Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Οι ανάγκες και οι επιλογές του αγοραστικού κοινού έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι υποψήφιοι αγοραστές σκέφτονται πιο σωστά με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες τους και μάλιστα με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που μία οικογένεια αποτελείται από 6 ή ακόμα και από 7 άτομα; Η λύση υπάρχει σε μοντέλα που διαθέτουν τρεις σειρές καθισμάτων, με τις επιλογές όμως να είναι λίγες και πολλές φορές ακριβές. Αναζητώντας το μοντέλο της… εποχής που ζούμε (και να καλύπτει το όλα σε… ένα για έναν οικογενειάρχη), επιλέξαμε το Chevrolet Orlando. Με πολύ εντυπωσιακή σχεδίαση, το συγκεκριμένο θυμίζει έντονα ένα Crossover όχημα και σε… προβληματίζει θετικά ειδικά όταν ακούς την του που κυμαίνεται στα 18.480 ευρώ.

Πολυτελές… σαλόνι
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το αμερικάνικο μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των πολυμορφικών και προσφέρει άπλετους χώρους για επτά επιβάτες. Με λίγα λόγια μπορεί να ταξιδέψει όλη η οικογένεια και να πάρει μαζί της όλα τα πράγματα, αρκεί να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με μπαγκαζιέρα, αφού στη χρήση και των 7 θέσεων ο χώρος των αποσκευών μειώνεται. Από εκεί και πέρα, το Orlando έχει το πλεονέκτημα και παρά το μέγεθός του, να κινείται με ευκολία και εντός πόλης, γεγονός που θα αρέσει στους επιβάτες. Ιδίως ο οδηγός που έχει την αίσθηση του… σαλονιού στο σπίτι του, θα περνά άνετα και ευχάριστα κάθε φορά που θα το χρησιμοποιεί. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα κύλισης και άνεσης είναι σημεία που αξίζουν αναφοράς και είναι ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Chevrolet αλλά και άλλων αμερικανικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αν και MPV το Orlando δείχνει… αγριεμένο

Δώρο το κιτ υγραεριοκίνησης
Αν και επιβλητικό το Orlando, ο κινητήρας που εφοδιάζεται έχει χωρητικότητα 1.8 λίτρα και αποδίδει 141 ίππους. Συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και καταναλώνει 8,5 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα (φορτωμένο). Εδώ να σημειώσουμε ότι η ελληνική εισαγωγική εταιρεία το διαθέτει και με δωρεάν κιτ υγραεριοκίνησης γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος στις μετακινήσεις και μάλιστα χωρίς ο υποψήφιος πελάτης να βάλει επιπλέον το χέρι στην τσέπη.  Ωστόσο, το Orlando δεν βάζει «φωτιά» στην άσφαλτο με τις επιδόσεις του, μιας και δεν είναι αυτός και ο σκοπός. Για παράδειγμα, η επιτάχυνση από στάση έρχεται σε 11,6 δευτερόλεπτα σε αντίθεση με την τελική που είναι αρκετά υψηλή με το κοντέρ να σταματά στα 185 χλμ./ώρα.

Επταθέσιο στο… άψε σβήσε
Εκεί όμως που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι οι χώροι αλλά και η τρίτη σειρά καθισμάτων. Η ευκολία που η καμπίνα μετατρέπεται από 5θέσιο σε 7θέσιο είναι εντυπωσιακή και ακόμα ο πλέον… άσχετος θα μπορέσει πολύ εύκολα να αλλάξει το χώρο αποσκευών, σε χώρο για επιβάτες. Μάλιστα η πίσω σειρά προσφέρει και ανέσεις για ενήλικες αν και είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα την λατρέψουν. Με το αυτοκίνητο καλύψαμε πολλά χιλιόμετρα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης ενώ δεν παραλείψαμε να ταξιδέψουμε ακόμα και με πλοίο της Blue Star Ferries. Το… φορτώσαμε με πολλά πράγματα, κάναμε χρήση της τρίτης σειράς καθισμάτων και γενικά διαπιστώσαμε ότι ο χαρακτήρας του μπορεί να είναι πολυμορφικός αλλά η αίσθηση που σου δίνει είναι ότι βρίσκεται σε αυτοκίνητο άλλης κατηγορίας.

Τιμή… πρόκληση
Γενικά μας άρεσε αν και θα θέλαμε λίγα… γκάζια παραπάνω που στις μέρες μας όμως δεν είναι κάτι το απαραίτητο. Είναι σίγουρο πως με τέτοια τιμή που διατίθεται, την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν, θα μπουν σε σκέψεις, αφού το Orlando έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει όλες τις ανάγκες ενός οδηγού (βόλτα, καθημερινές μετακινήσεις ταξίδια κ.λπ.) σε ένα πλήρες πακέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
 Κυβισμός (cc) 1.796
 Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.)  141/6.200
 Ροπή (Nm/σ.α.λ.)  180/3.800
 Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα)  11,6
 Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)  185
 Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.)  7,3
 Εκπομπές Ρύπων CO2  172 γρ./χλμ
 Τέλη Κυκλοφορίας  387 €
 Μήκος (μέτρα)  4,652
 Πλάτος (μέτρα)  1,836
 Ύψος (μέτρα)  1,633
 Βάρος (κιλά)  1.528
 Χώρος Αποσκευών (λίτρα)  454
 Τιμή (από…)*  18.480 ευρώ

Πατήστε παρακάτω για να δείτε φωτογραφίες από το Chevrolet Orlando

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης