Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αποτελούν τη βασική επιλογή των περισσότερων αγοραστών, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Το Leon 1.0 TSI Ecomotive, ωστόσο, αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας επιδόσεις, οικονομία και ενδιαφέροντα οδηγικά χαρακτηριστικά.


Στον αστερισμό του Λέοντα

To Leon Ecomotive χαρακτηρίζεται από τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράζοντας στον μέγιστο βαθμό την έννοια value for money, το hatchback της Seat είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μικρομεσαία αυτοκίνητα. Η ποιότητα κατασκευής, το οδηγοκεντρικό του προφίλ, η ευρυχωρία του εσωτερικού, η δυναμική οδική συμπεριφορά και η ανταγωνιστική τιμή το κατατάσσουν αυτομάτως ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Η νέα έκδοση με το πακέτο Ecomotive και τον τρικύλινδρο χιλιάρη κινητήρα της VW το απογειώνει. Το Leon 1.0 TSI Eco είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βενζινοκίνητα, που δεν διστάζει να τα βάλει ευθέως με τα diesel, υπερέχοντας σε επιδόσεις και έχοντας σχεδόν την ίδια κατανάλωση καυσίμου. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, σε σύγκριση με την 1.6 TDI έκδοση των 90 ίππων η διαφορά στη μέση κατανάλωση σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις είναι μόλις 0,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (4,1 έναντι 4,3 λτ.).


Φινέτσα και νεανικός σχεδιασμός

Συντηρητικό αισθητικά αλλά ποιοτικό το σαλόνι του ισπανικού hatchback

Αισθητικά η νέα έκδοση του Leon δεν έχει διαφορές από τις υπόλοιπες, εκτός από το λογότυπο Ecomotive στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, την ανασχεδιασμένη εισαγωγή αέρα και τα πτερύγια στην πίσω πόρτα, στοιχεία που βελτιώνουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Η εικόνα του εσωτερικού είναι σαφώς πιο συντηρητική από πλευράς design, ωστόσο η ποιότητα των υλικών, η συναρμογή και η εργονομία κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα. Οι χώροι είναι εξαιρετικοί για τα δεδομένα της κατηγορίας, φιλοξενώντας με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες. Αντιστοίχως, το πορτμπαγκάζ με τα 380 λίτρα χωρητικότητας καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες. Το μόνο μειονέκτημα στο συγκεκριμένο τμήμα είναι το ψηλό κατώφλι φόρτωσης και η απουσία επίπεδου δαπέδου σε περίπτωση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων.


Όλα στο τρία

Ιδανικό για κίνηση στην πόλη αλλά και για πολύωρα ταξίδια

Ο τρικύλινδρος 1.000άρης με την υπογραφή της VW τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων όσον αφορά στην απόδοση. Οι 115 ίπποι και τα 200 Nm ροπής εξασφαλίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 9,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα. Συνεργάζεται άψογα με το σύστημα start/stop και το εξάρι μηχανικό κιβώτιο, έχοντας πολιτισμένη λειτουργία και εντυπωσιακή ελαστικότητα.

Το κιβώτιο είναι αρωγός στη λειτουργία του μοτέρ, έχοντας σωστή κλιμάκωση και αίσθηση. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κιβώτια της αγοράς, που προέρχεται φυσικά από τον γερμανικό όμιλο και το οποίο φοράνε τα Golf και Audi. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται στα 6,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Βέβαια, σε ανοικτό δρόμο και με σταθερή ταχύτητα δεν αποκλείεται να δείτε στο trip computer ακόμα και κάτω από 5 λίτρα, εκτοξεύοντας την αυτονομία.


Σπορτίφ και άνετο

Ευκολοδήγητο, με σταθερό πάτημα και σπορ χαρακτηριστικά

Δεν απαιτούνται παρά λίγα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του Leon για να διαπιστώσεις τη θεαματική ποιότητα κύλισης και τη σπορ συμπεριφορά του. Το πλαίσιο και η καλορυθμισμένη ανάρτηση βάζουν τις βάσεις για ευχάριστες μετακινήσεις, με τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω να αποσβένει με επιτυχία τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ταξιδεύει με περίσσια άνεση ακολουθώντας τα βήματα του ηγέτη της κατηγορίας VW Golf, εμφανίζοντας υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και συνάμα μηδενική κλίση σε πιο απαιτητικές διαδρομές. Το Leon παραμένει ξεκάθαρα σπορ και ανταποκρίνεται στις όποιες επιθυμίες του χρήστη για πιο γρήγορη οδήγηση.


Προικισμένο

Διαθέσιμο μόνο στην εξοπλιστική έκδοση Style με πλειάδα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας

Το Seat Leon 1.0 TSI Ecomotive μπορεί να υπερηφανεύεται ότι δεν του λείπει τίποτα. Μια βόλτα είναι αρκετή για να πείσει και τον πιο δύσπιστο για τις ικανότητες αυτού του αυτοκινήτου. Απευθύνεται τόσο σε νεότερους οδηγούς όσο και σε οικογενειάρχες, με την τιμή των 16.732 ευρώ να κρίνεται εξαιρετική λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον πλούσιο εξοπλισμό του.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Seat Leon 1.0 TSI Ecomotive
Κυβισμός (cc) 999 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 115/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 202
Μέση Κατανάλωση (κιλα/100χλμ.) 4,3
Εκπομπές Ρύπων CO2 99 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 89,1 €
Μήκος (μέτρα) 4.263
Πλάτος (μέτρα) 1.816
Ύψος (μέτρα) 1.459
Βάρος (κιλά) 1.202
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 380
Τιμή (από…)* 16.732 €

* Με προσφορά και απόσυρση

Δείτε όλες τις εκδόσεις του Leon

Επιπλέον πτέρυγα στην πίσω πόρτα που βελτιώνει την αεροδυναμική
Το πορτμπαγκάζ χωράει τέσσερις μεσαίες βαλίτσες και λοιπές αποσκευές
Προσφέρεται με τέσσερα χρόνια εγγύηση και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης