Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

H E Class είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Mercedes. Οικογενειακή, με άφθονη δόση πολυτέλειας και συστατικά που απλά επιβεβαιώνουν το πως πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το γερμανικό μοντέλο έχει δεχτεί ορισμένες αλλαγές (facelift) προκειμένου να έχει να δώσει το κάτι παραπάνω σε αυτούς που αναζητούν το… επίσης κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα μοντέλα της κατηγορίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και εντός πίστας η E Class sedan σε… φτιάχνει

Πιο άνετο δε… γίνεται!
Δεν χρειάζεται να περάσει κανείς και πολύ χρόνο μαζί της για να διαπιστώσει πως όσα και να γνωρίζεις για τα αυτοκίνητα πάντα θα πιάνεσαι σε κάτι… αδιάβαστος. Η τελευταία γενιά, την οποία είχαμε στα χέρια μας, μας έδωσε να καταλάβουμε γιατί η E Class είναι ένα πολύ επιτυχημένο αυτοκίνητο. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση διακρίνει κανείς την ιδιόμορφη σχεδίαση που αυτομάτως… ρίχνει και το μέσο όρο ηλικίας των αγοραστών. Σπορ και… αγριεμένες σχεδιαστικές γραμμές συνθέτουν μία όμορφη εικόνα που καλύτερη βρίσκεις μόνο στην έκδοση coupe!!! Στην περίπτωση της έκδοσης sedan που οδηγήσαμε απλά διαπιστώνεις το πως πρέπει να είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά κυρίως σε ταξίδια. Καθημερινά, διότι η άνεση και η πολυτέλεια θα σε κάνουν να μην θέλεις να βγεις από το αυτοκίνητο και σε ταξίδια γιατί η άνεση ακόμα και μετά από πολλές ώρες ταξίδι δε θα σε κουράσουν. Αξίζει να αναφέρουμε τα… 800 χιλιόμετρα που καλύψαμε σε μία ημέρα χωρίς στάση (μόνο για τα απαραίτητα) και όταν φτάσαμε στον προορισμό μας διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι δεν είχαμε πιαστεί. Σίγουρα ένα προτέρημα που δείχνει ότι ακόμα και στην λεπτομέρεια οι άνθρωποι της Mercedes δεν παίζονται.

 

Δείτε… σχεδίαση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικογενειακο με επιδόσεις
Η ανανεωμένη E Class διαθέτει κορυφαία ποιότητα κύλισης και στην έκδοση με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων και τους 211 ίππους σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο οι επιδόσεις όσο και η κατανάλωση καυσίμου. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής σε πραγματικές μικτές συνθήκες η κατανάλωση κυμάνθηκε κοντά στα 8,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 έρχεται σε 7,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 243 χλμ./ώρα. Καθόλου… άσχημα για οικογενειακό αυτοκίνητο! Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων (7G-Tronic) που κάνει την οδήγηση πιο άνετη και ευχάριστη.

Το εσωτερικό (χωρίς σχόλια…)

Το σύστημα με τα μεγάλα φώτα…

Αφήνοντας στην άκρη τα δεκάδες τεχνολογικά συστήματα που διαθέτει και σε κάνει να χάνεις τον μπούσουλα, επικεντρωνόμαστε σε κάτι που σίγουρα θα σας… τρελάνει και μας άρεσε όσο κανένα άλλο! Ο λόγος  για τα εξελιγμένα νυχτερινά φώτα που κάνουν τα πάντα μόνα τους. Πολύ απλά την αυτό που κάνουν σήμερα οι οδηγοί είναι να ανοίγουν και να κλείνουν εκατοντάδες φορές την μεγάλη σκάλα των φώτων την ώρα της οδήγησης. Στην περίπτωση της E Class υπάρχει ένα σύστημα που κάνει όλη αυτή την εκνευριστική διαδικασία από μόνο του χωρίς να ταλαιπωρεί τον οδηγό. Το σίγουρο είναι πως αν συνηθίσετε την λειτουργία του τότε σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να μπείτε θα σας ξενίσει το άνοιξε – κλείσε (μεγάλα φώρα) ! Από εκεί και πέρα σημαντική λειτουργία με την οποία εφοδιάζεται το γερμανικό μοντέλο είναι αυτή που ενημερώνει με ειδική σήμανση τον οδηγό ότι χρειάζεται ξεκούραση (!) ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και προλαμβάνουν επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Το μήκος της Ε Class sedan φτάνει σχεδόν τα 5 μέτρα!

Υπερσύγχρονο…
Σε γενικές γραμμές η Ε250 δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Είναι από αυτά που αποτελούν το όνειρο όσων σκέφτονται να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που θα… ήθελαν. Είναι από αυτά τα αυτοκίνητα που σε κάνουν να συνειδητοποιείς πως η τεχνολογία τρέχει σε ρυθμούς… Μπολτ! Όμως είναι και από αυτά που με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων σε κάνουν να… ξεχνάς ότι κάποτε θα το αποκτήσεις. Και γι’ αυτό όμως η Mercedes έχει τη λύση με την έκδοση των 1.600 κ.εκ. που είναι σίγουρο πως θα αλλάξει τα δεδομένα και θα βάλει την κατηγορία των υποψηφίων αγοραστών της συγκεκριμένη κατηγορίας σε σκέψεις…

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Mercedes E250   
Κυβισμός (cc) 1.991 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 211/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 350/1.200 – 4.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7,4
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 243
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,9
Εκπομπές Ρύπων CO2 135 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 148,5 €
Μήκος (μέτρα) 4,868
Πλάτος (μέτρα) 1,854
Ύψος (μέτρα) 1,471
Βάρος (κιλά) 1.680
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 540
Τιμή (από…)* 52.963 ευρώ

* Συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης

 
Δείτε το video με την E Class

H έκδοση sedan…

H E Class διατίθεται σε εκδόσεις: sedan, cabrio, estate και coupe…

O πίνακας οργάνων…

Με αυτό το όργανο ελέγχεις αμέτρητες λειτουργίες στην κεντρική κονσόλα…

AMG ή.., AMG look; Όπως και να ‘χει είναι κάτι το ξεχωριστό…

Ζάντες με την υπογραφή της AMG…


Το αυτοκίνητο ενημερώνει τον οδηγό ότι πρέπει να ξεκουραστεί!!!!

Λεπτομέρεια…


Η μία από τις δύο εξατμίσεις…

Έτοιμο για να καταβροχθίσει χιλιόμετρα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης