Αποστολή στην Αυστρία: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   



Επιβλητικό, μοντέρνο, πολυτελές, με high tech τεχνολογίες, εκπληκτικές οθόνες, πρωτοποριακά συστήματα, άψογη οδική συμπεριφορά και ισχυρούς κινητήρες. Το νέο Touareg διαθέτει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των μεγάλων SUV.

Ταξιδέψαμε έως τις αυστριακές Άλπεις, στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασης και μετά πάσης βεβαιότητας τονίζουμε ότι πρόκειται για το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει η VW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όλα στο μάξιμουμ

Με το νέο Touareg στα υπέροχα δάση του Τιρόλου

Από αισθητικής πλευράς, το καινούργιο Touareg ακολουθεί μία πιο σύγχρονη φιλοσοφία, έχοντας περισσότερες καμπύλες γραμμές και σπορτίφ εμφάνιση. Παρότι οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, το βάρος έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής και αλουμινίου.

Παρατηρώντας το αυτοκίνητο, το βλέμμα πέφτει στους τροχούς διαστάσεων 18 ιντσών που προαιρετικά φθάνουν έως τις 21΄΄, την επιθετική μάσκα με τις χρωμιωμένες γρίλιες και τα LED Matrix φώτα και τους μεγάλους αεραγωγούς. Το πίσω τμήμα είναι πιο σμιλευμένο και σαφώς πιο ελκυστικό.

Στο ανώτερο επίπεδο

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει ο οδηγός μπαίνοντας στο σαλόνι του γερμανικού SUV

Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί πλήρως, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και τεχνολογιών. Οι σχεδιαστές της VW δημιούργησαν ένα πολυτελές σαλόνι, ισάξιο των premium κατασκευαστών, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν από ένα SUV.

Κάθε κομμάτι του σαλονιού είναι προσεκτικά μελετημένο, με την εργονομία και την πρακτικότητα να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων «Innovision Cockpit» και η τεράστια οθόνη 15 ιντσών του συστήματος πολυμέσων «Discover Premium» στην κεντρική κονσόλα κυριαρχούν.

Η ανάλυσή τους είναι πραγματικά εκπληκτική, με την οθόνη να θυμίζει περισσότερο υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας.

Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα προσφέρουν την βέλτιστη στήριξη, διαθέτοντας λειτουργία μασάζ και δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της πλάτης του πίσω καθίσματος. Τέσσερις επιβάτες θα νιώσουν «βασιλικά», με την πανοραμική συρόμενη οροφή να πλημμυρίζει με φυσικό φως την καμπίνα. Στο πορτμπαγκάζ χωράνε κυριολεκτικά τα πάντα, με τη χωρητικότητα να ξεκινά από τα 810 λίτρα! 

Όλα τα βέλη στην φαρέτρα

Στο εσωτερικό υπάρχουν 30 διαφορετικές LED αποχρώσεις φωτισμού

Τα νέα πακέτα εσωτερικής διαμόρφωσης (Atmosphere, Elegance και R-Line) θα εκτιμηθούν δεόντως από τον υποψήφιο αγοραστή, όπως και η πληθώρα των συστημάτων υποβοήθησης. Η VW έχει εξοπλίσει το Touareg με κάθε λογής τεχνολογία, προς όφελος της ασφάλειας και της άνεσης των επιβατών. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το «Night Vision» το οποίο αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι, το «Head-up Display» και η υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης Τέσσερις επιβάτες θα νιώσουν «βασιλικά», με την πανοραμική συρόμενη οροφή να πλημμυρίζει με φυσικό φως την καμπίνα
(Traffic Jam Assist) με λειτουργία ελέγχου διέλευσης από δρόμους μειωμένου πλάτους λόγω έργων (Road work Lane Assist).

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το Touareg έχει δυνατότητα έλξης τρέιλερ με βάρος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 3,5 τόνους. Το σύστημα υποβοήθησης ρυμούλκησης (Trailer Assist), απαλλάσσει τον οδηγό από πολύπλοκες μανούβρες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια.

Κινητήρες turbo

Το μήκος του Touareg είναι 4.878 χλστ., το πλάτος 1.984 χλστ. και το ύψος 1.702 χλστ.

Το νέο Touareg αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο με τον V6 3.0 TDI κινητήρα των 286 ίππων και 600 Nm ροπής, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθεί στην γκάμα η μικρότερη εκδοχή με τους 231 ίππους, ο V6 βενζίνης (340hp) και ο πανίσχυρος V8 turbodiesel (421hp). Επίσης, δεν θα λείπει η plug-in hybrid έκδοση ισχύος 367 ίππων.

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Το πρόγραμμα οδήγησης με τις 10 λειτουργίες (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow, Off-road Auto, Sand, Gravel και Off-road expert), περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Αντίθετα, η αερανάρτηση με ηλεκτρονικό έλεγχο της απόσβεσης είναι στα έξτρα, όπως και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Άψογο οδηγικά

Τα Touareg μας περιμένουν για το πρώτο test drive

Στους πρόποδες των αυστριακών Άλπεων, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την πετρελαιοκίνητη Το νέο Touareg αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίουέκδοση με τους 286 ίππους. Το μηχανικό σύνολο κινεί με χαρακτηριστική άνεση το αμάξωμα, η ροπή είναι θεαματική και το πλαίσιο ασυναγώνιστο. Οι Γερμανοί έχουν βελτιώσει θεαματικά την οδική συμπεριφορά του Touareg, αγγίζοντας τις αντίστοιχες προτάσεις των BMW και Mercedes.

Πατάει σταθερά στην άσφαλτο, στρίβει με δεξιοτεχνία, δεν εμφανίζει κλίση και παράλληλα μπορεί να βγει στο χώμα ή να ανέβει μία πλαγιά στο βουνό χωρίς να προβληματιστεί, χάρη στα πέντε προγράμματα λειτουργίας. Με την αερανάρτηση και το πακέτο off-road ειδικά, κάνει θαύματα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης