Του Περικλή Χαλάτση 

Η Skoda παρουσιάζει σήμερα την νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα.Πριν από λίγη ώρα κάναμε τα πρώτα χιλιόμετρα με το ολοκαίνουργιο ENYAQ iV, που είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση, αρθρωτή πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA στην Mladá Boleslav, στην Τσεχία. ;Εχει τρία μεγέθη μπαταρίας, πέντε επίπεδα ισχύος από 109 έως 220 kW (148 έως 299 PS) και κίνηση στους δύο πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς).

Το ENYAQ iV έχει μήκος 4.649 χιλ., πλάτος 1.879 χιλ. και ύψος 1.616 χιλ. Το μεταξόνιο του είναι 2.765 χιλ. Το γεγονός ότι δεν έχει σήραγγα μετάδοσης το κάνει ακόμη πιο ευρύχωρο ειδικά για τους πίσω επιβάτες.Ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος και η χωρητικότητα του αγγίζει τα 585 λίτρα.

Ήδη κάναμε τα πρώτα χιλιόμετρα και οι εντυπώσεις  είναι εξαιρετικές. Κινείται αθόρυβα, γλυκά και έχει καλή ηχομόνωση.Διατίθεται με τρία μεγέθη μπαταρίας και σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ισχύος. Τα δύο πιο ισχυρά μοντέλα διαθέτουν κίνηση σε όλους τους τροχούς χάρη σε έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα .Στα  υπόλοιπα η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα  τεχνικά χαρακτηριστικά: 

Στο εσωτερικό του SKODA ENYAQ iV υπάρχει νέο Digital Cockpit. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, είναι μίνιμαλ, με μέγεθος 5,3 ίντσες. Εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες όπως τα δεδομένα οδήγησης, τα συστήματα πλοήγησης και τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης. 

Το ηλεκτρικό ENYAQ iV είναι το πρώτο SKODA που μπορεί να εξοπλιστεί με μια πρωτοποριακή head-up οθόνη με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Το κέντρο ελέγχου του οδηγού είναι η κεντρική οθόνη αφής (Modular Infotainment Matrix τελευταίας γενιάς) 13 ιντσών που είναι η  μεγαλύτερη οθόνη σε SKODA.

Το ENYAQ iV είναι έξυπνα συνδεδεμένο. Ο χειρισμός της γίνεται ανέπαφα, τόσο με κινήσεις των χεριών όσο και με φωνητικό έλεγχο – μέσω του ψηφιακού βοηθού φωνής Laura.

Οι νέες λειτουργίες Simply Clever παρέχουν έξυπνες απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «Πού μπορώ να αποθηκεύσω το καλώδιο φόρτισης;» και «Πώς μπορώ να κρατήσω τα χέρια μου καθαρά όταν χειρίζομαι το καλώδιο» 

Το καλώδιο φόρτισης μπορεί εύκολα να καθαριστεί με ένα καθαριστικό καλωδίων πριν αποθηκευτεί σε μια ειδική τσάντα στο χώρο αποσκευών. Ένα προστατευτικό κάλυμμα καλύπτει την υποδοχή φόρτισης του ENYAQ iV κατά τη φόρτιση. 

Η φόρτιση της μπαταρίας και ο κλιματισμός μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση μέσω της εφαρμογής MySKODA. 

Η αυτονομία του ξεπερνάει, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skoda ,τα 520 χλμ. στον κύκλο WLTP . Μάλιστα υπάρχει  δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Το SKODA ENYAQ iV προσφέρει στους επιβάτες υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Το ηλεκτρικό SUV διαθέτει έως εννέα αερόσακους, μια ολοκληρωμένη και προληπτική λειτουργία Crew Protect Assist και πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. 

Οι τιμές για το νέο  SKODA ENYAQ iV ξεκινούν από 35.700 € ενώ εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» η τιμή πέφτει στα 29.942 ευρώ.

Περισσότερες οδηγικές εντυπώσεις απο το ολοκαίνουριο SKODA ENYAQ iV αύριο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης