Δύσκολη χρονιά αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε και αφορά την αγορά των αυτοκινήτων. Οι προβλέψεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές ενώ τα πρώτα νούμερα που αφορούσαν ταξινομήσεις και προέρχονται από τον Ιανουάριο δεν ήταν καθόλου θετικά.

Χαρακτηριστικές άλλωστε και οι δηλώσεις στελεχών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο όπως αυτές του διευθυντή της VW Διονύση Μπατιστάτου. Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου VW Up τόνισε πως η αγορά θα κυμανθεί κοντά στα 70.000 αυτοκίνητα όταν το 2011 οι ταξινομήσεις σχεδόν άγγιξαν τις 100.000. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο διευθυντής του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) Δημήτρης Πάτσιος, ο οποίος μιλώντας στο Zougla Radio και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» αναφέρθηκε σε αγορά των 70.000 πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε επιπλέον απολύσεις αλλά και περισσότερα λουκέτα όσον αφορά αντιπροσωπείες και «μάντρες». Αξίζει να αναφέρουμε ότι ορισμένα στελέχη μιλούν γι’ ακόμα χειρότερη χρονιά γεγονός όμως που θα εξαρτηθεί σημαντικά από την πορεία που θα χαράξει η χώρα τις επόμενες εβδομάδες και θα αφορά τις νέες δανειακές συμβάσεις με τους εταίρους της.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μπατιστάτου για πρόβλεψη πωλήσεων το 2012

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης