ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε κέρδισε τις εντυπώσεις με τον ευφάνταστο σχεδιασμό του, το στιβαρό παρουσιαστικό του, τα εκπληκτικά επίπεδα άνεσης, τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, τους αποδοτικούς κινητήρες και τη σεμιναριακού επιπέδου οδηγική συμπεριφορά του.

Το C5 Aircross είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά SUV της Γηραιάς Ηπείρου. Διαθέτει οτιδήποτε επιζητεί ο υποψήφιος αγοραστής από ένα αυτοκίνητο, προβάλλοντας περισσότερα από όλα το casual chic look, αυτό, δηλαδή, που θέλουν περισσότερο από κάθε άλλο οι απαιτητικοί Ευρωπαίοι οδηγοί και κυρίως οι κυρίες.

Πρωταγωνιστής

Έχει μήκος 4,5 μέτρα και απόσταση από το έδαφος 23 εκατοστά

Πολλοί θεωρούν ότι όλα τα σύγχρονα SUV είναι σχεδόν ίδια. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν καθόλου άδικο. Οι σχεδιαστές φαίνεται ότι έχουν ξεμείνει από ιδέες, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να αντιγράφουν ο ένας τον άλλο. 

Το μοντέλο της Citroen ωστόσο δεν μπορείς να το μπερδέψεις με κανένα άλλο. Χωρίς να έχει τίποτα το εξεζητημένο πάνω του, πρωταγωνιστεί σε κάθε κίνησή του. Πληρώνει για τέλη λίγο πάνω από 150 ευρώ.

Η όμορφη μάσκα με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, οι μεγάλοι τροχοί, τα πλευρικά προστατευτικά Airbump, οι ράγες οροφής, οι έντονες χρωματικές αποχρώσεις, οι ράγες οροφής και τα 23 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος το διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες προτάσεις της κατηγορίας.

 

Για σύγχρονους οικογενειάρχες

Κατασκευή υψηλής ποιότητας με πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο

Το C5 Aircross απευθύνεται κυρίως στους νέους οικογενειάρχες, σε αυτούς που ακολουθούν το σύγχρονο lifestyle. Το σαλόνι είναι σικάτο και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργικό. Οι επιλογές χρωμάτων και υλικών, άκρως επιτυχημένες. Η συναρμογή σχεδόν άριστη και η πρακτικότητα ικανοποιητική.

Οι κάτοχοι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, καθώς μετακινούνται εμπρός/πίσω κατά 150 χλστ., επιτρέποντας την αναδιαμόρφωση της καμπίνας και του πορτμπαγκάζ. Παράλληλα, τα καθίσματα ρυθμίζονται σε κλίση και αναδιπλώνονται πλήρως.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 580 έως 720 λίτρα, με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε κανονική θέση και μέχρι 1.630 λτ. αν τα αναδιπλώσει όλα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το πλατύ άνοιγμα και το ορθογώνιο σχήμα του.

Χάρη στον έξυπνο και πρακτικό σχεδιασμό του, το ταξίδι γίνεται πραγματική απόλαυση για όλη την οικογένεια και ειδικά για τον οδηγό, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχεί πώς θα χωρέσει όλες τις αποσκευές και τα παιχνίδια των παιδιών.

Επίσης τα καθίσματα τεχνολογίας «Advanced Comfort» παρέχουν άριστη στήριξη στο σώμα και δεν κουράζουν τους επιβάτες στα πολύωρα ταξίδια.

High-tech

Ο ψηφιακός πίνακας διαθέτει 5 επιλογές διαμόρφωσης

Διαμορφώσιμη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, οθόνη αφής με πληθώρα λειτουργιών και εφαρμογών στο κέντρο του ταμπλό και 20 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το C5 Aircross ακολουθεί πιστά τη high-tech εποχή, ενσωματώνοντας όλες τις τεχνολογίες αιχμής, όπως: υποβοήθηση αυτοκινητόδρομου (Highway Driver Assist), αυτόματο φρενάρισμα (Active Safety Brake), αναγνώριση σημάτων (Traffic Sign Recognition), διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (Active Lane Keeping Assist) και αυτόματα φώτα (Intelligent Beam).

Ταξιδιάρα ψυχή

Ιδανικό για μεγάλες διαδρομές, πολύ άνετο στην οδήγηση

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον δίλιτρο BlueHDI κινητήρα απόδοσης 178 ίππων και τα 400 Nm ροπής, την οποία είχαμε στη διάθεσή μας για τη δοκιμή διαρκείας, τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.
Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT – το ίδιο που φοράει και το Peugeot 3008, κάνοντας τις μετακινήσεις απόλαυση, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο.

Παρά τον όγκο του, το αυτοκίνητο επιδεικνύει αξιοζήλευτη σβελτάδα στα στενά όρια των αστικών κέντρων, παρκάρει εύκολα χάρη στην κάμερα και τους αισθητήρες και δεν προβληματίζει από τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος. Η ανάρτησή του λειτουργεί σαν «μαγικό χαλί» εξαφανίζοντας κάθε λακκούβα και σαμαράκι, γεγονός που θα εκτιμήσουν δεόντως οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

Βέβαια, εκεί που το ευχαριστιέσαι περισσότερο είναι στα ταξίδια. Το C5 Aircross 2.0 BlueHDI EAT8 είναι «γεννημένο» για μεγάλες αποστάσεις. Καταβροχθίζει τα χιλιόμετρα, διατηρεί υψηλές ταχύτητες χωρίς να κομπιάζει, επιταχύνει σε γρήγορους ρυθμούς και η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση – ειδικά στη λειτουργία Sport.

Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στην ηχομόνωση, με τους αεροδυναμικούς θορύβους να περιορίζονται αισθητά. Επίσης τα συστήματα υποβοήθησης και ειδικά το προσαρμοζόμενο cruise control κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Σε δρόμο με στροφές, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι αισθητές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επηρεάζεται η άνεση των επιβατών.

Τα συστήματα Grip Control και Hill Descent Assist εξασφαλίζουν πρόσφυση σε κάθε τερέν, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει την κατάλληλη λειτουργία (Standard, Sand, All Road, Snow και ESP-Off) ανάλογα με την επιφάνεια. Σε άμμο, λάσπη, χώμα και χιόνι, το γαλλικό SUV αντεπεξέρχεται με επιτυχία, αρκεί να εξοπλίζεται με ελαστικά μεικτής χρήσης.

Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται στα 7-7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή εξαιρετική αν υπολογιστεί η χωρητικότητα του μοτέρ και η ισχύς του.

Η άποψή μας

Η τιμή για το δίλιτρο diesel ξεκινά από 36.750 ευρώ - Αντίστοιχα για τη βενζίνη από 22.550 ευρώ

Είναι ξεχωριστό αισθητικά. Έχει τη δική του πολύπλευρη προσωπικότητα, είναι άνετο και πρακτικό. Οδηγικά θα σε ενθουσιάσει με τη σταθερότητα και το πώς απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος η ανάρτηση. Οι εκδόσεις με τον δίλιτρο diesel κινητήρα των 180 ίππων μπορεί να είναι οι πιο ακριβές, αλλά δεν τους λείπει τίποτα από πλευράς εξοπλισμού.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις προδιαγραφές του C5 Aircross

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  Citroen C5 Aircross 2.0 BlueHDI EAT8
Κυβισμός (cc) 1.997 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 178/3.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 400/2.00
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 8,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 211
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 4,8
Εκπομπές Ρύπων CO2 126 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 151,20 €
Μήκος (μέτρα) 4.500
Πλάτος (μέτρα) 1.969
Ύψος (μέτρα) 1.654
Βάρος (κιλά) 1.540
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 580
Τιμή (από…)

36.750€

 

Πατάει άνετα σε άσφαλτο, χώμα και χιόνι

Το πορτμπαγκάζ του καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας

Από τον περιστροφικό επιλογέα ρυθμίζεις το grip control

Δεν φοβάται να λερωθεί στις λάσπες

Για το εξωτερικό αμάξωμα υπάρχουν 30 διαφορετικοί συνδυασμοί αποχρώσεων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης