Η αδυναμία που είχε ο Σταμάτης Κόκοτας στα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα είναι γνωστή. Από τα χέρια του λαϊκού τραγουδιστή έχουν περάσει πολύ σπάνια αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει σε ελάχιστα κομμάτια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. 

Πριν από λίγες ημέρες η zougla.gr δημοσίευσε τις φωτογραφίες από την σπάνια Lamborghini Miura του Κόκοτα η οποία αυτή τη στιγμή «ψάχνει» το νέο της ιδιοκτήτη στο εξωτερικό. Ένα θέμα που πολλοί γνωρίζουν, όχι όμως και το γεγονός ότι από τα χέρια του Κοκοτα είχε περάσει και το κορυφαίο ίσως μοντέλο της Mercedes, η μοναδική 300 SL Gullwing. Πρόκειται για μία μπορντό Gullwing με τις χαρακτηριστικές πόρτες που ανοίγουν σε σχήμα γλάρου και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο έχοντας δεχτεί πλήρη ανακατασκευή . Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά η zougla.gr, η εν λόγω Gullwing ήταν σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση που μόνο super car δεν θύμιζε πριν ανέβει στο γερανό για να ταξιδέψει αρχικά στο Άμστερνταμ και αργότερα στο νέο της ιδιοκτήτη που την απολαμβάνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε ότι η Gullwing παράχθηκε σε 3.258 μονάδες (1.400 coupe Και 1.858 roadster) τις χρονολογίες 1954 – 1963 (η έκδοση παραγωγής) γεγονός που την καθίστα ως ένα από τα πιο σπάνια και αξιοζήλευτα κλασσικά αυτοκίνητα του κόσμου. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως τη συγκεκριμένη Mercedes απέκτησε αρχικά ο Έλληνας έμπορος κλασσικών και σπάνιων αυτοκινήτων Δημήτρης Σπυρόπουλος ο οποίος έχει έδρα στην Μεγάλη Βρετανία και διατηρεί την εταιρεία veloce classic

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Για να δείτε τις φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη Gullwing 300 SL πατήστε παρακάτω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης