Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Φωτογραφίζει ο Μπάμπης Αγγλόπουλος

Την τελευταία δεκαετία η ζήτηση για οχήματα ελευθέρου χρόνου έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν συνεχώς νέες προτάσεις, με την τάση των τελευταίων ετών να ακολουθεί την λογική downsizing, δηλαδή μικροί σε χωρητικότητα κινητήρες, χαμηλή κατανάλωση και υψηλή ιπποδύναμη.

Από το… πάρτι αυτής της κατηγορίας δεν θα μπορούσε να λείπει η Renault η οποία διαθέτει στη γκάμα της το ολοκαίνουργιο Captur. Έχοντας κερδίσει πολύ θετικές κριτικές πριν καλά, καλά περάσει τη γραμμή παραγωγής, ήταν δεδομένη η επιτυχία του κάτι που έχει φανεί μέχρι στιγμής από τις παγκόσμιες πωλήσεις. Το γαλλικό SUVστην έκδοση diesel είχαμε στα χέρια μας για να δούμε από πρώτο… χέρι τις δυνατότητες του αλλά και τα όσα ακούγονται γι’ αυτό, από τότε που έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Renault Captur 1.5 dci…

Σύγχρονο αμάξωμα
Εξωτερικά, το Captur δείχνει τον νεανικό του χαρακτήρα με τις σύγχρονες και συνάμα απλές – καθαρές σχεδιαστικές γραμμές. Τα εκκεντρικά φώτα LED και το μεγάλο λογότυπο της μάρκας είναι δύο σημεία που κεντρίζουν τα βλέμματα. Σίγουρα το γαλλικό αυτοκίνητο δεν περνά απαρατήρητο και αυτό το διαπιστώνεις στο δρόμο που το κοιτάζουν… περίεργα, καθώς και καινούργιο είναι και… όμορφο. Μπαίνοντας στην καμπίνα των επιβατών η σχεδίαση σου αλλάζει τη διάθεση με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να συνθέτουν ένα όμορφο πάζλ. Αίσθηση  προκαλούν οι θήκες για τα μικροαντικείμενα και φυσικά το ντουλαπάκι του συνοδηγού που είναι… συρόμενο (!) και με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Από πλευράς χώρων για τους επιβάτες, άνετα θα βολευτούν τέσσερις ενήλικες ενώ τα 377 λίτρα του χώρου αποσκευών σίγουρα μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύγχρονο αμάξωμα για σύγχρονους οδηγούς…

Εχθρός των.. πρατηρίων
Πίσω από το τιμόνι της έκδοσης 1.5 cdi με τους 90 ίππους, συνειδητοποιείς ότι έχεις ένα δυναμικό σύνολο με άφθονα αποθέματα ροπής, έτοιμο να σε κινήσει άνετα και σβέλτα. Αρνητικό σημείο η έλλειψη 6 ταχυτήτων στο μηχανικό κιβώτιο που γίνεται αισθητό κυρίως σε διαδρομές εκτός πόλης. Εκεί όμως που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στην πολύ χαμηλή κατανάλωση. Το εργοστάσιο δίνει 3.6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα αλλά στην πράξη το νούμερο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στα 5 λίτρα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα οικονομικό στις μετακινήσεις.

Πόσο κοστίζει;
Το Captur είναι ένα σύγχρονο νεανικό αυτοκίνητο με μεγάλες βλέψεις καθώς προσφέρει αυτά που αναζητά ένα μεγάλο ποσοστό των αγοραστών. Βασίζεται στο πετυχημένο Clio και ακολουθεί τις τάσεις της εποχής. Η τιμή στην έκδοση diesel ξεκινά από τα 16.400 ευρώ που μπορεί να θεωρηθεί λίγο τσιμπημένη αφού υπάρχει η εναλλακτική λύση της βενζίνης που ξεκινά από τα 13.950 ευρώ.

Μία δοκιμή είναι σίγουρο ότι θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις…

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
Κυβισμός (cc) 1.461 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 90/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 220/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 13.1
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 171
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 3.6
Εκπομπές Ρύπων CO2 95 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 0 €
Μήκος (μέτρα) 4,122
Πλάτος (μέτρα) 1,778
Ύψος (μέτρα) 1,566
Βάρος (κιλά) 1.170
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 377
Τιμή (από…)* 16.400

* με όφελος απόσυρσης

Το γαλλικό SUV κινείται άνετα τόσο εντός…

… όσο και εκτός δρόμου…

Το εσωτερικό του Captur…

Στα πίσω καθίσματα μπορούν να καθίσουν άνετα δύο ενήλικες επιβάτες….


Με έναν ξεχωριστό τρόπο ανοίγει το ντουλαπάκι του συνοδηγού…

Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 377 λίτρα….

… αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες

Για να δείτε και άλλα test drive πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης