Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   



Ελκυστικό σχεδιαστικά, με καμπίνα που θυμίζει σύγχρονο SUV, οθόνη αφής, πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, εξαιρετική εργονομία, πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, αποδοτικούς κινητήρες και αυξημένη παραγωγικότητα, το νέο TransitCustom οδεύει ολοταχώς για την κορυφή.

Το οδηγήσαμε στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής παρουσίασης, και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σε κερδίζει με την εμφάνιση

Δυναμικό, κομψό και απόλυτα πρακτικό το νέο Transit Custom

Πορτοκαλί, μεταλλικό ασημί και μπλε με ρίγες. Αυτά τα χρώματα συνήθως τα συναντάς σε compact επιβατικά οχήματα με νεανικό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά lifestyle. Στη Ford αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν στο νέο Van ενός τόνου και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα.

Παρατηρώντας το καινούργιο Transit Custom, το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι οι έντονοι χρωματισμοί. Το δεύτερο η δυναμική μάσκα με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα που περιβάλλονται από LED προβολείς και το τρίτο οι σμιλευμένες γραμμές του αμαξώματος στο πλάι και πίσω.

Κατευθείαν από το Kuga

Η καμπίνα είναι σαν κινητό γραφείο όπου μπορεί ο οδηγός να δουλέψει ανεμπόδιστα

Ανοίγοντας την πόρτα, το μάτι πέφτει στην κεντρική κονσόλα με την οθόνη αφής. Το ταμπλό προέρχεται από το δημοφιλές SUV της Ford, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την αισθητική του. Όπως μας ανέφεραν οι άνθρωποι της εταιρείας στο πλαίσιο της παρουσίασης στη Φρανκφούρτη, η καμπίνα σχεδιάστηκε από την αρχή, καλύπτοντας οποιαδήποτε απαίτηση του επαγγελματία.

Διαθέτει τους περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους στην κατηγορία, με τον οδηγό και τους συνεπιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους πλειάδα θηκών για μικρά και μεγάλα αντικείμενα, έγγραφα, εργαλεία της δουλειάς, ντοσιέ και κόλλες Α4!

Μέσω του συστήματος πολυμέσων SYNC3 και της οθόνης 8 ιντσών, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του οχήματος και να εντοπίσει πρατήρια καυσίμου ή καφέ με φωνητικές εντολές. 

Τα καθίσματα με την αφρώδη επένδυση έχουν σχεδιαστεί με βάση την άριστη στήριξη, ενώ όλες οι επιφάνειες του εσωτερικού καλύπτονται από υλικά που δείχνουν ότι αντέχουν στον χρόνο και στη σκληρή καταπόνηση.

Φουλ στα συστήματα

Οι απλές εκδόσεις περιλαμβάνουν οθόνη 4 ιντσών και οι πλουσιότερες 8΄΄ με SYNC3

Το νέο Transit Custom εξοπλίζεται με ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως το «Intelligent Speed Assist» που εμποδίζει τους οδηγούς να υπερβούν τα όρια ταχύτητας, το Traffic Sign Recognition με ανίχνευση πινακίδων και το ενεργό cruise control.

Επίσης, το Van της Ford είναι το πρώτο που εφοδιάζεται με «Blind Spot Information System» και «Cross Traffic Alert», παρέχοντας στους χρήστες επαγγελματικών οχημάτων δύο βασικές λειτουργίες. 

Μέσω αισθητήρων ραντάρ στο πίσω τμήμα, ανιχνεύει τα οχήματα που διέρχονται ή πλησιάζουν στη ζώνη τυφλού σημείου και αναγνωρίζει πεζούς, ποδηλάτες ή μοτοσικλετιστές κατά την έξοδο από χώρο στάθμευσης, προειδοποιώντας τον οδηγό.

Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, καθώς και τα «Lane Keeping Alert», «Driver Alert», «Auto High Beam», «Rear View Camera» και «Side Wind Stabilisation».

Άκουσαν τις συμβουλές των πελατών

Προσφέρεται σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις (Ambiente, Trend, Limited και Sport)

«Ακούσαμε προσεκτικά τους πελάτες μας και τους προσφέραμε ένα van 1 τόνου που είναι ακόμα πιο στιλάτο, πιο παραγωγικό και γεμάτο έξυπνα χαρακτηριστικά». Αυτά ήταν τα λόγια του Hans Schep, γενικού μάνατζερ της Ford Ευρώπης στα επαγγελματικά οχήματα.Οι παραδόσεις προγραμματίζονται για τις αρχές του 2018

Το Transit Custom προσφέρεται με δύο ύψη οροφής, δύο εκδόσεις μεταξονίου, μικρό βάρος από 2,6 έως 3,4 τόνους με ωφέλιμα φορτία έως 1.450 κιλά και αμαξώματα Van, Kombi και διπλοκάμπινο Van. Διακρίνεται για την κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίων, τα χαρακτηριστικά χώρου φόρτωσης με το άνοιγμα στο διαχωριστικό για πολύ μακριά αντικείμενα και την ενσωματωμένη σχάρα οροφής που αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται.

Αποδοτικοί κινητήρες

Η συμπεριφορά του στον δρόμο είναι εφάμιλλη ενός επιβατικού

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δίλιτρος EcoBlue diesel κινητήρας, απόδοσης 105, 130 και 170 ίππων. Το μοτέρ εμφανίζει δύναμη από τις χαμηλές στροφές ακόμη και στην έκδοση με τους 105 ίππους, ενώ για όσους αναζητούν τη βέλτιστη οικονομία υπάρχει η ECOnetic με εκπομπές ρύπων μόλις 148 γρ./χλμ. και κατανάλωση 5,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Στους δρόμους γύρω από τη Φρανκφούρτη οδηγήσαμε όλες τις εκδόσεις, με το όχημα να εμφανίζει αξιοσημείωτη σταθερότητα τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στο επαρχιακό δίκτυο. Σημαντικά βελτιωμένη είναι η ηχομόνωση, με την ποιότητα κύλισης να εντυπωσιάζει.

Πότε έρχεται

Ξεχωρίζει η έκδοση Sport με τους 170 ίππους και τις λωρίδες σε καπό, οροφή και πίσω μέρος

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σε όλη την Ευρώπη τον Δεκέμβριο, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του επόμενου έτους. Το 2019 θα δούμε και την Plug-in Hybrid έκδοση με αυτονομία 500 χιλιόμετρα περίπου και δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ. 

Τα νέα Transit Custon περιμένουν τους δημοσιογράφους
Απαραίτητη στάση για ξεκούραση σε πάρκινγκ της Φρανκφούρτης
Υψηλή θέση οδήγησης και άριστη ορατότητα
Ιδανικό για όλους τους επαγγελματίες
Το σπορ μοιάζει λες και έχει ξεπηδήσει από κάποιον οίκο βελτιώσεων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης