Αποστολή στη Ρώμη
Λουκάς Παπαλάμπρος

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ταξιδέψαμε μέχρι τη Ρώμη για να οδηγήσουμε για πρώτη φορά το νέο MINI. Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, διοργάνωσαν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα event, που ομολογουμένως μας εξέπληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσίαση δεν ήταν πανευρωπαϊκή, αλλά είχε διοργανωθεί από τον Νίκο Ταγκούλη, επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας για το BMW Group στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σε συνεργασία με την BMW Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους Έλληνες δημοσιογράφους και τους Ιταλούς, συμμετείχαν Σλοβένοι, Σλοβάκοι, Κροάτες, ένας Κύπριος και μια κυρία συνάδελφος από τη Μάλτα. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε την πρώτη μέρα, όταν μας μετέφεραν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου μας περίμενε ένας διάσημος σεφ.

Ήταν ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, Moreno Cedroni. Ο ιδιαίτερα φιλικός και ευδιάθετος Ιταλός, δημιούργησε ένα εκπληκτικό μενού εμπνευσμένο από το MINI. Κάθε πιάτο (από τα επτά συνολικά) μας το παρουσίαζε προσωπικά- ευτυχώς δηλαδή – ώστε να καταλαβαίνουμε τι τρώμε. Πραγματικά ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης της μαγειρικής.

Τη δεύτερη μέρα, μας πήγαν με ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο αρκετά έξω από τη Ρώμη. Περάσαμε χωριά και λαγκάδια, πατήσαμε αρκετό χώμα και τελικά φτάσαμε στο βουνό. Εκεί θα γινόταν η συνέντευξη Τύπου.

Οι γλυκύτατες Ιταλίδες μας συνόδευσαν προς ένα βράχο, όπου δίπλα του υπήρχε ένα παλιό άρμα μάχης. Άνοιξε η τεράστια σιδερένια πόρτα και μπήκαμε σε ένα καταφύγιο. Είχε κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να φιλοξενήσει ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Είναι το μεγαλύτερο της Ιταλίας, έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και εκεί έκρυβαν για χρόνια, 72 τόνους χρυσού! 

Αφού τέλειωσε η συνέντευξη, μας ζήτησαν να φορέσουμε κράνη και να τους ακολουθήσουμε πιο βαθιά στο καταφύγιο. Εκεί ήταν τα νέα MINI.


O σεφ, Moreno Cedroni με τους συνεργάτες του


Ο Ιταλός μάγειρας δημιουργεί εκπληκτικά πιάτα


Το μενού ήταν εμπνευσμένο από το νέο Mini


Δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον σεφ


Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο όπου μετέφερε τους δημοσιογράφους


Αυτή είναι η είσοδος του καταφυγίου, όπου έγινε η συνέντευξη Τύπου


Πραγματικά χωμένο μέσα στο βουνό


Τα μαξιλάρια με τα χρώματα της αγγλικής σημείας ήταν απαραίτητα, λόγω των ξύλινων κιβωτίων


Σε αυτό το καταφύγιο ήταν κρυμμένοι τόνοι χρυσού…δυστυχώς δεν βρήκαμε ούτε γραμμάριο!


Τα MΙΝΙ ήταν μέσα σε μια στοά του καταφυγίου


Έβγαιναν έξω ένα ένα


Υπήρχε και «επιστήμονας» για τα pit stop


O Νίκος Ταγκούλης, επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη


Φυσικά επισκεφθήκαμε το διάσημο Caffe Greco. Την κοπέλα δεξιά δεν την γνωρίσαμε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης