«Σαφάρι» κατά των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων, με αυστηρές ποινές και «τσουχτερά» πρόστιμα, φέρονται να ετοιμάζουν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών, καθώς η οικονομική αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να πληρώσουν τα ασφάλιστρα, έχει οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς νομική κάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. εντοπιστούν να οδηγούν ανασφάλιστο όχημα, θα πληρώνουν παράβολο 250 ευρώ, και θα πρέπει να προχωρήσουν στη σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου με εταιρία της επιλογής τους μέσα σε 8 ημέρες. Όσοι δεν το κάνουν εντός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου θα τιμωρούνται με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, η οποία θα συγκεντρώνει και θα διασταυρώνει στοιχεία από τα αρχεία του Κέντρου Πληροφοριών – όπου είναι καταγεγραμμένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα – και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών – όπου είναι καταγεγραμμένα όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα – καθώς και κάθε άλλης υπηρεσίας ή φορέα που εκδίδει άδειες οχημάτων.

Μόλις η βάση αυτή αρχίσει να λειτουργεί, το ΚΕΠΥΟ θα ξεκινήσει την αποστολή επιστολών, βάσει των οποίων θα δίνονται οι προθεσμίες.

Από την πλευρά της, η ασφαλιστική θα καταβάλλει στο Δημόσιο το παράβολο που θα έχει εισπράξει από τον πελάτη της και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία, τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα, έχουν αγγίξει το ένα εκατομμύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης