Το ASX αποτελεί την πρόταση της Mitsubishi στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και πολλές ικανότητες. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης 1.6 και 1.8 λίτρα ενώ υπάρχει εναλλακτικά και έκδοση diesel με κινητήρα χωρητικότητας 1.6 λίτρων. 

Από εκεί και πέρα, το ASX πωλείται με σύστημα τετρακίνησης αλλά και 4×2 γι΄ αυτούς δηλαδή που δεν χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητό τους τόσο πολύ εκτός δρόμου. Έχοντας στα χέρια μας την δικίνητη έκδοση, αποφασίσαμε να πάμε… κόντρα στα δεδομένα και με την συγκεκριμένη στα χέρια μας αποφασίσαμε να κινηθούμε εκτός δρόμου, σε χώμα, λάσπη κ.λπ. Για να το κάνουμε με ασφάλεια κατευθυνθήκαμε προς την Κερατέα, όπου εκεί βρίσκεται η πίστα «Attart Off Road Park» στην οποία ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει ακόμα και σε… extreme συνθήκες το τετρακίνητο ή μη, αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμπέρασμα και όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες παρακάτω ήταν πως ακόμα και η απλή έκδοση 1.6 με τους 117 ίππους μπορεί να βγάλει τον οδηγό ασπροπρόσωπο ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες οδοστρώματος. Το ASX 4×2 κατάφερε να περάσει νερόλακκους, να κινηθεί γρήγορα στο χώμα, ενώ στο τεστ με το πέρασμα από μεγάλες πέτρες μας εντυπωσίασε μιας και δεν «μάσησε» σε καμία περίπτωση. Να σημειώσουμε ότι η έκδοση 4×2 πωλείται αντί του ποσού των 15.860 ευρώ ενώ η έκδοση 4×4 ξεκινά από τα 24.790 ευρώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Πατήστε παρακάτω για να δείτε εικόνες από το Mitsubishi ASX

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης