Θέλεις να γίνει η περιοχή που κατοικείς ή ακόμα και ολόκληρη η πόλη σου καλύτερη; Θέλεις να είσαι ενεργός πολίτης και να συμβάλεις βάζοντας ακόμα και ένα μικρό λιθαράκι;

Κατεβάζεις το app Novoville που σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σου δίνει άμεσο βήμα να στείλεις οτιδήποτε χρήζει επισκευής. Μία εφαρμογή εντελώς δωρεάν που απλά συμπληρώνεις το όνομα και το e-mail σου και σου δίνει την επιλογή με μερικά κλικ να ενημερώσεις τα συνεργεία του δήμου για το πιθανό πρόβλημα. Η λίστα περιέχει δεκάδες επιλογές όπως: Εγκαταλελειμμένο όχημα, έλλειψη κάδου σκουπιδιών, κομμένα κλαδιά δέντρων,λακκούβα στο οδόστρωμα, βλάβη στο πεζοδρόμιο, ακόμα και φραγμένα φρεάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή λειτουργεί σχεδόν 3 χρόνια με ήδη 348.317 αιτήματα πολιτών να έχουν επιλυθεί και 3.808 να εκκρεμούν αυτή τη στιγμή.

Η χρήση της απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους, ενώ την τοποθεσία την βρίσκει αυτόματα μέσω του κινητού. Με λιγότερο από 5 κλικ μπορείτε να βοηθήσετε να κλείσει μία επικίνδυνη λακκούβα και να αποτρέψετε κάποιο ατύχημα ή να προλάβετε μία πιθανή πλημμύρα βοηθώντας να ανοιχτεί ένα προβληματικό φρεάτιο.

Και ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του Δήμου
Στην εφαρμογή εκτός από την δήλωση προβλημάτων, υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση για τα δρώμενα του Δήμου. Εκδηλώσεις, ενημερώσεις κ.α. που αφορούν τους κατοίκους, ανανεώνονται συνεχώς . Παράλληλα έχει αποθηκευμένα αρκετά χρήσιμα τηλέφωνα που λειτουργούν ανά πάσα στιγμή, ενώ στην προσπάθεια για ένα πιο πράσινο μέλλον, δίνει και την επιλογή για την υιοθέτηση ενός δέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν και εσύ έχεις στη γειτονιά σου μία λακκούβα που πάντα προσπαθείς να αποφύγεις. Εάν κάποιον γείτονας κατέβασε τα παλιά του έπιπλα και τα άφησε στο πεζοδρόμιο εμποδίζοντας τους περαστικούς, δεν χρειάζεται να «μπλέκεις» με τηλεφωνικές κλήσεις. Ανοίγεις το app και προχωράς σε δήλωση, δωρεάν και γρήγορα και περιμένεις την ενημέρωση πως ο Δήμος επιλύθηκε του θέματος.

Εάν όλοι συνεργαστούμε, σίγουρα η πόλη μας μπορεί να γίνει πολύ πιο φιλική για τα αυτοκίνητα μας, όσο και για εμάς τους ίδιους.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης