Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Από μακριά μοιάζει με ένα Fiat 500αράκι αλλά από κοντά ή για όσους γνωρίζουν είναι ένα καθαρόαιμο… Abarth. Κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό θα λέγαμε που θα πρέπει να γνωρίζεις τι είναι για να σκεφτείς να το αγοράσεις. Διότι τα Abarth δεν είναι απλά αυτοκίνητα ιδίως όταν αναφερόμαστε στην κορυφαία έκδοση 595 Competizione. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ειδική αυτή έκδοση του θρυλικού Αbarth με τα πολλά άλογα (160 από 140 της απλής έκδοσης
Το Abarth 595 Competizione αποδίδει 160 ίππους και σε βάζει συνεχώς στην πρίζα να πατάς το γκάζι…Competizione) είναι ικανή να σου αλλάξει το χαρακτήρα και να σου δώσει να καταλάβεις πόσο, αντρικό, παιχνιδιάρικο και… ραλιάρικο μπορεί να γίνει ένα μικρό αυτοκίνητο που οι περισσότερες γυναίκες το θεωρούν trendy. Στο επιβλητικό λοιπόν 595 Competizione, καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά πως κάτι δεν… πάει καλά. Ή καλύτερα πως όλα πάνε τέλεια για σένα, και αυτό το μικρό αυτοκινητάκι έχει φτιαχτεί για να σε ικανοποιεί. Είναι φουσκωμένο, εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, έχει διαχύτη, μεγάλη αεροτομή, τέσσερις απολήξεις εξάτμισης και άλλα στοιχεία που σου… στέλνουν το μήνυμα πως ο συγκεκριμένος σκορπιός στάζει δηλητήριο. Οπτικά… καθώς οδηγικά είναι δύσκολο να μεταφέρεις αυτό που σου προσφέρει μέσα από ένα κείμενο.

Το Abarth 595 Competizione αποδίδει 160 ίππους...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαρά της φουρκέτας…
Κάτω λοιπόν από το εμπρός καπό βρίσκεται ένα υπετροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο 1.4 λίτρων που αποδίδει 160 ίππους και παράγει 230 Nm ροπής. Με βάρος λίγο πάνω από τα 1.000 κιλά, το Abarth 595 καταφέρνει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7.4 δευτερόλεπτα ενώ ξεπερνά Στο DNA της Abarth βρίσκεται το… μικρόβιο της βελτίωσης και της μοναδικότηταςσε τελική ακόμα και τα 200 χλμ./ώρα. Ωστόσο το συγκεκριμένο μοντέλο έχει φτιαχτεί για να προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση σε… φιδίσιες διαδρομές. Εκεί το ιταλικό όπλο γκαζώνει, φρενάρει και δείχνει να υπακούει στις άγριες διαθέσεις του οδηγού που έχει τον απόλυτο έλεγχο. Να σημειώσουμε πως η καμπίνα εφοδιάζεται με δύο μπάκετ καθίσματα για μέγιστη πλευρική στήριξη καθώς με ένα τέτοιο αυτοκίνητο πρέπει να μπορείς να… κρατιέσαι στη θέση σου όταν κινείσαι σβέλτα. Αξίζει να αναφερθούμε και στα αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Dampers), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να σκληραίνουν ή μαλακώνουν ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης.

Το 595 ακούει πιστά τον οδηγό σε οτιδήποτε του ζητήσει...

Ενημέρωση για τα… G
Εσωτερικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα σπορ στοιχεία, που εισπράττει απευθείας ο οδηγός και οι επιβάτες. Το σημαντικότερο από όλα είναι τα καθίσματα της Sabelt, το κιβώτιο ταχυτήτων (5 σχέσεων) αλλά και η μελωδία που παράγουν οι 4 μπούκες… Να σημειώσουμε επίσης και τον πίνακα οργάνων ο οποίος αλλάζει όταν πατήσουμε το κουμπί sport και ενημερώνει τον οδηγό για τα G που δέχεται όταν επιταχύνει, φρενάρει ή στρίβει…

Τα μπακετ καθίσματα κρατούν τον οδηγό στη.. θέση του

Ακριβή… παιχνιδομηχανή
Στο δια ταύτα, το 595 Competizione είναι ένα αυτοκίνητο ιδανικό γι’ αυτούς που αναζητούν το κάτι ξεχωριστό και… γρήγορο. Είναι σαν παιχνίδι που όταν το χρησιμοποιείς δεν σε αφήνει σε ησυχία. Απευθύνεται κυρίως στο αντρικό κοινό καθώς μικρό ποσοστό γυναικών θα αντέξει τον αγωνιστικό του χαρακτήρα. Μελανό σημείο το γερασμένο εσωτερικό αλλά και η τσουχτερή τιμή που το κάνει προσιτό μόνο σε λίγους. Κατά τα άλλα είναι ένα αυτοκίνητο που η συντριπτική πλειοψηφία θα το ήθελε για παιχνίδι…

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Abarth 595 Competizione
Κυβισμός (cc) 1.368 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 160/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 230/3.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7.4
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 210
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5.4
Εκπομπές Ρύπων CO2 155
Τέλη Κυκλοφορίας 263.5
Μήκος (μέτρα) 3.546
Πλάτος (μέτρα) 1.831
Ύψος (μέτρα) 1.485
Βάρος (κιλά) 1.035
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 185
 Τιμή (από…) 25.590*

* με το όφελος της απόσυρσης

 

Το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ με ένα Abarth 595 Competizione
Μπορεί να το ευχαριστιέσαι στις στροφές όμως και στις ευθείες θυμίζει τρένο...

Έτοιμο για.. μπάσιμο!!!
Η ανάρτηση που φορά προσαρμόζεται ανάλογα με τις καταστάσεις της στιγμής...

0-100 σε 7.4 δευτερόλεπτα και τελική 210 χλμ./ώρα... Καθόλου άσχημα!!!

Διαχύτης και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης που παράγουν έναν καταπληκτικό ήχο
Αν δείτε αυτόν τον αριθμό να ξέρετε ότι τα άλογα είναι ακόμα περισσότερα από ένα 'απλό' Abarth
O σκορπιός είναι έτοιμος για όλα...
Τα καθίσματα σε ένα 595 Competizione είναι έργα τέχνης...
Με την υπογραφή εταιρειών που γνωρίζουν από αγώνες...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης