Το Mitsubishi ASX 4x2 "βουτάει" ακόμα και στη… λάσπη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012, 15:15
Το Mitsubishi ASX 4x2 "βουτάει" ακόμα και στη… λάσπη

Το ASX αποτελεί την πρόταση της Mitsubishi στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και πολλές ικανότητες. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης 1.6 και 1.8 λίτρα ενώ υπάρχει εναλλακτικά και έκδοση diesel με κινητήρα χωρητικότητας 1.6 λίτρων. 

Από εκεί και πέρα, το ASX πωλείται με σύστημα τετρακίνησης αλλά και 4x2 γι΄ αυτούς δηλαδή που δεν χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητό τους τόσο πολύ εκτός δρόμου. Έχοντας στα χέρια μας την δικίνητη έκδοση, αποφασίσαμε να πάμε… κόντρα στα δεδομένα και με την συγκεκριμένη στα χέρια μας αποφασίσαμε να κινηθούμε εκτός δρόμου, σε χώμα, λάσπη κ.λπ. Για να το κάνουμε με ασφάλεια κατευθυνθήκαμε προς την Κερατέα, όπου εκεί βρίσκεται η πίστα «Attart Off Road Park» στην οποία ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει ακόμα και σε… extreme συνθήκες το τετρακίνητο ή μη, αυτοκίνητό του.

Το συμπέρασμα και όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες παρακάτω ήταν πως ακόμα και η απλή έκδοση 1.6 με τους 117 ίππους μπορεί να βγάλει τον οδηγό ασπροπρόσωπο ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες οδοστρώματος. Το ASX 4x2 κατάφερε να περάσει νερόλακκους, να κινηθεί γρήγορα στο χώμα, ενώ στο τεστ με το πέρασμα από μεγάλες πέτρες μας εντυπωσίασε μιας και δεν «μάσησε» σε καμία περίπτωση. Να σημειώσουμε ότι η έκδοση 4x2 πωλείται αντί του ποσού των 15.860 ευρώ ενώ η έκδοση 4x4 ξεκινά από τα 24.790 ευρώ.


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Πατήστε παρακάτω για να δείτε εικόνες από το Mitsubishi ASX

 

Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012, 15:54