ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στυλάτο, πρακτικό, δυνατό και αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Ένα πολυτάλαντο crossover που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το lifestyle των Ιταλών, προσφέροντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο στην πιο ανταγωνιστική τιμή.

Η αποθέωση του design

Καμπύλες γραμμές, κομψή εμφάνιση και πολύ στυλ

Κανένα προϊόν, σε καμία κατηγορία δεν μπορεί να διατηρηθεί στην κορυφή, εάν δεν το αξίζει. Το 500X έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Παρότι βρίσκεται στην αγορά μία πενταετία, παραμένει ένα από τα πιο μοντέρνα σχεδιαστικά αυτοκίνητα. Το design του αποτελεί αναμφισβήτητα το μεγάλο του ατού. Έπειτα από την πρόσφατη ανανέωση, ωστόσο, διαθέτει πολλά περισσότερα.

Οι χρωμιωμένες ποδιές, τα φώτα LED, οι νέου σχεδιασμού ζάντες, τα νεανικά χρώματα του αμαξώματος και τα προστατευτικά στην έκδοση Cross δίνουν μια φρεσκάδα και έναν νεανικό τόνο στο μοντέλο, αναδεικνύοντας τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του. 

Το εκτιμάς

Η ποιότητα και η συναρμογή των υλικών έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό

Ανοίγοντας τις πόρτες αντικρίζεις ένα σύγχρονο περιβάλλον. Οι Ιταλοί έδωσαν έμφαση στην ποιότητα, τοποθετώντας μαλακά στην υφή υλικά στο ταμπλό, νέες επενδύσεις, καινούργιο πίνακα οργάνων πλαισιωμένο με οθόνη TFT και πιο κομψά διακοσμητικά.

Το φινίρισμα και η συναρμογή έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών και να είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Ο εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος από ποτέ, με την ιταλική φίρμα να εμπλουτίζει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Μάλιστα, ορισμένες τεχνολογίες, όπως αυτή της αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition) και διόρθωσης πορείας (Lane Assist), προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό.

Φυσικά, δεν λείπουν τα συστήματα επόπτευσης τυφλού σημείου (Blind Spot Alert), διατήρησης ασφαλούς απόστασης (Safety Distance Manager), αυτόματου φρεναρίσματος (Autonomous Emergency Brake), αυτόματης λειτουργίας της μεγάλης σκάλας των φώτων και η κάμερα οπισθοπορείας.

Όσον αφορά στους χώρους, τέσσερα άτομα δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Στα πίσω καθίσματα χωράνε δύο ενήλικες κανονικού αναστήματος. Θήκες για μικροαντικείμενα υπάρχουν σε κάθε σημείο εκτοξεύοντας την πρακτικότητα, με την εργονομία να βρίσκεται στα καλύτερά της.

Το πορτμπαγκάζ με τα 350 λίτρα χωρητικότητας δείχνει μεγαλύτερο χάρη στην έξυπνη σχεδίασή του, φιλοξενώντας σε όρθια θέση τις βαλίτσες, γεγονός που βοηθά τον οδηγό να τοποθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερες αποσκευές.

1.3 turbo με 150 ίππους

Φέρει full LED φώτα για άριστη ορατότητα στο σκοτάδι

Το 500X εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης της σειράς Firefly. Τα μοτέρ καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6/D-TEMP και διακρίνονται για την άριστη λειτουργία, την απόδοση και την οικονομία. Ο 1.000άρης αποδίδει 120 και 190 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ ο μεγαλύτερος 1.3 turbo των 150 ίππων και 270 Nm ροπής εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT6.

Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας την ισχυρότερη έκδοση, στην οποία το κιβώτιο DCT έξι σχέσεων προσφέρεται δωρεάν από την ελληνική εταιρεία.

Το μοτέρ είναι εύστροφο και πολιτισμένο, εμφανίζει τη δύναμή του από τις χαμηλές στροφές και σε προκαλεί να πιέσεις το γκάζι λίγο παραπάνω σε πιο απαιτητικές διαδρομές.

Το εξάρι αυτόματο κιβώτιο, από την άλλη, αντεπεξέρχεται ιδανικά σε συνθήκες έντονης κίνησης μέσα στην πόλη, ωστόσο υπολείπεται σε αμεσότητα σε γρήγορες διαδρομές με συνεχόμενες στροφές.

Όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου, η Fiat αναφέρει ότι καίει 6,1 λίτρα σε μικτές συνθήκες. Όπως διαπιστώσαμε ωστόσο κατά τη διάρκεια της δοκιμής, στην πραγματικότητα δύσκολα πέφτει κάτω από τα 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ευχαριστιέσαι να το οδηγείς

Χάρη στην υψηλή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος πατάει και χώμα

Ο συνδυασμός πλαισίου και ανάρτησης δίνει μια ευχάριστη γεύση στον οδηγό σε όλες τις συνθήκες. Το 500Χ Cross ταξιδεύει με άνεση, είναι ευέλικτο στο κλεινόν άστυ, περνά με χαρακτηριστική ευκολία από στενά δρομάκια χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις και το γρήγορο τιμόνι, παρκάρει ακόμη πιο εύκολα και είναι απόλυτα ελεγχόμενο.

Πρόκειται για ένα ευκολοδήγητο αυτοκίνητο, με την ανάρτηση να ισορροπεί μεταξύ σπορτίφ χαρακτήρα και άνεσης, το αυτόματο κιβώτιο να κάνει πιο εύκολες τις διαδρομές και τον κινητήρα να διατηρεί υψηλό ρυθμό στον ανοικτό δρόμο. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον είναι πιο ήσυχο στα ταξίδια, χάρη στα επιπλέον ηχομονωτικά υλικά που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία του αμαξώματος.

Πρωταγωνιστεί

Αυτήν τη στιγμή προσφέρεται με άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Το 500Χ είναι βελτιωμένο σε κάθε τομέα, διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, ισχυρούς κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας και ακόμη καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Η εμφάνισή του παραμένει σήμα αναφοράς στην κατηγορία και η τιμή του είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς. Με 22.000 ευρώ παίρνεις full extra την έκδοση Cross με τον 1.3 turbo και επιπλέον λαμβάνεις πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και ισάριθμα χρόνια οδική βοήθεια.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του 500Χ

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

  Fiat 500X Cross 1.3 Turbo DCT
Κυβισμός (cc) 1.332 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 150/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 270/1.850
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,1
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 200
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 6,1
Εκπομπές Ρύπων CO2 140 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 168 €
Μήκος (μέτρα) 4.269
Πλάτος (μέτρα) 1.796
Ύψος (μέτρα) 1.595
Βάρος (κιλά) 1.320
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 350
Τιμή (από…)

22.000€

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης