Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις εταιρείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συχνά – πυκνά, να ακούμε για λουκέτα και αλλαγές σε ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεαστεί ο κλάδος του αυτοκινήτου, στον οποίο τους τελευταίους μήνες έχουμε δει σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων βρίσκονται πλέον οι άνθρωποι της Renault, η οποία ετοιμάζεται και πάλι να αλλάξει ιδιοκτήτη στη χώρα μας. Στην Ελλάδα τη γαλλική μάρκα αλλά και τη θυγατρική της Dacia εκπροσωπεί η εταιρεία PGA Motors που είναι ξένων συμφερόντων. Η τελευταία δραστηριοποιείται σχεδόν 4,5 χρόνια, όταν και είχε πάρει την αντιπροσωπεία από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Μανιατόπουλο. Τότε, ο ίδιος, που είχε την αντιπροσωπεία από το 1975, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η «μαμά» Renault κατήγγειλε τη σχετική σύμβαση, με μεθοδευμένες ενέργειες των Renault S.A.S. και PGA Motors.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν έτει 2013, η αντιπροσώπευση των Renault – Dacia αναμένεται να αλλάξει και πάλι χέρια. Μάλιστα, μεγάλα στελέχη από τον χώρο του αυτοκινήτου ισχυρίζονται πως αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. «Θεωρώ ότι στα τέλη Ιανουαρίου ή το πολύ στις αρχές Φεβρουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά στη zougla.gr στέλεχος μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε πως οι επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι οι κ.κ. Θεοχαράκης, Παντελεμονίτης, Σαρακάκης, Σφακιανάκης κ.ά..

Το πού θα πέσει τελικά η… μπίλια αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης