ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αν ανήκεις στους οικογενειάρχες που αναζητούν ένα σύγχρονο SUV με μεγάλους χώρους, πρακτική καμπίνα, πορτμπαγκάζ που χωράει… ένα σπιτικό, οικονομικό κινητήρα, πλούσια εξοπλισμένο και ικανό να σε μεταφέρει παντού με απόλυτη ασφάλεια, τότε το νέο Kuga θα αποτελέσει μία από τις πρώτες επιλογές.

Το best seller SUV της Ford προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, diesel, ως ήπιο υβριδικό, υβριδικό και plug-in hybrid, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Εμείς οδηγήσαμε τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση με τους 120 ίππους και το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων και με πάσα ειλικρίνεια αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο καλύπτει και με το παραπάνω όλες τις απαιτήσεις.

Πιο κομψό και premium

Το 2019 πουλήθηκαν 161.400 Kuga μόνο στην Ευρώπη

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο Kuga έχει πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, καθαρές γραμμές και αεροδυναμικό σχήμα. Το εμπρός τμήμα θυμίζει έντονα το Focus, το καπό είναι πιο μακρύ και χαμηλό, η οροφή έχει εντονότερη κλίση και το πίσω τμήμα είναι πιο μυώδες.

Το αυτοκίνητο δείχνει και είναι μακρύτερο, πιο φαρδύ, χαμηλό και δυναμικό. Παρά τις αυξημένες διαστάσεις, το βάρος του έχει μειωθεί κατά 80 κιλά, η στρεπτική του ακαμψία έχει ενισχυθεί, γεγονός που ωφελεί τόσο την οδική του συμπεριφορά όσο και την κατανάλωση καυσίμου.

Προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Titanium, ST-Line και Vignale, με την πρώτη να επικεντρώνεται στον εξοπλισμό και την πρακτικότητα, τη δεύτερη στα σπορτίφ χαρακτηριστικά και την τρίτη να αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας και εξατομίκευσης.

Η χαρά των επιβατών

Μεγάλη οθόνη στο κέντρο της κονσόλας, νέο τιμόνι και προσεγμένο φινίρισμα

Ανοίγοντας τις πόρτες αντικρίζεις ένα γνώριμο περιβάλλον όσον αφορά στην αισθητική, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες και στιλιστικές υπερβολές. Οι επιφάνειες καλύπτονται από μαλακά στην υφή υλικά, η συναρμογή είναι εξαιρετικά προσεγμένη και η εργονομία αγγίζει το άριστα.

Με τέτοιους χώρους τα ταξίδια γίνονται απόλαυση. Τα πάντα μέσα στο Kuga έχουν φτιαχτεί προκειμένου να κάνουν τη ζωή των επιβατών πιο άνετη. Οδηγός και συνοδηγός δεν θα παραπονεθούν για το παραμικρό, τα παιδιά πίσω έχουν άπλετο χώρο για τα πόδια τους, με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να μετακινείται εμπρός/πίσω ανάλογα τις ανάγκες.

Όσο για το πορτμπαγκάζ, με όγκο 645 λίτρων, είναι με διαφορά το μεγαλύτερο στην κατηγορία, φιλοξενώντας χωρίς κανένα πρόβλημα όλα τα μπαγκάζια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια των διακοπών, όπως τις βαλίτσες, έως τα ποδηλατάκια και τα είδη θαλάσσης.

Φουλ στην τεχνολογία

Στην κεντρική οθόνη προβάλλονται όλες οι πληροφορίες

Για πρώτη φορά, το Kuga προσφέρεται με τεχνολογία ενσωματωμένου μόντεμ FordPass Connect, που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει από απόσταση μία σειρά λειτουργιών του οχήματος από οποιαδήποτε τοποθεσία με σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα πιο σημαντικά συστήματα υποβοήθησης, όπως αυτό του αυτόματου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών, της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το cruise control, το σύστημα πλοήγησης, η αναγνώριση σημάτων, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, οι δύο θύρες USB, οι αισθητήρες παρκαρίσματος και πολλά ακόμα.

Μέσω της οθόνης αφής 8 ιντσών έχεις πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και εφαρμογές εύκολα και γρήγορα.

Αυτό που λείπει όμως από την έκδοση Titanium είναι η ψηφιακή οθόνη. Προσφέρεται στις πλουσιότερες εκδόσεις και όχι στη βασική, η οποία φέρει τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα.

Με 6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα ταξιδεύεις ασταμάτητα

Έχει μήκος 4,61 μέτρα, πλάτος 1,88μ. και ύψος 168μ.

Ο κινητήρας 1.5 EcoΒlue απόδοσης 120 ίππων και 300 Nm ροπής μπορεί να φαντάζει μικρός όσον αφορά στην ισχύ, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ιδιαίτερα ικανός για να κινήσει το αμάξωμα 1,5 τόνου.

Ανεβάζει πρόθυμα στροφές από χαμηλά, έχει την απαιτούμενη σπιρτάδα για μια προσπέραση και δεν δείχνει να δυσκολεύεται ακόμα και με πλήρες φορτίο.

Συνδυάζεται άψογα με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ευνοεί τις σβέλτες μετακινήσεις μέσα στην πόλη και διατηρεί με άνεση σταθερή ταχύτητα 130 χλμ./ώρα στην εθνική οδό.

Το μηχανικό σύνολο δεν είναι φυσικά εστιασμένο στις επιδόσεις, αλλά στην οικονομική οδήγηση. Στο ταξίδι καίει σε πραγματικές συνθήκες κάτω από 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 6,7 λτ., χαρίζοντας αυτονομία σχεδόν 800 χλμ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα λειτουργίας (Normal, Eco, Sport, Slippery και DeepSnow/Sand) μέσω του Drive Mode, επιλέγοντας το αντίστοιχο προφίλ ανάλογα τις συνθήκες και την επιφάνεια του οδοστρώματος.

Αυθεντικό Ford

Προσφέρεται σε 12 χρώματα και με ζάντες 17, 18, 19 και 20 ιντσών

Εκεί που κάνει βεβαίως τη διαφορά είναι στην οδική συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της «μπλε οβάλ» έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας, δημιουργώντας ορισμένα από τα πιο απολαυστικά αυτοκίνητα ακόμα και στα μεσαία SUV.

Το Kuga σε κερδίζει από το πρώτο χιλιόμετρο χάρη στο σταθερό πάτημά του στην άσφαλτο, την ποιότητα κύλισης και τη λειτουργία της ανάρτησης. Επίσης οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στην ηχομόνωση της καμπίνας δεν αφήνουν κανέναν θόρυβο να ενοχλήσει τους επιβάτες, ούτε καν να καταλάβουν ότι λειτουργεί ο diesel κινητήρας.

Από 27.688 ευρώ και με 5 χρόνια εγγύηση

Πληρώνει σε τέλη κυκλοφορίας 106,82 ευρώ

Το νέο Kuga είναι πιο μεγάλο, πιο πρακτικό, πιο ευρύχωρο και σταθερό και γενικά καλύτερο σε όλα. Ο πετρελαιοκινητήρας των 120 ίππων ταιριάζει «γάντι» στην ελληνική αγορά, ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο και η συμπεριφορά του στον δρόμο είναι αψεγάδιαστη.

Η τιμή του κρίνεται ανταγωνιστική με βάση αυτά που προσφέρει, η εργοστασιακή εγγύηση των 5 ετών είναι ένα επιπλέον μπόνους, όπως και η ευκολία απόκτησης με χρηματοδότηση Ford Finance από 0% προκαταβολή, έως 84 δόσεις και επιτόκιο 1%-5,99%.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Kuga

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά  

  Ford Kuga 1.5 EcoBlue 120
Κυβισμός (cc) 1.499 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 120/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 300/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11,7
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 180
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,2
Εκπομπές Ρύπων CO2 109 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 106,82 €
Μήκος (μέτρα) 4.614
Πλάτος (μέτρα) 1.883
Ύψος (μέτρα) 1.678
Βάρος (κιλά) 1.506
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 654
Τιμή (από…)

27.668€

 

Διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ

Τα πίσω καθίσματα σύρονται ανεξάρτητα εμπρός/πίσω

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης