Του Περικλή Χαλάτση

Το πρωί στο ECOFEST 2021, στην Πλατεία Νερού στον Φλοίσβο, το παρών έδωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης, αφού επισκέφθηκε όλους τους εκθέτες του ECOFEST, στο τέλος επέστρεψε στο περίπτερο της Citroen,πλησίασε το Ami, άνοιξε την πόρτα και κάθισε αρχικά στη θέση του συνοδηγού και μετά στη θέση του οδηγού.

Ο Γιώργος Πατούλης, που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα, αφού περιεργάστηκε το εσωτερικό του Ami, βγαίνοντας από το μικρό αυτοκίνητο της Citroen είπε: « Είναι τόσο μικρό και τόσο ευρύχωρο. Φοβερό αυτοκίνητο». 

Το Ami, που σήμερα έχει κανονικά έγκριση τύπου και βγάζει πινακίδες κυκλοφορίας, θυμίζει το πρωτότυπο CXexperience. Είναι ένα σύγχρονο προϊόν με ένα εκφραστικό εμπρός μέρος διακοσμημένο με μια κομψή φωτιστική υπογραφή σχήματος Υ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδιαστική φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται σε ένα ιδιαίτερα ευφυές design αποτελούμενο από συμμετρικά τμήματα, που περιλαμβάνουν ίδιες πόρτες δεξιά και αριστερά με μηχανισμούς αντεστραμμένου ανοίγματος.

Οι πόρτες ανοίγουν με μεντεσέδες .Έχει χαμηλούς  προφυλακτήρες και φτερά, ενώ διακριτικές είναι οι επενδύσεις στα μαρσπιέ. Τα φώτα του είναι τοποθετημένα στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος. 

Το αμάξωμά του είναι μοναδικό. Είναι κυβοειδές, έχει μήκος 2,50 μ., 1.50 μ. πλάτος και 1,50 μ. ύψος. Αν και δεν είχαμε τη δυνατότητα να το οδηγήσουμε, μπορέσαμε τουλάχιστον να το εξερευνήσουμε.

Είναι ιδιαίτερα στιβαρό, ευέλικτο και έχει μεγάλη ευκολία στους ελιγμούς.Tα φώτα ημέρας και τα φλας αντανακλούν μια εικόνα φινέτσας χάρη στις ρευστές τους γραμμές. Η πορτοκαλί βαφή του αμαξώματος και το 2D λογότυπο στο κέντρο της μάσκας από μαύρη λάκα χαρίζουν ένα εκφραστικό βλέμμα στην εμπρός όψη του πρωτότυπου.

Θα μπορεί και ένας 16άρης να το οδηγήσει χωρίς να έχει δίπλωμα αυτοκινήτου. Αρκεί να έχει άδεια μοτοποδηλάτου. Στην Ελλάδα θα μπορούν να το οδηγήσουν νεαροί από ηλικίας 16 ετών και πάνω, ενώ στη Γαλλία εγκρίθηκε η οδήγησή του και σε νέους από 14 ετών και πάνω.

Είναι ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκλειστικά για την πόλη. Μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης, η αυτονομία του είναι έως 75 χιλιόμετρα και οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν μέσα σε τρεις ώρες. Υπάρχει δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών με συμβατική πρίζα, ενώ διαθέτει 6 πακέτα εξατομίκευσης. 

Η ανώτατη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χιλιόμετρα και φυσικά έχει μηδέν εκπομπές ρύπων.
Το τιμόνι του είναι όμορφο, οι εσωτερικοί χώροι τεράστιοι, ενώ δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου υπάρχει μόνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το παράθυρο στην πλάτη του αυτοκινήτου παραμένει κλειστό. Το σημαντικό είναι ότι η καμπίνα είναι ευρύχωρη και λειτουργική. Το κάθισμα του οδηγού είναι σε ράγες. 

Όσοι επισκεφθείτε την έκθεση στην Πλατεία Νερού στον Φλοίσβο, που θα λειτουργεί για τρεις ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, μπορείτε να δείτε το πανέμορφο Ami στο περίπτερο του Ομίλου Συγγελίδη!

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης