ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μοντέρνο αισθητικά, με νεανικά χρώματα, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, βελτιωμένες  δυνατότητες συνδεσιμότητας, κινητήρα 1.000άρη turbo, οδική συμπεριφορά που εκπλήσσει και εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής.

 

Οδηγήσαμε το Micra 1.0 IG-T με τους 100 ίππους και ξεχωρίσαμε τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά.

Στυλ

Ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις μέσα στα αστικά κέντρα

Το supermini των Ιαπώνων είναι ένα από τα πιο στιλάτα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά. Προσφέρεται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να το εξατομικεύσουν σύμφωνα με τα γούστα τους, εξοπλίζεται με όμορφες ζάντες 16 και 17 ιντσών και είναι απόλυτα πρακτικό χάρη στο πεντάθυρο αμάξωμα με τις «κρυφές» πίσω χειρολαβές.

Χώροι

Εργονομικό, με πολύ καλή συναρμογή και άνετα καθίσματα

Παρότι ανήκει στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης, το Micra ικανοποιεί πλήρως τον οδηγό χάρη στην ευελιξία του εσωτερικού του κόσμου. Μπορεί να φιλοξενήσει με ελάχιστες παραχωρήσεις τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενώ στα πίσω καθίσματα χωράνε άνετα δύο παιδικά καθίσματα. 

Το πορτμπαγκάζ των 300 λίτρων έχει αρκετό βάθος και πλάτος, γεγονός που σε βοηθά να βάλεις τις βαλίτσες σε όρθια θέση, εξοικονομώντας επιπλέον χώρο για τα παιχνίδια των παιδιών, ακόμη και για ένα καρότσι βόλτας.

Συνδεσιμότητα

Γρήγορη και κυρίως πανεύκολη στη λειτουργία της η οθόνη αφής

Από τα πιο ευχάριστα και καλοφτιαγμένα σαλόνια σε supermini. Αρκετές επιφάνειες καλύπτονται από μαλακά στην υφή υλικά, φέρει δίχρωμες επενδύσεις και αρκετές θήκες. Χάρη στην εξαιρετική συναρμογή, σου δίνει την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τίποτε και ποτέ.

Ο πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT 5  ιντσών είναι ευανάγνωστος και προβάλλει πληροφορίες για την αυτονομία, την κατανάλωση καυσίμου, τις βασικές λειτουργίες υποστήριξης οδηγού, τη μουσική και την επικοινωνία.

Στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 7 ιντσών. Διαθέτει αναγνώριση φωνής, Apple Carplay και Android Auto, 3D χάρτες, πλοήγηση TomTom με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και πολλά ακόμα. Η οθόνη είναι εύκολη και γρήγορη στη λειτουργία, γεγονός που θα εκτιμήσουν οι οδηγοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις high-tech τεχνολογίες.

Κινητήρας

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι στα 100 ευρώ περίπου

Το Micra προσφέρεται με έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 999 κ.εκ. με απόδοση 100 ίππους, έναν νέο 1.0 λίτρου με 117 ίππους και ένα diesel 90 ίππων. Επιλέγουμε τον πρώτο για τη σπιρτάδα του, το ανέλπιστα δυνατό τράβηγμα από χαμηλά και την απόκριση. 

Συνδυάζεται με πεντάρι μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά με το αυτόματο CVT, η μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες δεν ξεπερνά τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι περιορισμένες.

Το τρικύλινδρο μοτέρ αποδεικνύεται στην πράξη πρόθυμο, δεν ζορίζεται σε ανηφορικές διαδρομές, ούτε δυσκολεύεται να διατηρήσει σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Οδική συμπεριφορά 

Ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και ευχάριστο στις εξορμήσεις εκτός πόλης

Πρόκειται για το μεγάλο ατού του μοντέλου της Nissan. H συμπεριφορά του Micra στον δρόμο είναι σεμιναριακού επιπέδου. Η ανάρτηση ισορροπεί υποδειγματικά μεταξύ άνεσης και σπορτίφ αίσθησης, το στιβαρό πλαίσιο σε ωθεί να το πιέσεις σε διαδρομές με συνεχείς στροφές, επιδεικνύοντας έναν σπορ χαρακτήρα που σε εκπλήσσει.

Μέσα στην πόλη είναι ευέλικτο, περνά με χαρακτηριστική άνεση από τα στενά, είναι ήσυχο και ασφαλές. Μπορείς να το παρκάρεις με δύο κινήσεις χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του αμαξώματος και το γρήγορο τιμόνι, κινείται σβέλτα από φανάρι σε φανάρι και περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του όλα τα βασικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Προτείνουμε

Προσφέρεται με 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και δυνατότητα επέκτασης για άλλα δύο έτη

Οι τιμές του Micra ξεκινούν από 14.290 ευρώ στην έκδοση Energy. Με 600 ευρώ επιπλέον μπορείς να επιλέξεις την έκδοση 1.0 IG-T 100 Acenta, η οποία περιλαμβάνει ESP + TPMS + Hill Start Assist, σύστημα ενεργής πέδησης (FEB), ενεργό έλεγχο κίνησης (Active Ride Control), ενεργό έλεγχο πρόσφυσης (Active Trace Control), έξι αερόσακους, οθόνη αφής 7 ιντσών με Apple Car Play, cruise control, πολυλειτουργικό τιμόνι και 16άρες ζάντες.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Micra

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

  Nissan Micra 1.0 IG-T 100
Κυβισμός (cc) 999 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 100/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 160/2.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,9
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 184
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 4,5
Εκπομπές Ρύπων CO2 103 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 100,94 €
Μήκος (μέτρα) 3.999
Πλάτος (μέτρα) 1.743
Ύψος (μέτρα) 1.455
Βάρος (κιλά) 1.060
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 300
Τιμή (από…)

14.290€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης