ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποστολή στην Ιταλία: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ο ηγέτης των ελαφρών επαγγελματικών. Το best seller της Ευρώπης, ένα άκρως αποδοτικό όχημα, με υψηλές μεταφορικές δυνατότητες, κορυφαία συστήματα, ελκυστική σχεδίαση και υπηρεσίες συνδεσιμότητας που παραπέμπουν σε επιβατικά αυτοκίνητα.

Οδηγήσαμε τη νέα γενιά του Fiat Ducato στο θρυλικό κέντρο δοκιμών και εξέλιξης του ομίλου Stellantis στο Balocco της Ιταλίας και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

 

Η ιστορία ξαναγράφεται

Τα Ducato μας περιμένουν στην πίστα για ένα γρήγορο test drive.

Περισσότερα από 10 οχήματα μας περίμεναν στο κέντρο του Balocco. Τα στελέχη της ιταλικής μάρκας είχαν διαθέσιμες προς δοκιμή όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του καινούριου Ducato.

Το Van της Fiat συνεχίζει μια μακρά ιστορία 40 ετών, καθώς είναι στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο. Η 8η γενιά είναι περιττό να αναφέρουμε ότι είναι καλύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά.

Οι Ιταλοί αναβάθμισαν ριζικά το όχημα, ξεκινώντας από την εμφάνιση. Η μάσκα με πιο δυναμικό προφίλ, το νέο λογότυπο στο κέντρο και τα φώτα Full-LED προβάλλει το στυλ και τον εκσυγχρονισμό του μοντέλου. Μάλιστα, τα φωτιστικά σώματα προσφέρουν καλύτερη απόδοση κατά 30% σε σχέση με τις συμβατικές λάμπες αλογόνου, ενώ παράλληλα έχουν μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Η έκδοση Van είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή, ωστόσο το ίδιο μοντέρνες είναι και οι Double-Cab και Chassis.

 

Επανάσταση εκ των έσω

Υψηλές μεταφορικές δυνατότητες.

Ανοίγοντας τις πόρτες, ένας νέος, σύγχρονος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν το πιο άνετο και βολικό κάθισμα, το πρωτοποριακό σύστημα «Eat-and-Work» με το πτυσσόμενο τραπεζάκι στο κέντρο για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα, τις θύρες USB-A και USB-C, αλλά και την παροχή 230V για γρήγορη φόρτιση των συσκευών, τη θέση αυτόματης φόρτισης του smartphone, καθώς και τους πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους.

Έγγραφα, εργαλεία, laptop και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε αποθηκεύονται με ασφάλεια στις αμέτρητες θήκες.

Το μεγάλο highlight δεν είναι άλλο από το Uconnect με την οθόνη αφής έως 10 ιντσών και δυνατότητα ασύρματου mirroring μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Από την οθόνη μπορείς να ελέγξεις κάθε λειτουργία με μια κίνηση, ενώ μέσω της εφαρμογής «FIAT app» επιτρέπεται ο έλεγχος ορισμένων δραστηριοτήτων από απόσταση με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, όπως το κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών, η παρακολούθηση της κατάστασης και των διαδρομών του οχήματος, η ενεργοποίηση ορίων ταχύτητας, η αυτονομία και πολλά άλλα.

Έξυπνη πλοήγηση και Wi-Fi Hotpost με δυνατότητα σύνδεσης έως και 8 συσκευών ταυτόχρονα.

Προφανώς, οι οδηγοί που κινούνται συνεχώς μέσα στα αστικά κέντρα και τους αυτοκινητοδρόμους επιζητούν από τον όχημα που έχουν στη διάθεσή τους και την ασφάλεια. Χάρη στο πακέτο ADAS, το Ducato κάνει τις διαδρομές απόλαυση. Η λίστα είναι εντυπωσιακή, περιλαμβάνοντας από ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας με λειτουργία Stop&Go έως σύστημα διατήρησης της πορείας, αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2.

 

Στην πράξη

Σημαντικά αναβαθμισμένο στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

Στο Balocco, το φημισμένο κέντρο με τις δεκάδες πίστες, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πώς συμπεριφέρεται το Ducato στις πιο ειδικές συνθήκες. Τα στελέχη της φίρμας περηφανεύονταν πως έχουν Σε εκδόσεις Van, Double-Cab και Chassis με μεικτό βάρος από 3,5 έως 4,2 τόνους. δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο ελαφρύ επαγγελματικό.

Για να μας το αποδείξουν, μας ζήτησαν να μπούμε στην πίστα και να τεστάρουμε την ανάρτηση του οχήματος σε κακοτράχαλες διαδρομές -στο Balocco υπάρχει ό,τι διαδρομή μπορείς να φανταστείς- και την οδική συμπεριφορά σε συνθήκες πίεσης, με κλειστές παρατεταμένες στροφές, μεγάλες ευθείες, απότομες εναλλαγές πορείας και βίαια φρεναρίσματα.

Παρά τον όγκο του, το Ducato αντεπεξήλθε με επιτυχία σε κάθε δοκιμασία. Το ιταλικό Van πατάει με αξιοθαύμαστη σταθερότητα στο έδαφος, στρίβει εκπληκτικά χωρίς να ενοχλούν οι όποιες κλίσεις στις καμπές. Τα συστήματα υποβοήθησης επεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά, το τιμόνι μας εξέπληξε με την αμεσότητα, όπως και η ευελιξία του οχήματος.

Οι κινητήρες diesel τεχνολογίας Multijet 3 καλύπτουν κάθε απαίτηση. Με απόδοση 140, 160 και 180 ίππων, υψηλή ροπή και την επιλογή μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και του αυτόματου 9 σχέσεων -προτείνουμε ανεπιφύλακτα το δεύτερο- καλύπτουν κάθε απαίτηση.

Τα μοτέρ προδιαγραφών Euro 6D-Final διακρίνονται για τη δύναμη και την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Οι εκπομπές ρύπων είναι μειωμένες και η αξιοπιστία ενισχυμένη, στοιχείο κρίσιμο για ένα επαγγελματικό όχημα που αναλαμβάνει υψηλό φόρτο εργασίας.

Αναμφίβολα, η Fiat ανεβάζει ένα επίπεδο πάνω τα LCV, έχοντας στο επίκεντρο τον επαγγελματία οδηγό. Το νέο της όχημα είναι πανέτοιμο για τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες στον τομέα των μεταφορών.

Όσο για τις τιμές, χάρη στην προωθητική ενέργεια της εταιρείας στην Ελλάδα, ξεκινούν από 26.800 ευρώ. Τόσο οι εκδόσεις Van, όσο και οι Double-Cab και Chassis, συνοδεύονται με ένα πλήρες πακέτο προνομίων που περιλαμβάνει άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης, 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν υπηρεσία οδικής βοήθειας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ηλεκτρικό van της Fiat εξελίχθηκε σε συνεργασία με τους πελάτες

Ψηφιακές οθόνες και εντυπωσιακά συστήματα για το Fiat Ducato

Σε ποιες δοκιμές το ηλεκτρικό Fiat 500 πέτυχε το 10/10;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης