Αποστολή στη Βουδαπέστη: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην πίστα του Hungaroring στην Ουγγαρία, για τη δοκιμή των ανανεωμένων A45 και GLA45, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν από τους επαγγελματίες εκπαιδευτές της Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά οι μαύρες AMG GT S και πίσω η κόκκινη Α45

Πρόκειται για τον Hanes, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό του τμήματος AMG Driving Experience. Ο ευγενέστατος και χαμογελαστός Γερμανός είχε αναλάβει τον ρόλο του πλοηγού στο συγκεκριμένο event που διοργάνωσε η Mercedes για τους δημοσιογράφους, οδηγώντας την πανίσχυρη AMG GT S των 510 ίππων.

Στο υπέροχο μπάκετ κάθισμα της AMG GT S με τον Hanes

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνομιλήσαμε μαζί του και κάναμε μια βόλτα με το «θηρίο» της γερμανικής φίρμας. Ο Hanes δέχθηκε αμέσως όταν ζητήσαμε να πάρουμε μια γεύση από τις αρετές του supercar, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα οδηγεί μόνο αυτός. Χωρίς να έχουμε άλλη εναλλακτική, φορέσαμε το κράνος, δεθήκαμε με τη ζώνη τεσσάρων σημείων στο αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα και «γυρίσαμε» στο ουγγρικό circuit, δίπλα σε έναν κορυφαίο οδηγό. 

Ο ήχος του V8 4.0 twin turbo των 510 ίππων… ερεθιστικός, οι αλλαγές των σχέσεων από τα paddles ταχύτατες και το τράνταγμα του κορμιού σε κάθε γκαζιά «διαβολεμένο». Όσο για τον Hanes, οδηγεί λες και πηγαίνει βόλτα στο… Σύνταγμα. Τα χέρια του έχουν μια πλαστικότητα στις κινήσεις και συγχρονίζονται πλήρως με τα πόδια, το μάτι του ακονίζει την επόμενη πάντα στροφή και ελέγχει απόλυτα το supercar, δίνοντας την αίσθηση ότι κινείται με τα μισά χιλιόμετρα από αυτά που δείχνει το κοντέρ.

Δείτε το onboard video. Στην ευθεία έχει γράψει 230 χλμ./ώρα, αλλά όλα φαίνονται τόσο χαλαρά… 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης