ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όταν έκανε την εμφάνισή του πριν από περίπου 4 χρόνια κέρδισε τις εντυπώσεις με τα νεανικά χαρακτηριστικά του, το ευρύχωρο και στιλάτο εσωτερικό του και την άνεση με την οποία κινούνταν στον δρόμο, κυρίως μέσα στην πόλη.

Στην ανανεωμένη εκδοχή του, το C3 έχει να δώσει ακόμη περισσότερα, με τον 1.500άρη diesel κινητήρα να κλέβει την παράσταση, χάρη στην εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και το μειωμένο κόστος χρήσης.

Με νέα υπογραφή

Ξεχωριστό, όμορφο και προσαρμοσμένο στις τάσεις της εποχής

Περισσότερο εκφραστικό, πιο φινετσάτο και δυναμικό, το best seller της Citroen καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των νεότερων οδηγών, κυρίως όσον αφορά στο «φαίνεσθαι». Το εμπνευσμένο από το πρωτότυπο CXPERIENCE εμπρός τμήμα, τα ανασχεδιασμένα airbump στις πόρτες, τα καινούρια πίσω φώτα τύπου 3D και νέου σχεδιασμού ζάντες αναδεικνύουν τη ζωντάνια του αυτοκινήτου και την έντονη προσωπικότητά του.

Ένα από τα μεγάλα ατού του C3 είναι πως προσφέρεται σε 97 εξωτερικούς συνδυασμούς, δίνοντας τη δυνατότητα στον υποψήφιο πελάτη να το προσαρμόσει με βάση τα γούστα του και να αποκτήσει πραγματικά το αυτοκίνητο που επιθυμεί.

Όλα τα λεφτά τα καθίσματα

Διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού

Παρά τις compact διαστάσεις του αμαξώματος, οι χώροι στο εσωτερικό είναι εξαιρετικοί για τέσσερα άτομα και τις αποσκευές του, με το πορτμπαγκάζ, εκτός από μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας (300 λίτρα), να είναι και πρακτικό λόγω του σχήματός του.

Οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από πλαστικό στο μεγαλύτερο τμήμα τους, ωστόσο η συναρμογή είναι πολύ καλή και τα μοντέρνα διακοσμητικά κατά μήκος του ταμπλό σού δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

Το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα έχει αναβαθμιστεί, ενσωματώνοντας επιπλέον υπηρεσίες συνδεσιμότητα και εφαρμογές. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέπει τη γρήγορη σύνδεση με το smartphone σου, ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές.

Οι Γάλλοι έχουν εξοπλίσει το μοντέλο με 12 συστήματα υποβοήθησης, όπως αυτά της αυτόματης πέδησης, της ειδοποίησης αλλαγής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, της αναγνώρισης των σημάτων ορίου ταχύτητας και της υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα.

Εκτός όλων των άλλων, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με την τεχνολογία ConnectedCAM. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ενσωματωμένη full HD κάμερα με μνήμη 16 GB και GPS, η οποία καταγράφει ό,τι ακριβώς βλέπει ο οδηγός μπροστά από το αυτοκίνητο. Το βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στην περίπτωση ατυχήματος.

Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά όμως είναι τα νέας γενιάς καθίσματα Citroën Advanced Comfort. Μεγάλα και αναπαυτικά, εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο άνεσης και διατηρούν το σώμα στη σωστή θέση χάρη στην οσφυϊκή υποστήριξη που διαθέτουν.

Κάτω από 5 λίτρα

Δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

Το ανανεωμένο C3 εφοδιάζεται με τον 1.2 PureTech βενζίνης των 83 ή 110 ίππων και τον 1.5 BlueHDi με τους 100 ίππους. Ο τελευταίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και διακρίνεται για την αξιοθαύμαστη απόδοσή του.

Το μοτέρ δεν είναι τόσο ραφιναρισμένο και ήσυχο όσο κάποια άλλα diesel, όμως δεν καίει σχεδόν τίποτα κι αυτό είναι που θα εκτιμήσουν οι οδηγοί. 

Παράλληλα έχει την απαιτούμενη δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, συνδυάζεται ικανοποιητικά με το πεντάρι κιβώτιο, «τραβάει» χωρίς να προβληματίζεται ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η πετρελαιοκίνητη έκδοση καίει σε πραγματικές συνθήκες -με κίνηση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο- γύρω στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή πραγματικά εκπληκτική.

 

Για ατελείωτες βόλτες

Ο πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων

Δεν είναι σπορτίφ, ούτε το προβάλλει. Έχει σχεδιαστεί για χαλαρές μετακινήσεις, για να σε μεταφέρει οικονομικά από το σπίτι στο γραφείο, για μια βόλτα στην παραλία ή ακόμα και στην εξοχή.

Η ανάρτησή του είναι προσανατολισμένη στην άνεση, έχοντας μαλακή ρύθμιση. Παρκάρει με δύο κινήσεις, είναι ευέλικτο ευκολοδήγητο. Στον ανοιχτό δρόμο διατηρεί χωρίς να πιέζεται ταχύτητες 130 χλμ./ώρα και πατάει σταθερά στην άσφαλτο. Ο οδηγός κάθεται ψηλά, γεγονός που του επιτρέπει να έχει άριστη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση.

Το τιμόνι θα μπορούσε να ήταν πιο άμεσο και γρήγορο στις αντιδράσεις του, ειδικά όσο ανεβαίνει η βελόνα του κοντέρ.

Η άποψή μας

Φέρει νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα ευχάριστα και μοντέρνα supermini της αγοράς. Ένα εξόχως άνετο αυτοκίνητο, με πλούσιο εξοπλισμό και θαυμάσια σχέση αξίας/τιμής, το οποίο απευθύνεται τόσο σε νέους οδηγούς όσο και σε οικογενειάρχες που αναζητούν κάτι στιλάτο και οικονομικό.

Οι τιμές του ανανεωμένου C3 ξεκινούν από 13.500 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης και από 15.800€ για την diesel. 

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του C3

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  Citroen C3 1.5 HDI
Κυβισμός (cc) 1.499 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 100/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 188
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 3,2
Εκπομπές Ρύπων CO2 86 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 0 €
Μήκος (μέτρα) 3.996
Πλάτος (μέτρα) 1.829
Ύψος (μέτρα) 1.474
Βάρος (κιλά) 1.161
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 300

Τιμή (από…)

15.800€

 

Προσφέρεται στα χρώματα κόκκινο Elixir, μπλε Spring, μαύρο Perla Nera, γκρι Acier, γκρι Platinum, μπεζ της άμμου Sable και λευκό BanquiseΣτο πορτμπαγκάζ χωράνε άνετα 4 βαλίτσες

Στην diesel εκδοχή του βγάζει με ένα γέμισμα πάνω από 800 χλμ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης