Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οι σταθμοί διοδίων στην Ελλάδα έχουν φυτρώσει σαν τα… μανιτάρια και τα χρήματα που καταβάλλουνΈνας οδηγός που πληρώνει καθημερινά διόδια για να πάει στη… δουλειά του μπορεί να πληρώσει σχεδόν και 1.500 ευρώ ετησίως…καθημερινά οι διερχόμενοι οδηγοί είναι υπέρογκα.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις το κόστος τους ξεπερνά και αντίστοιχο των μετακινήσεων, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να μένουν εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους και να σκέφτονται ακόμα και την πιο απλή μετακίνηση…

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή το κόστος των διοδίων αγγίζει τα 30.25 ευρώ ενώ οι συνολικές… στάσεις που πρέπει να κάνει ο οδηγός για να πληρώσει φτάνουν τις 12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έλεγε για τα διόδια ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας…

Δηλώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό
Το ποσό αυτό στις μέρες μας είναι πολύ ψηλό, κάτι που έχει πει σε δηλώσεις του ακόμα και ο Κάποτε τα διόδια ήταν… πανάκριβα! Μήπως τώρα έχουν γίνει πιο φθηνά και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «τα διόδια είναι ένα διαχρονικό έγκλημα που γίνεται εις βάρος του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος μάλιστα έχει παραδεχτεί πως οι οδηγοί πληρώνουν πανάκριβα διόδια και κοστίζουν 3-4 φορές περισσότερο συγκριτικά με άλλες χώρες.

Εδώ είναι που αναρωτιόμαστε τελικά, αφού όλοι γνωρίζουν πως τα χρήματα που καταβάλλουν οι οδηγοί είναι υπέρογκα γιατί κανείς δεν προχωρά στη μείωσή τους;

Κόστος σταθμών διοδίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη

  1. Αφιδνών: 3.25
  2. Θήβας: 3.85
  3. Τραγάνας: 3.80
  4. Αγίας Τριάδας: 1.60
  5. Μαυρομαντήλας: 1.75
  6. Πελασγίας: 3.40
  7. Μοσχοχωρίου: 3.90
  8. Μακρυχωρίου: 1.40
  9. Πυργετού: 2
  10. Λεπτοκαρυάς: 1.90
  11. Κλειδιού: 2.20
  12. Μαλγάρων: 1.20

ΣΥΝΟΛΟ: 30.25 ευρώ

 

Συλλογή αποδείξεων από ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης