Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Τα άλματα προόδου της κορεατικής φίρμας τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακά. Η Hyundai διαθέτει μία πλήρη γκάμα μοντέλων, που διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής, τους αποδοτικούς κινητήρες, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και την εξαιρετική σχέση/αξίας τιμής.
Το i20 είναι ο εκφραστής της νέα εποχής της εταιρείας. Το συγκεκριμένο μοντέλο πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες της αγοράς, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στις γενικές πωλήσεις λιανικής στη χώρα μας το περασμένο έτος.

Πρώτη επιλογή


Τα έχει όλα στην πιο ανταγωνιστική τιμή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, η επιτυχία του supermini δεν είναι τυχαία. Το i20 προσφέρεται σε θαυμάσια τιμή. Είναι καλαίσθητο, εκφραστικό και με ισχυρή προσωπικότητα. Προσφέρει ιδανικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες, διαθέτει ευρύχωρο πορτμπαγκάζ, πρακτικό σαλόνι και οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από υλικά άψογα σε συναρμογή.

Οι νεότεροι σε ηλικία οδηγοί θα εκτιμήσουν τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας με την οθόνη αφής 7 ιντσών, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Ανάλογα την έκδοση, περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, πλοήγηση και πλειάδα λειτουργιών που ελέγχονται εύκολα και γρήγορα.

Ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας, με τον οδηγό να επωφελείται των συστημάτων υποβοήθησης, όπως αυτά της προειδοποίησης πρόσκρουσης, διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ανίχνευσης απόσπασης προσοχής, αυτόματης ρύθμισης της μεγάλης σκάλας φώτων και αισθητήρων παρκαρίσματος.

Χαίρεσαι να το οδηγείς

Άψογο τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον ανοικτό δρόμο

Στους κινητήρες, τη διαφορά κάνει ο turbo 1.000άρης κινητήρας. Το μοτέρ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 και 120 ίππους. Αμφότερες, καλύπτουν πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d Temp και συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο DCT 7 σχέσεων.

Ο κινητήρας «κουμπώνει» άριστα στο i20, έχει γραμμική λειτουργία και κινεί σβέλτα το αμάξωμα. Η ροπή είναι διαθέσιμη από τις χαμηλές στροφές, γεγονός που ευνοεί τις γρήγορες επιταχύνσεις από φανάρι σε φανάρι.

Στην πόλη το αυτοκίνητο επιδεικνύει ευελιξία, είναι εξαιρετικά άνετο στο χειρισμό του, παρκάρει με δύο κινήσεις χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις και το άμεσο τιμόνι και δίνει μια αίσθηση ασφάλειας στον οδηγό.

Εκεί που εντυπωσιάζει ωστόσο, είναι στον ανοικτό δρόμο. Το κορεατικό supermini ταξιδεύει με άνεση, πατά σταθερά στην άσφαλτο και διατηρεί υψηλές ταχύτητες. Η ανάρτηση είναι προσανατολισμένη στην άνεση των επιβατών, με την κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες να κυμαίνεται στην έκδοση με τους 100 ίππους γύρω στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Έχει όλο το πακέτο

Οι χώροι του είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία

Το i20 ανήκει αναμφισβήτητα στις top class προτάσεις της κατηγορίας. Έχει όλα όσα ζητάει ο σύγχρονος οδηγός από ένα supermini και μάλιστα σε μία από τις ανταγωνιστικές τιμές. Τα σημεία που κάνουν τη διαφορά, είναι η οδική του συμπεριφορά, οι χώροι και η απόδοση του 1.000άρη turbo κινητήρα.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του i20

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Hyundai i20 1.0T  
Κυβισμός (cc) 998 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 100/4.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 172/1.500
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,8
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 188
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 5,1
Εκπομπές Ρύπων CO2 117 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 114,66 €
Μήκος (μέτρα) 4.035
Πλάτος (μέτρα) 1.734
Ύψος (μέτρα) 1.474
Βάρος (κιλά) 1.140
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 326
Τιμή (από…) 11.290€
Μοντέρνο αισθητικά, καλοφτιαγμένο και με πλούσιο εξοπλισμό
Μικρό σε διαστάσεις αλλά μεγάλο σε δυνατότητες
Το εντυπωσιακό είναι ότι οδηγός και επιβάτες το ευχαριστιούνται στο ταξίδι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης