ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι από τα καλύτερα μικρά που έχουμε οδηγήσει. Ένα αυτοκίνητο που προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για την κατηγορία, διαθέτει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, συνδέεται εύκολα με το smartphone, κινείται με εξαιρετική άνεση μέσα στην πόλη, μπορεί να ταξιδέψει με ασφάλεια και έχει ακόμα και αυτόματο κιβώτιο. Οι τιμές ξεκινούν από 10.640 ευρώ.

Το Space Star της Mitsubishi, ειδικά στην έκδοση Intense CVT με τον 1.200άρη κινητήρα, είναι το μοντέλο που θα τοποθετήσεις στις πρώτες επιλογές, σε περίπτωση που αναζητάς ένα καινούριο όχημα πόλης.

Με τις διαστάσεις μάλιστα που έχει και την οδηγική του συμπεριφορά, θα μπορούσε να μπει ανάμεσα και στα supermini.

 

Φινέτσα και στυλ

Από στενούς δρόμους περνα με χαρακτηριστική άνεση.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε κάθε προϊόν και πόσο μάλλον σε ένα αυτοκίνητο. Στην περίπτωση του λιλιπούτειου ιαπωνικού μοντέλου, τα χρωμιωμένα στοιχεία, ο χαμηλός προφυλακτήρας και το πλαϊνό σπόιλερ με την κόκκινη λωρίδα και το τύπου carbon φινίρισμα, καθώς και ο διαχύτης πίσω προσδίδουν έναν δυναμισμό στο αμάξωμα και αναδεικνύουν την έντονη προσωπικότητα του Space Star.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην αεροδυναμική, ενώ οι προβολείς Bi-Xenon HID εμπρός και πίσω τα φώτα LED αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά και συγχρόνως απόλυτα χρηστική.

 

Εκπληκτικοί χώροι

Ποιοτικό, με άριστη συναρμογή και εργονομία το ταμπλό.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αυτοκίνητα πόλης, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους έως τέσσερις ενήλικες με παραχωρήσεις, το Space Star δεν έχει πρόβλημα να χωρέσει ακόμα και πέντε άτομα. Αυτό το όχημα είναι πραγματικά ασυναγώνιστο στον συγκεκριμένο τομέα με βάση πάντα τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το πορτμπαγκάζ από την άλλη έχει όγκο 235 λίτρα, αλλά χάρη στο χαμηλό κατώφλι του σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις σε όρθια θέση τις αποσκευές και να κερδίσεις χώρο για επιπλέον πράγματα.

Η εικόνα στην καμπίνα είναι γνώριμη, με σκληρά αλλά ποιοτικά υλικά, εξαιρετική συναρμογή που δείχνει τη made in Japan καταγωγή του και άριστη εργονομία. Η οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα ενσωματώνει το «Smartphone-Link Display Audio», συνδέεται γρήγορα με κινητά Apple CarPlay και Android Auto και προβάλλει πλειάδα πληροφοριών στον οδηγό.

Στο τιμόνι υπάρχουν χειριστήρια για τον έλεγχο του ηχοσυστήματος και του κινητού τηλεφώνου και ακριβώς μπροστά ο πίνακας οργάνων. Δεν είναι ψηφιακός, αλλά προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, η Mitsubishi έχει προικίσει το Space Star με συστήματα και τεχνολογίες που συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Φέρει 7 αερόσακους, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών, Hill Start Assist για εύκολη εκκίνηση σε ανηφόρα, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, cruise control και πολλά ακόμη.

 

Τόσο εύκολο στην οδήγηση

Πραγματικά διασκεδαστικό στον δρόμο και ευκολοδήγητο.

Ένα από τα μεγάλα ατού του Space Star που θα εκτιμήσουν δεόντως οι οδηγοί είναι η ευελιξία του. Σε στενά δρομάκια και μέσα στις μεγάλες πόλεις κινείται με περίσσια άνεση, παρκάρει οπουδήποτε χάρη στις compact διαστάσεις, ενώ με τη βοήθεια της κάμερας οπισθοπορείας, ακόμα κι ένας άπειρος οδηγός δεν θα δυσκολευτεί να σταθμεύσει σε περιορισμένους χώρους.

Η περιφερειακή ορατότητα είναι θαυμάσια και το τιμόνι όσο ελαφρύ χρειάζεται, αλλά και με μικρή ακτίνα στροφής. Το στιβαρό πλαίσιο σου δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς σβέλτα και με ασφάλεια, η ανάρτηση φιλτράρει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και ο τρικύλινδρος 1.200άρης κινητήρας απόδοσης 80 ίππων υποστηρίζει πλήρως τον χαρακτήρα του οχήματος.

Συνδυάζεται είτε με μηχανικό πεντάρι είτε με αυτόματο CVT με προκαθορισμένες σχέσεις. Στην ερώτηση ποιο θα επιλέγαμε η απάντηση είναι το αυτόματο, παρ’ ότι οι επιταχύνσεις και η τελική ταχύτητα είναι σαφώς υποδεέστερες. Ο λόγος είναι ότι βολεύει περισσότερο μέσα στα αστικά κέντρα με τα συνεχόμενα σταματά-ξεκίνα και φυσικά γιατί με τους Γιαπωνέζους έχεις πάντα «ήσυχο το κεφάλι σου» από πλευράς αξιοπιστίας.

Προφανώς και οι επιδόσεις δεν είναι κορυφαίες, ωστόσο το μοτέρ δεν προβληματίζεται καθόλου. Ακόμα και στην εθνική οδό διατηρεί σταθερή ταχύτητα 130 χλμ./ώρα με ευκολία, αν και ο θόρυβος είναι ελαφρώς αυξημένος. Σε μια προσπέραση πρέπει να πιέσεις τέρμα το γκάζι για να διατηρήσει ψηλά τις στροφές, αλλά και πάλι το CVT είναι προτιμότερο από το μηχανικό.

Το σύστημα start/stop επανεκκινεί και σβήνει τον κινητήρα ταχύτατα και η κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες είναι λίγο κάτω από τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

 

Στο ταμείο

Προσφέρεται με κινητήρα 1.0 και 1.2 λίτρου.

Η τιμή του Space Star ξεκινά από τα 10.640 ευρώ με τον 1.0 λίτρου κινητήρα των 71 ίππων. Με τον 1.2 λτ. κινητήρα το κόστος πάει στα 13.450€, ενώ η κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση 1.2 Intense CVT που είχαμε στη διάθεσή μας είναι ακριβότερη κατά 2.000€ περίπου, αλλά τα έχει κυριολεκτικά όλα.

Το μοντέλο της Mitsubishi αναμφίβολα είναι από τα διασκεδαστικά μικρά που κυκλοφορούν. Ένα σπορτίφ, επιδέξιο, βολικό, άψογο ποιοτικά και με δυναμική οδική συμπεριφορά αυτοκίνητο, που θα λατρέψουν οι οδηγοί κάθε ηλικίας.

Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του Space Star εδώ

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  Mitsubishi Space Star 1.2 CVT
Κυβισμός (cc) 1.193 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 80/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 108/4.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 13,5
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 173
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,6
Εκπομπές Ρύπων CO2 (WLTP) 127 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 81.28€
Μήκος (μέτρα) 3.845
Πλάτος (μέτρα) 1.665
Ύψος (μέτρα) 1.505
Βάρος (κιλά) 905
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 235
Τιμή (από…)

14.250€

 

Το παρκάρισμα με το Space Star γίνεται παιχνιδάκι.

Έχει και κάμερα οπισθοπορείας για να παρατηρείς τα πάντα.

Τα σπόιλερ τύπου carbon με κόκκινα διακοσμητικά δίνουν έναν σπορ τόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλύπτεται το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης