Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τι είναι αυτό που θα περίμενε να δεις κανείς από τη Mini; Μάλλον… τίποτα περισσότερο από αυτά που ξέρει, αφού τα μοντέλα της γκάμας και οι εκδόσεις καλύπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Από το κλασσικό Mini Cooper μέχρι το οικογενειακό Countryman με τις πέντε πόρτες και την μοναδική σχεδίαση της μάρκας. Έλα όμως που οι άνθρωποι της εταιρείας ήθελαν το κάτι παραπάνω που ζητούσαν οι απαιτητικοί, ούτος ή άλλως, πελάτες. Έτσι δημιούργησαν το Paceman, ένα υπερυψωμένο coupe αυτοκίνητο που θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα Countryman με δύο πόρτες λιγότερο.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mini με… αγωνιστικά χαρακτηριστικά!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδυασμός που… σκοτώνει

Το ολοκαίνουργο μοντέλο, έβδομο στην γκάμα της Mini, βρέθηκε στα χέρια μας σε μία εντυπωσιακή έκδοση με την ονομασία All4 Cooper S. Με 184 άλογα και… αγωνιστική σχεδίαση σίγουρα η καθημερινότητά μας, άλλαξε. Καταρχήν από την οπτική επαφή καταλαβαίνεις ότι η διάθεσή σου ανεβαίνει όχι μόνο αν το κοιτάζεις εξωτερικά αλλά και εσωτερικά όπου τα Mini έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα η κορυφαία έκδοση (με εξαίρεση την John Cooper Works) με τα 184 άλογα δεν είναι δυνατόν να σε αφήσει σε ησυχία. Ο συνδυασμός λοιπόν διάθεσης και ανάγκης να… ξεδώσεις είναι κάτι που σου δημιουργεί το Paceman και το κάνει να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα και καθημερινά αυτοκίνητα.

 
Τετρακίνητο και… γκαζάτο!

Σημαντικό στοιχείο η τετρακίνητη έκδοση που σου επιτρέπει να κινηθείς σε εκτός δρόμους συνθήκες αν και είναι σίγουρο πως αν έχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα… λυπηθείς να το βάλεις στο χώμα. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220 To 'τούνελ' ανάμεσα στα πίσω καθίσματαχλμ./ώρα. Aν και τα γκάζια είναι πολλά το Paceman δεν θυμίζει σε συμπεριφορά το γνωστό Cooper με τα κρατήματα τύπου… τρένου. Από τη θέση του οδηγού, αυτό που μένει είναι η οδηγική απόλαυση, αφού συνδυάζεις επιδόσεις και αίσθηση. Επίσης η διαφορετικότητα της καμπίνας με τον εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο! Χαρακτηριστικό του μοντέλου αλλά και όσων καινούργιων εκδόσεων θα βλέπουμε από εδώ και στο εξής είναι η τοποθέτηση των διακοπτών για τα ηλεκτρικά παράθυρα στις πόρτες για καλύτερη λειτουργικότητα. Από εκεί και πέρα οι χώροι είναι επαρκείς για τέσσερις επιβάτες και για τις αποσκευές τους (330 λίτρα).

 

Ξεχωριστό και ποιοτικό το εσωτερικό του Paceman

Στο δια ταύτα, θα λέγαμε ότοι το Paceman απευθύνεται σε ανήσυχους οδηγούς που ψάχνουν το κάτι διαφορετικό ακόμα και από το απλό Mini. Αν τώρα έχετε οικογένεια, σίγουρα θα το γλυκοκοιτάξετε αλλά καλό θα είναι να σκεφτείτε το Countryman με τις δύο επιπλέον πόρτες. Όσο για την τιμή, το Paceman All4 cooper S ξεκινά λίγο πάνω από τα 30.000 ευρώ που είναι σίγουρα τσουχτερή αλλά να είστε σίγουροι πως θα βρεθούν αρκετοί τυχεροί για να το κάνουν δικό τους.

Το Paceman δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  Mini Paceman All4 Cooper S
Κυβισμός (cc) 1.598 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 184/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.600
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7,8 deyt.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 220
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 67
Εκπομπές Ρύπων CO2 157 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 267 €
Μήκος (μέτρα) 4,115
Πλάτος (μέτρα) 1,786
Ύψος (μέτρα) 1,522
Βάρος (κιλά) 1.370
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 330
Τιμή (από…)* 30.870 ευρώ

 * Συμπεριλαμβανομένου της απόσυρσης

Παρακολουθήστε το video με το Mini Paceman All4 Cooper S

 



Ξεχωριστό υπερυψωμένο Mini με δύο πόρτες (και μία του χώρου αποσκευών)

Αγριεμένη η πίσω όψη του Paceman…

Χώρος αποσκευών χωρητικότητας 330 λίτρων με διπλό πάτωμα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης