Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Εδώ και αρκετό καιρό συζητείται ο αγώνας Formula 1 στην περιοχή της Δραπετσώνας (!) και για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα. Ωστόσο, για να γίνει πράξη η προχωρημένη ιδέα, θέλει όραμα, χρήμα (άφθονο μάλιστα) και, φυσικά, πολιτική βούληση. Αν και ορισμένοι θεωρούν το project… αστείο, στην πραγματικότητα γίνονται προσπάθειες και, ως γνωστόν, αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα πετύχεις ποτέ τον στόχο σου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία σκέλη και αγώνας πρωταθλήματος!

Πριν λοιπόν να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, φαίνεται πως καταβάλλονται προσπάθειες όπως αυτή που ετοιμάζεται για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zougla.gr, στους δρόμους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου που έχει «σχεδιαστεί» να γίνει ο μελλοντικός αγώνας Formula 1  θα φιλοξενηθεί αγώνας ράλι και εκδήλωση κλασικών αυτοκινήτων. Οι πληροφορίες του zougla.gr κάνουν λόγο για τις 20 Οκτωβρίου, όπου στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν αγωνιστικά οχήματα τύπου ράλι. Το πρόγραμμα, το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί και φυσικά δεν έχει γίνει γνωστό, θα περιλαμβάνει τρία σκέλη. Το πρώτο θα αφορά σε ειδική διαδρομή εντός πόλης (!), το δεύτερο σε ειδική διαδρομή που θα γίνει σε κοντινή περιοχή (συζητείται το Χαϊδάρι, το Κερατσίνι κ.ά.), ενώ το τρίτο σκέλος θα είναι η πρώτη ειδική διαδρομή επαναλαμβανόμενη. Να σημειώσουμε ότι τα κλασικά αυτοκίνητα θα «τρέξουν» μεταξύ του ωραρίου πρώτου και τρίτου σκέλους. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας ενδέχεται να είναι και… πρωταθληματικός, αφού συζητείται να αντικαταστήσει το Μαύρο Ρόδο, ενώ τη διοργάνωση θα αναλάβει η λέσχη ΑΛΑ.

Αγώνες μέσα σε πόλεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μανώλη Χαλιβελάκη, δεν επιβεβαιώθηκε η είδηση, αλλά βγήκε άλλο… λαβράκι. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ, ο Πειραιάς θέλει να φιλοξενήσει στους δρόμους της πόλης αγώνα, το ίδιο και η Θεσσαλονίκη αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης… Με λίγα λόγια, διαπιστώνουμε μία τάση διεξαγωγής αγώνων εντός αστικού ιστού, που προσφέρει προβολή, διαφορετικότητα και, φυσικά, απήχηση.
 

Δείτε παρακάτω τη σχεδίαση της «πίστας» σε τρισδιάστατη μορφή

 

 

Δείτε τη διαδρομή της «πίστας» σε Δραπετσώνα – Κερατσίνι

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης