Αποστολή στην Ολλανδία: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   


Σε μία λαμπερή εκδήλωση στο Άμστερνταμ, παρουσία των μεγαλύτερων Μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και το zougla.gr, η Mercedes παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα τη νέα γενιά της A-Class.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Kromhouthal, με τα φώτα να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, ο πρόεδρος της Daimler, Dieter Zetsche, αποκάλυψε στους εκπροσώπους του Τύπου το καινούργιο premium hatchback μοντέλο της γκάμας.

Προκλητικά ελκυστική

Το μεγάλο αφεντικό της Mercedes, Dieter Zetsche, ποζάρει δίπλα στη νέα A-Class

Ο 65χρονος επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού, χαρακτήρισε την A-Class ως ένα σπέσιαλ αυτοκίνητο, ένα μικρομεσαίο πεντάθυρο που ξεπερνά – τουλάχιστον σε τεχνολογίες – οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε, καθώς το μικρότερο μέλος της μάρκας με το αστέρι είναι πραγματικά πιο όμορφο, προηγμένο και ολοκληρωμένο από ποτέ.

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Mercedes έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά, βελτιώνοντας το όχημα σε κάθε σημείο.  Παρατηρώντας από κοντά την A-Class, η πρώτη θετική εντύπωση έρχεται από τις σμιλευμένες γραμμές του αμαξώματος, το δυναμικό design και τη στιλάτη σιλουέτα. Οι Γερμανοί Το μικρότερο μέλος της μάρκας με το αστέρι είναι πραγματικά πιο όμορφο, προηγμένο και ολοκληρωμένο από ποτέ έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο τετράτροχο, το οποίο συνδυάζει την ποιότητα κατασκευής, με την απλότητα, την κομψότητα, την άνεση, την πολυτέλεια και τις high-tech τεχνολογίες. 

Σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, η νέα A-Class με κωδική ονομάσια W177, πατάει στην πλατφόρμα MFA2, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και παράλληλα μειωμένο βάρος, κάτι που ευνοεί τόσο την ευρυχωρία, όσο και τις επιδόσεις, την οδική συμπεριφορά και την κατανάλωση καυσίμου.

Χαίρεσαι να κάθεσαι στο εσωτερικό

Πραγματικά εξαίσια η καμπίνα από πλευράς αισθητικής και ποιότητας

Μία ματιά στην καμπίνα, αρκεί για να καταλάβεις ότι η A-Class ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία, ακολουθώντας τα βήματα των ακριβότερων E-Class και S-Class.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί πλήρως, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των καταναλωτών. Η βασική έκδοση «Style» περιλαμβάνει οθόνες 7 ιντσών, η μεσαία «AMG-Line» μία 7άρα και μία 10,25΄΄, ενώ η κορυφαία «Progressive» δύο οθόνες 10,25 ιντσών σε πίνακα οργάνων και κεντρική κονσόλα, που ενώνονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα αριστουργηματικό οπτικό αποτέλεσμα.

Οι αεραγωγοί θυμίζουν τουρμπίνες, με τον κρυφό LED φωτισμό να διαθέτει 64 διαφορετικές αποχρώσεις και 10 προγράμματα φωτισμού.

Το τιμόνι προέρχεται από την S-Class, με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει την επιλογή μεταξύ τριών καθισμάτων, που διακρίνονται για την άνεση και την άριστη στήριξη του σώματος, ενσωματώνοντας λειτουργίες μασάζ και κλιματισμού.

Οι αποθηκευτικοί χώροι στο σαλόνι έχουν αυξηθεί, με τους επιβάτες να έχουν περισσότερο αέρα για τα κεφάλια και τα πόδια τους. Μεγαλύτερο κατά 29 λίτρα είναι το πορτμπαγκάζ, φθάνοντας τα 370 λίτρα χωρητικότητας.

Η ποιότητα κατασκευής και η συναρμογή είναι σε κορυφαία επίπεδα, όπως αρμόζει σε κάθε μοντέλο με σήμα το αστέρι.

Τεχνητή νοημοσύνη

Το μενού έχει high tech οθόνες και σύστημα φωνητικών εντολών που σε αφήνει άφωνο

Αξιοθαύμαστο είναι το λειτουργικό του συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes Benz User Experience), το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της γερμανικής φίρμας. Ενσωματώνει νέας γενιάς τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να μιλάει στο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα λες «hey mercedes», αυτό σε καλωσορίζει και στη συνέχεια περιμένει την εντολή σου, απαντώντας ανάλογα, θαρρείς και έχεις απέναντι έναν ψηφιακό συνοδηγό.

Επίσης, το νέο infοtainment έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη, να γνωρίζει που είναι το γραφείο, το σπίτι ή το γυμναστήριο, επιλέγοντας μόνο του τη διαδρομή. Μπορεί να βρίσκει τα εστιατόρια που αρέσουν στον ιδιοκτήτη, να αυξομειώνει την ένταση του κλιματισμού και τη θερμοκρασία, λέγοντάς του απλά «πεινάω» ή «κρυώνω», αντίστοιχα. Για να ρυθμίσεις ορισμένες λειτουργίες ή να εντοπίσεις ένα σημείο απλά του μιλάς

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το εξαιρετικής ευκρίνειας head-up display, τα συστήματα υποβοήθησης παρκαρίσματος, ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών και πολλά ακόμη.

Οι άνθρωποι της Mercedes είναι περήφανοι για το δημιούργημά τους, κάνοντας λόγο για ένα όχημα που υπερβαίνει ακόμη και τα μεγάλη πολυτελή μοντέλα – όπως η S-Class για παράδειγμα – στον τομέα των «έξυπνων» συστημάτων.   

Με κινητήρες 1.33, 1.5 και 2.0 λίτρα 

Υψηλής απόδοσης μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, η νέα A-Class καλύπτει κάθε ανάγκη των υποψήφιων αγοραστών. Στη βάση υπάρχει ο νέος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1.332 κ.εκ. – η Mercedes τον αποκαλεί 1.400άρη – με λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων και απόδοση 163 ίππων και 250 Nm ροπής. Ακολουθεί ο 1,5 diesel με τους 116 ίππους και τα 265 Nm ροπής και στην κορυφή – προς το παρόν – βρίσκεται ένας νέος διλιτρος βενζίνης με 224 ίππους και 350 Nm ροπής.

Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT7.

Επίσης, κάποιες εκδόσεις θα φέρουν και σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Όλοι οι κινητήρες, χαρακτηρίζονται για τις βελτιωμένες επιδόσεις, την οικονομία καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους σημερινούς.

Στη φαρέτρα θα προστεθούν αργότερα διάφορες εκδοχές, όπως η Α180 για παράδειγμα, η A35 AMG και η πανίσχυρη Α45 AMG με απόδοση άνω των 400 ίππων. Λογικά, το 2019 θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση, αλλά και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη νέα A-Class στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για την άνοιξη. 

Προσφέρεται με ενεργές αναρτήσεις προαιρετικά και με τετρακίνηση
Σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και με ζάντες από 16 έως 19 ίντσες
Συνωστισμός γύρω από το αυτοκίνητο και τα ανώτερα στελέχη της Mercedes
Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση

Πιο ευρύχωρο, πρακτικό και πολυτελές το σαλόνι

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι με την Britta Seeger, επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Mercedes-Benz και την Αλεξάνδρα Χρυσού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εταιρικής επικοινωνίας της Mercedes Hellas
Ο υπογράφων με τον Ola Källenius, μέλος του Δ.Σ. της Mercedes-Benz και επικεφαλής εξέλιξης και ανάπτυξης όλου του γερμανικού ομίλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης