Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   



Αν αναζητείτε ένα προικισμένο SUV με ξεχωριστή εμφάνιση, που διακρίνεται για την ποιότητα κατασκευής, τις υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, τον πλούσιο εξοπλισμό και τον αποδοτικό κινητήρα, τότε το Eclipse Cross θα αποτελέσει μία από τις βασικές επιλογές.


Ξεχωρίζει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Eclipse Cross έχει μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,8μ. και ύψος 1,68μ.

Η νέα πρόταση της Mitsubishi στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν θυμίζει κανένα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν από σχεδιαστικής πλευράς. Το Eclipse Cross είναι ένα και μοναδικό.

Τραβά τα βλέμματα σαν μαγνήτης απ’ όπου κι αν περνάει, με την επιθετική μάσκα, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά, τα έντονα χρώματα του αμαξώματος και το ιδιαίτερο πίσω τμήμα, που θαρρείς κόβεται στη μέση, να αναδεικνύουν τα ασυμβίβαστα χαρακτηριστικά του και την coupe σιλουέτα του αμαξώματος.  

Μοντέρνο και πρακτικό

Η εικόνα του εσωτερικού αποπνέει δυναμισμό και μία high-tech αίσθηση

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τους Ιάπωνες να δίνουν έμφαση στην αισθητική και την εργονομία. Η οθόνη αφής 7 ιντσών ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες και εφαρμογές που χρειάζεται ένας οδηγός, είναι εύκολη στη χρήση της και ευανάγνωστη. Συνδέεται με smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay, ενώ υπάρχει και touch pad στη βάση της κονσόλας για τον χειρισμό της.

Οι επιφάνειες καλύπτονται από ποιοτικά υλικά, θήκες για αντικείμενα και ποτήρια υπάρχουν σε κάθε θέση, με τους χώρους να καλύπτουν τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Παρά την κλίση της οροφής στο πίσω τμήμα, ακόμη και δύο ενήλικες άνω του μετρίου αναστήματος δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το ύψος. Η πίσω σειρά καθισμάτων έχει τη δυνατότητα μετακίνησης, γεγονός που ωφελεί τον χώρο αποσκευών, ο οποίος κυμαίνεται από τα 378 έως τα 488 λίτρα.

Ο οδηγός ενδέχεται να προβληματιστεί αρχικά με την ορατότητα από τον κεντρικό καθρέπτη λόγω του διπλού παραθύρου της πίσω πόρτας, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την ασφάλεια. Ο εξοπλισμός ποικίλλει ανάλογα με την έκδοση, με την πλουσιότερη να περιλαμβάνει πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης, κάμερες, head-up display, αυτόματα φώτα, ενεργό cruise control, ανίχνευση πεζών με αυτόματο φρενάρισμα και πολλά ακόμη.

Δύναμη και επιδόσεις

Ο 1.500άρης κινητήρας συνδυάζεται είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων

Στους κινητήρες, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι ο 1.500άρης βενζίνης MIVEC απόδοσης 163 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων στην προσθιοκίνητη εκδοχή και με αυτόματο CVT στην τετρακίνητη. Εμείς, είχαμε στη διάθεσή μας την πρώτη και πιο οικονομική.Το Eclipse Cross είναι ένα και μοναδικό από αισθητικής πλευράς

Το μηχανικό σύνολο εμφανίζει ελαφρά υστέρηση στις χαμηλές στροφές, αλλά από τις 2.000 σ.α.λ. ανεβάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Η ροπή των 250 Nm φροντίζει για τη διατήρηση του υψηλού ρυθμού σε πιο απαιτητικές διαδρομές, με το Eclipse Cross να δείχνει και να είναι ιδιαίτερα γρήγορο και ευέλικτο σε όλες τις συνθήκες. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται περίπου στα 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Πολύπλευρο ταλέντο

Ικανότατο στον ανοικτό δρόμο, ευέλικτο μέσα στην πόλη

Από τα στενά όρια της πόλης μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, το Eclipse Cross δείχνει ότι είναι φτιαγμένο για σπουδαία πράγματα. Μπορεί να το χειριστεί με ευκολία ακόμη και ένας άπειρος οδηγός, το τιμόνι του είναι γρήγορο και η ποιότητα κύλισης εξαιρετική. Οι μηχανικοί της Mitsubishi έδωσαν έμφαση στην άνεση, με την ανάρτηση να ευνοεί τις σβέλτες μετακινήσεις σε συνεχόμενες στροφές. Όσο για το κιβώτιο ταχυτήτων, έχει σωστή κλιμάκωση και καλή αίσθηση.

Επίσης, ακόμη και χωρίς σύστημα τετρακίνησης δεν δείχνει να προβληματίζεται σε χωμάτινες διαδρομές, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής.  

Η ώρα της πληρωμής

Όποιος το αγοράσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παίρνει δώρο τα τέλη κυκλοφορίας

Το συμπαγές SUV της ιαπωνικής φίρμας με τις coupe καταβολές έχει όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει στην αγορά. Είναι μοντέρνο, φέρει όλες τις τεχνολογίες που αναζητεί ο σύγχρονος οδηγός, η ποιότητα κατασκευής θεωρείται δεδομένη, ο κινητήρας του δυνατός και η συμπεριφορά του στον δρόμο εξόχως ευχάριστη. Οι τιμές για την έκδοση 4Χ2 ξεκινούν από 21.650 ευρώ. 

Δείτε όλο τον εξοπλισμό του Eclipse Cross

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 2WD  
Κυβισμός (cc) 1.499 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 163/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.8000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,3
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 205
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 6,6
Εκπομπές Ρύπων CO2 151 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 279,35 €
Μήκος (μέτρα) 4.405
Πλάτος (μέτρα) 1.805
Ύψος (μέτρα) 1.685
Βάρος (κιλά) 1.425
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 448
Τιμή (από…) 21.650€
Το πίσω τμήμα κλέβει τις εντυπώσεις με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τουΣταθερό στον δρόμο και απόλυτα ασφαλές
Δεν φοβάται να λερωθεί στις λάσπες
Εύχρηστη, γρήγορη και με δεκάδες λειτουργίες η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης