χιλιομέτρων καθώς υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης από μία οικιακή πρίζα.

Το εκκεντρικό γερμανικό μοντέλο έχει πολύ καλές επιδόσεις, με το γνωστό 0-100 να επιτυγχάνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Είναι αυστηρά διθέσιο και το χαρακτηριστικό του εκτός από την προχωρημένη σχεδίαση είναι η άνεση που προσφέρει καθώς μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα και για καθημερινό αυτοκίνητο.

Οι πόρτες στην BMW i8 Roadster ανοίγουν προς τα πάνω...

‘Ενα απίστευτο τρίκυκλο!

Το επιβλητικό και απίστευτα sexy μοντέλο είχαμε στα χέρια μας, μαζί και ένα επίσης εκκεντρικό αλλά… Καβαλάς το Ryker και απλά βρίσκεσαι σε άλλον… κόσμοτρίκυκλο μοντέλο με την ονομασία Can-am Ryker.

Το συγκεκριμένο που τείνει προς την… μοτοσυκλέτα καταφέρνει να τραβά πάνω του τα βλέμματα καθώς δεν βλέπεις και κάθε μέρα ένα τόσο ξεχωριστό μηχανάκι.

Εφοδιάζεται με κινητήρα 900 κ.εκ. (υπάρχει και έκδοση με 600 κε.κ.) και αποδίδει 77 ίππους με την τιμή του να αγγίζει τα 15.500 ευρώ.

Το Can-am Ryker (στο τιμόνι ο Δήμος Αρχοντούλης)

Και τα δύο μαζί

Και τα δύο κυκλοφορούν στην Ελλάδα και όπως θα δείτε καταφέρνουν να σε μαγεύουν με την σχεδίαση τους. Δείτε στο παρακάτω video τα δύο οχήματα και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης