Λουκάς Παπαλάμπρος

Κομψή σχεδίαση, μοντέρνες γραμμές, σαφώς πιο ποιοτικό και με δυναμική οδική συμπεριφορά, το νέο 208 είναι το πιο ολοκληρωμένο μικρό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η Peugeot. Το νέο γαλλικό μοντέλο βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά, με τιμές που ξεκινούν από 10.830 ευρώ και πλούσιο εξοπλισμό.

Αφήνοντας κατά μέρος τη σχεδιαστική φιλοσοφία του παρελθόντος, το 208 ακολουθεί πιο σύγχρονο και μοντέρνο προφίλ, κάτι που διαπιστώνεται τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Επίσης, παρότι μικρότερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχο του (207), προσφέρει μεγαλύτερους χώρους στους επιβάτες και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ.
Με το που ανοίξεις την πόρτα, η πρώτη εντυπωσιακή εικόνα έρχεται από τον πίνακα οργάνων. Είναι πιο ψηλά τοποθετημένος από το νέο μικρό τιμόνι, αφού πλέον δεν κοιτάς μέσα από αυτό (τιμόνι) για να δεις τις ενδείξεις, ενώ η καινούρια οθόνης αφής στη κεντρική κονσόλα περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό στοιχείο του 208 είναι ότι οι τρίθυρες εκδόσεις διαφέρουν ελαφρώς αισθητικά από τις πεντάθυρες, έχοντας πιο σπορτίφ προσανατολισμό, ενώ αναλόγως την έκδοση υπάρχουν διαφορές και στην μάσκα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, αρχικά θα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις βενζίνης και diesel του  1,4 λίτρου και από τον επόμενο μήνα (Ιούνιο) θα υπάρχει και η επιλογή του τρικύλινδρου 1,2 λτ. με τους 82 ίππους. Το Σεπτέμβριο αναμένεται και η τρικύλινδρη έκδοση 1,0 λτ. 68 ίππων, ενώ αργότερα θα εισαχθούν και οι εκδόσεις diesel των 1,6 λίτρου, όπως και η κορυφαία έκδοση βενζίνης 1.6Τ των 155 ίππων.

Το 208 διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Acess, Active και Allure). Η αρχική έκδοση Αcess – η οποία είναι διαθέσιμη από Σεπτέμβριο – κοστίζει 10.830 και διαθέτει όφελος απόσυρσης 920 ευρώ. Ωστόσο, τώρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν με τους κινητήρες 1,4 βενζίνης 95 ίππων και 1,4 diesel 68 ίππων στην έκδοση Active, με τον εξοπλισμό να είναι σχεδόν πλήρης, περιλαμβάνοντας και την οθόνη αφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές ξεκινούν από 13.790 ευρώ για τον 1,4 βενζίνης με όφελος απόσυρσης 960 ευρώ και επιπλέον έκπτωση 500 ευρώ και 14.250 ευρώ για τον 1,4 diesel με ίδιο όφελος απόσυρσης και επιπλέον 400 ευρώ έκπτωση. Σημαντικό στοιχείο είναι, ότι όλες οι εκδόσεις diesel  εκπέμπουν κάτω από 99 γρ./χλμ CO2, κάτι που μεταφράζεται σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Τον ενδεικτικό τιμοκατάλογο το 208 μπορείτε να δείτε εδώ

Πάρτε μια γεύση από το νέο 208

Δείτε εδώ φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης