Την περασμένη εβδομάδα, βρεθήκαμε στη Σλοβενία, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης της νέας A-Class. Η Mercedes όπως κάθε φορά, είχε διοργανώσει ένα μοναδικό event από κάθε άποψη, δίνοντας μας την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε πίστα ακόμα και την κορυφαία έκδοση A 250 Sport, αλλά και να γνωρίσουμε την πανέμορφη Λιουμπλιάνα.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζαμε 10 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, από τα κορυφαία Μέσα της χώρας. Μαζί μας και η κυρία Αλεξάνδρα Χρυσού, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Mercedes-Benz Hellas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γκρουπ των δημοσιογράφων που είχαν επιλεχθεί για τις ίδιες ημέρες με εμάς, ήταν συνάδελφοι από την Νορβηγία, την Φιλανδία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Εσθονία και την Ουκρανία.  

Όπως μάθαμε, τα ανώτερα στελέχη της φίρμας θεωρούν τους Έλληνες δημοσιογράφους από τους «καλούς» στην Ευρώπη, σε αντίθεση με αυτούς από Ρωσία, Ουκρανία και Αγγλία, οι οποίοι δύσκολα μπαίνουν σε καλούπια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε ένα τόσο μεγάλο event, ορισμένοι συνάδελφοι από τις παραπάνω χώρες ήταν ντυμένοι με σορτς, παντόφλες και μαγιό… Κανονικές διακοπές δηλαδή. Εντύπωση μας έκαναν και οι πολλές γυναίκες συνάδελφοι από τις χώρες αυτές.

Παρόντες στην παρουσίαση όλα τα μεγάλα στελέχη της Mercedes Γερμανίας, αφού η A-Class είναι από τα σπουδαιότερα μοντέλα της γκάμας. Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του παλιού αεροδρομίου του Portoroz, οδηγήσαμε με την βοήθεια επαγγελματιών οδηγών, πήραμε μια γεύση από τα νέα τεχνολογικά συστήματα, κάνοντας τα απαραίτητα test και συνομιλήσαμε μαζί τους για κάθε θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου, είχαμε ακόμα και μεταφραστή, κάτι που σπάνια συναντάμε σε αντίστοιχες πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις άλλων εταιρειών.

Η Λιουμπλιάνα απλά υπέροχη. Γραφική, πεντακάθαρη και πάνω από όλα ανθρώπινη. Μας έκαναν τρομερή εντύπωση οι πεντακάθαροι δρόμοι και τα τεράστια πάρκα. Γενικά, η  Σλοβενία ως χώρα είναι κατάφυτη. Τρίτη χώρα της Ευρώπης σε κάλυψη πράσινου, 65% παρακαλώ, μετά από τη Φιλανδία και τη Νορβηγία. Με τη βοήθεια ξεναγού – που είχε προβλέψει η Mercedes – επισκεφθήκαμε τα σημαντικότερα σημεία της πρωτεύουσα, όσο καταφέραμε ωστόσο, καθώς η ζέστη και η υγρασία έκαναν την ατμόσφαιρα αφόρητη.

Κίνηση στους δρόμους μηδενική. Το κέντρο της Λιουμπλιάνα είναι όλο πεζοδρομημένο και απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων. Στα φανάρια πάνω από δέκα αυτοκίνητα θεωρείται συμφόρηση. Το οδόστρωμα ακόμα και στους επαρχιακούς δρόμους είναι εντυπωσιακό. Εμείς τελικά, μόνο μια Αττική και μια Εγνατία Οδό έχουμε. Οι Σλοβένοι είναι πολλά χρόνια μπροστά!

Διαβάστε επίσης: Νέα Mercedes A-Class: Υψηλού επιπέδου

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε φωτογραφίες από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση της A-Class στη Σλοβενία

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης