Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τα χίλια – δυο προβλήματα δεν είναι λίγες οι εταιρείες που επενδύουν στο χώρο του αυτοκινήτου. Το 2012, η εταιρία Tropical αποφάσισε να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της και να εισβάλει στο χώρο του σύγχρονου αυτοκινήτου με μία νέα τεχνολογία που κερδίζει συνεχώς έδαφος αλλά ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο.

Ο λόγος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δειλά, δειλά, κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, αν και ακόμα ο… δρόμος είναι πολύ μακρύς λόγω της πολύ υψηλής φορολογίας αλλά και της υψηλής τιμής πώλησης. Στην Ελλάδα γνωρίσαμε από κοντά τόσο το Mitsubishi i-MieV όσο και το Opel Ampera. Δυστυχώς όμως και για τα δύο, οι υψηλές τιμές (45.000 και 65.000 ευρώ αντίστοιχα) αυτομάτως τα… καταδίκασαν αφού εν έτη 2012 η Πολιτεία τα αντιμετωπίζει ως οχήματα πολυτελείας. Έτσι, με την συγκεκριμένη αγορά να μην… κινείται, η Tropical αποφάσισε να εισάγει ένα πιο οικονομικό ηλεκτρικό μοντέλο, το Tazzari. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν το 2011 στην Ιταλία, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει και στην Ελλάδα η πώληση του Tazzari. Το πρώτο αυτοκίνητο ήρθε στην χώρα μας τον περασμένο Μάιο (υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω έγκρισης τύπου κ.λπ.) και έκτοτε έχουν πουληθεί δύο, το ένα σε ιδιώτη από την Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στο ΤΕΙ Κοζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό Tazzari Zero διατίθεται και στην ελληνική αγορά

Πρόκειται για ένα διθέσιο αυτοκίνητο που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να μετακινηθεί με πολύ χαμηλό κόστος το οποίο έχει μετρηθεί σε περίπου 1,5 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει και τα 150 χιλιόμετρα ενώ ο οδηγός έχει την δυνατότητα να επιλέξει διάφορους τρόπους οδήγησης. Η φόρτιση γίνεται από μία απλή πρίζα. Όσον αφορά τις εγγυήσεις αυτές καλύπτουν τον ιδιοκτήτη για δύο χρόνια αλλά υπάρχει εναλλακτικά και έξτρα εγγύηση συνολικής διάρκειας 6 ετών, το οποίο όμως κοστίζει 2.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, το κεντρικό σημείο πώλησης βρίσκεται στην λεωφόρο Αθηνών, υπάρχει ντίλερ στην Σαντορίνη (!) και ενδέχεται να υπάρξει και ακόμα ένας στα Ιωάννινα. Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία δίνει την δυνατότητα ακόμα και δοκιμής του Tazzari όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μία γεύση, το τι σημαίνει ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η τιμή του αγγίζει τα 25.900 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 210 5785455 η να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας πατώντας εδώ


Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το ηλεκτρικό Tazzari

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης