Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι το πρώτο πολυμορφικό μοντέλο στην ιστορία της βαυαρικής μάρκας. Το πρώτο με κίνηση στους εμπρός τροχούς και το πρώτο που εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Η νέα Σειρά 2 Active Tourer αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα της BMW στον δρόμο για τη νέα εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αλλάζουν

Το κορυφαίο πενταθέσιο πολυμορφικό

Στα 77 χρόνια που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά, η BMW έχει συνδέσει το όνομά της με τρία πράγματα. Την πίσω κίνηση, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και την ποιότητα. Από δω και πέρα όμως, ετοιμαστείτε για ραγδαίες αλλαγές. Η νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL1 είναι έτοιμη να υποδεχθεί πολλά καινούργια μοντέλα της γκάμας, από τη Σειρά 1 έως τα πιο σπορτίφ της οικογένειας Z.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή έγινε με τη Σειρά 2 Active Tourer. Ένα αυτοκίνητο κατηγορίας MPV, που «σπάει» την παράδοση δεκαετιών και στοχεύει στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη νέων πελατών.

Είναι ή όχι γνήσια BMW;

Έχει χαρακτήρα και ποιότητα

Οι απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα όσον αφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο διίστανται. Είναι γνήσια, γιατί παραμένει ανέλπιστα δυναμική στον δρόμο και έχει το ίδιο χαρακτηριστικό design στο εσωτερικό. Δεν είναι, γιατί δεν έχει κίνηση στους πίσω τροχούς και, σε συνδυασμό με το πολυμορφικό αμάξωμα, δεν προσφέρει αυτήν την απόλαυση που σε γεμίζει.

Ας τα δούμε όμως από την αρχή. Εξωτερικά, είναι ένα σύγχρονο MPV με ελκυστική σχεδίαση και καθαρές γραμμές. Στο εσωτερικό, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, έχει αλλάξει το προφίλ της κεντρικής κονσόλας, με τα υπόλοιπα τμήματα να παραμένουν ως έχουν. Η ποιότητα και η εργονομία είναι σε κορυφαία επίπεδα, με την Active Tourer να έχει περισσότερες θήκες για αντικείμενα για ποτήρια. Η αίσθηση που σου δίνει η καμπίνα είναι καθαρά premium, με τους πίσω επιβάτες να έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια και το κεφάλι τους.

Τα καθίσματα αναδιπλώνονται ανά τμήμα σε ποσοστό (40/20/40), με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να ξεκινά από 468 λίτρα και να φτάνει τα 1.510 λτ. Η πρακτικότητα δεν είναι από τα μεγάλα ατού του μοντέλου, καθώς δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού. Το τελευταίο μάλλον το επέλεξε συνειδητά η BMW, καθώς θέλησε να διατηρήσει την ποιότητα και τον πολυτελή χαρακτήρα.

Διατηρεί τη βασική φιλοσοφία

Εξαιρετική ποιότητα κύλισης

Από τα πρώτα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της Active Tourer, διαπιστώνεις πως πρόκειται για ένα στιβαρό αυτοκίνητο που πατάει γερά στον δρόμο. Η ανάρτηση είναι αρκετά σφιχτή για MPV, αλλά αυτό έχει αποτέλεσμα να στρίβει και να κινείται με απόλυτη σταθερότητα παρά τον όγκο του αμαξώματος. Το σύστημα διεύθυνσης είναι άμεσο και το εξάρι μηχανικό κιβώτιο έχει σωστή κλιμάκωση και αίσθηση. Στον αυτοκινητόδρομο μαζεύει εύκολα και γρήγορα τα χιλιόμετρα, ενώ σε πιο στριφτερές διαδρομές σού δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς σβέλτα, αν και δεν έχει το ζύγισμα ενός πισωκίνητου.

Επιδόσεις και οικονομία

Ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδια

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου βρίσκεται ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας των 1.499 κ.εκ., απόδοσης 136 ίππων και 220 Nm ροπής, που είδαμε για πρώτη φορά στο MINI Cooper. Το μοτέρ είναι δυνατό από τις χαμηλές στροφές, προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις και συνεργάζεται πολύ καλά με το κιβώτιο ταχυτήτων. Η απόκριση στο γκάζι δεν είναι τόσο άμεση, αλλά έχει μεγάλο εύρος απόδοσης και δεν εμφανίζει κραδασμούς και θορύβους. Χάρη στο σύστημα Driving Experience Control με τρεις επιλογές (Sport, Comfort και Eco Pro), μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θα κινηθείς, με τη μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες να κυμαίνεται στα 7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

MPV με χαρακτήρα BMW

Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από την BMW

Η Σειρά 2 Active Tourer δεν είναι ακόμα ένα κλασικό πολυμορφικό μοντέλο, αλλά το πιο σπορτίφ και δυναμικό αυτοκίνητο της κατηγορίας. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως το κορυφαίο premium compact MPV, παρότι υπολείπεται σε άνεση και πρακτικότητα από τους ανταγωνιστές. Ο τρικύλινδρος 1.500άρης κινητήρας ταιριάζει ιδανικά και ο εξοπλισμός είναι πλούσιος από τη βασική έκδοση. Όσο για την τιμή των 26.470 ευρώ… όταν θες μια αυθεντική BMW, αξίζει να την πληρώσεις. 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά BMW Active Tourer 218i
Κυβισμός (cc) 1.499 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 136/4.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 220/1.250
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 205
Μέση Κατανάλωση (κιλα/100χλμ.) 5,2
Εκπομπές Ρύπων CO2 115 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 103,5 €
Μήκος (μέτρα) 4.342
Πλάτος (μέτρα) 1.800
Ύψος (μέτρα) 1.555
Βάρος (κιλά) 1.395
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 468
Τιμή (από…) 26.470

Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην οδική συμπεριφορά

Οι θέσεις είναι αρκετά ψηλά για καλύτερη ορατότητα

Αρκετά ευρύχωρο το πίσω τμήμα

Τα καθίσματα πέφτουν αλλά δεν σύρονται

Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 468 λίτρα

Και φτάνει ως τα 1.510 λίτρα χωρητικότητας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης