Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας ενώ ολοένα και περισσότερα νέα  μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στην παγκόσμια αγορά.

Πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα όπως το νέο e-tron, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ελευθέρου χρόνου της Audi.

Το e-tron είναι ένα όχημα που δεν περνά απαρατήρητο...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο ρεύμα

Το γερμανικό πολυτελές SUV είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο με μήκος που αγγίζει τα 4,9 μέτρα, έχει βάρος που Με 408 άλογα σίγουρα έχεις και καλές επιδόσειςφτάνει τους 2.5 τόνους και κινείται αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα καθώς εξοπλίζεται μόνο με ηλεκτροκινητήρα. Παρά τον χαρακτήρα του δεν λείπουν τα σπορ χαρακτηριστικά, ωστόσο αυτό που εντυπωσιάζει τον χρήση είναι η τεχνολογία με την οποία εφοδιάζεται και δείχνει πως κάπως έτσι θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Να σημειώσουμε πως οι δύο ηλεκτροκινητήρες με του οποίους εφοδιάζεται που αποδίδουν 408 ίππους, μεταφέρουν τη ροπή και στους  τέσσερις τροχούς και προσφέρουν αυτονομία, που σύμφωνα με την μάρκα, αγγίζει τα 417 χλμ. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

Μετρήστε... οθόνες, ψηφιακά κουμπιά και δείτε τις οθόνες δεξιά και αριστερά που εμφανίζουν την εικόνα από τους ψηφιακούς καθρέφτες

Παντού έχει οθόνες

Σίγουρα ένα τόσο μεγάλο όχημα έχει άπλετους χώρους, όμως αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η τεχνολογία. Ο ξεχωριστός φωτισμός αλλάζει σημαντική την εικόνα στην καμπίνα…Αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται ο καθένας που θα το κοιτάξει εξωτερικά, πόσο μάλιστα όταν καθίσει στην καμπίνα. Παντού υπάρχουν μεγάλες οθόνες και κουμπιά αφής, γεγονός που χρειάζεται εξοικείωση για όσους δεν τα πηγαίνουν καλά με την τεχνολογία. 

Ακόμα και ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός όπως και οι καθρέφτες, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής της Audi.  Εσωτερικά επίσης  διακρίνουμε τον ιδιαίτερο φωτισμό, τις ραφές των καθισμάτων που θυμίζουν πλακέτα ηλεκτρικού κυκλώματος κ.ά.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Audi e-tron είναι οι προαιρετικοί εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες

Φουλ… τεχνολογία

Στο παρακάτω video επιλέξαμε να σας δείξουμε μία διαφορετική εικόνα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Και στρίβει, και επιταχύνει και έχει χώρους…Παραβλέψαμε το αν… στρίβει ή όχι, αν έχει ικανότητες εκτός δρόμου ή άπλετους χώρους.

Επικεντρωθήκαμε σε αυτό που χαρακτηρίζει πλέον την κατηγορία και αφορά στην τεχνολογία, τις οθόνες, τις καινοτομίες αλλά και συστήματα που μεγιστοποιούν την ασφάλεια όταν κινούμαστε στο δρόμο.

 

Παρακολουθήστε το video και πάρτε μία γεύση από το Audi e-tron το οποίο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από 85.000 ευρώ…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης