Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος
Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος του νέου MINI John Cooper Works στην χώρα μας, η εισαγωγική εταιρεία διοργάνωσε ένα εξαιρετικό event στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να οδηγήσουμε το πανίσχυρο μοντέλο, σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σλάλομ, αλλαγή κατεύθυνσης και ταχύτητα

Το JCW Performance Academy διεξήχθη σε συνεργασία με την Driving Academy στην Ελλάδα, με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές της MINI αλλά και τα αυτοκίνητα, να έρχονται κατευθείαν από το εξωτερικό για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες και εκτός από τους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου, το παρακολουθήσαν συνολικά 400 άτομα σε 4 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σκέλος περιελάμβανε πλήρη ενημέρωση γύρω από το αυτοκίνητο και τις προδιαγραφές του, αλλά και ένα διαγωνισμό σχετικά με την ιστορία του John Cooper Works. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε σλάλομ και απότομη αλλαγή πορείας με τα Countryman και Paceman JCW. Εδώ, στόχος ήταν να περάσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς από την στενή διαδρομή, χωρίς να ακουμπήσεις καμία από τις κορίνες που βρίσκονταν στο πλάι και μπροστά σου. Σε αυτή τη δοκιμασία, τον ρυθμό έδιναν οι εκπαιδευτές του Driving Adacemy στην Ελλάδα.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος, το οποίο ήταν και το πιο ενδιαφέρον, αφού είχαμε στην διάθεσή μας τα καινούργια John Cooper Works, αφορούσε ορισμένους γρήγορους γύρους, επιταχύνσεις και φρενάρισμα. Οι δύο επαγγελματίες της MINI προπορεύονταν στην πίστα, δείχνοντάς μας ακριβώς τις γραμμές που πρέπει να έχουμε μέσα στην πίστα, αυξάνοντας όσο περνούσε η ώρα τον ρυθμό. Το αυτοκίνητο είναι τόσο εντυπωσιακά στημένο, γρήγορο και ευέλικτο, που άνετα θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε καρτ.

Οδηγική απόλαυση

Από την πρώτη στιγμή, το νέο JCW σου δίνει την εντύπωση πως είναι σχεδιασμένο για απαιτητικές διαδρομές. Στρίβει με απίστευτη ακρίβεια, επιταχύνει εξαιρετικά και φρενάρει άμεσα, χάρη στα νέα σπορ φρένα της Brembo. Ο 2.0 TwinPower Turbo είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο MINI. Αποδίδει 231 ίππους και 320 Nm ροπής, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,3 ή 6,1 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Όλα τα μηχανικά τμήματα, από την ανάρτηση, έως τα φρένα, το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα ευστάθειας και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά, έχουν σπορ ρυθμίσεις, συνδυάζοντας την γνήσια αγωνιστική αίσθηση με τα premium χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποι της MINI έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στον ήχο, τοποθετώντας ένα ειδικό σύστημα εξαγωγής, που τονίζει τον ταπεραμέντο του μηχανικού συνόλου.

Φουλ στην τεχνολογία

Το σύστημα Dynamic Stability Control (DSC), το οποίο περιλαμβάνει τις λειτουργίες Dynamic Traction Control (DTC), Electronic Differential Lock Control (EDLC) και Performance Control, βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό, διασφαλίζοντας την βέλτιστη συμπεριφορά στις γρήγορες στροφές και την μέγιστη πρόσφυση. Στάνταρ, είναι το αεροδυναμικό bodykit, οι ζάντες 17 ιντσών, τα φώτα τεχνολογίας LED, το σύστημα Mini driving modes και πολλά ακόμα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στα σπορ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα. Οι άνθρωποι της MINI παραδέχθηκαν πως αυτά του προηγούμενου JCW δεν πρόσφεραν την άνεση και την στήριξη που απαιτούνταν, οπότε τα σχεδίασαν από την αρχή, παίρνοντας άριστα και σε αυτό το κομμάτι.

Ξεχωριστό

Το νέο MINI John Cooper Works είναι αναμφισβήτητα το πιο «καυτό» πολυτελές μικρό της αγοράς. Ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, που θα συγκινήσει τους λάτρεις της ταχύτητας, με προηγμένες τεχνολογίες, υψηλές επιδόσεις και φυσικά την δική του ξεχωριστή εμφάνιση.  Είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία, με την τιμή να ξεκινά από 28.150 ευρώ, με απόσυρση και προς το παρόν προσφέρεται μόνο με το σπορ αυτόματο κιβώτιο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά ΜΙΝΙ John Cooper Works
Κυβισμός (cc) 1.998 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 231/5.200
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 320/1.250
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 6,1
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 246
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,7
Εκπομπές Ρύπων CO2 133
Τέλη Κυκλοφορίας (ευρώ) 146,3 
Μήκος (μέτρα) 3.874
Πλάτος (μέτρα) 1.727
Ύψος (μέτρα) 1.414
Βάρος (κιλά) 1.280
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 211
 Τιμή (από…) 28.150*

 * με το όφελος της απόσυρσης

Στο Ελληνικό βρέθηκαν πάνω απο 15 MINI JCW

Πριν μπούμε στα MINI έγινε η ενημέρωση

Ο τίτλος τα λέει όλα

Ο χώρος φιλοξενίας και ξεκούρασης

Σε παράταξη όλα τα αυτοκίνητα

Ένα μικρό μάθημα από τους επαγγελματίες

Όλοι ακούν και κοιτούν με προσοχή τους εκπαιδευτές

Πρώτοι αναγνωριστικοί γύροι

Όλο και περισσότερη πίεση όσο περνάει η ώρα

Μύρισε ελαστικό η ατμόσφαιρα

Δυστυχώς δεν μας άφησαν να κάνουμε χρόνους

Το τιμόνι είναι πραγματικό ξυράφι

Η ιστορία συνεχίζεται

Σπορτίφ και κομψό το εσωτερικό

Σαφώς καλύτερα τα καθίσματα του νέου JCW

Τα κορίτσια που συνόδευαν τα γκρουπ. Σας ευχαριστούμε

Με το χαμόγελο στα χείλη όλες οι κοπέλες της MINI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης