Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα που αφορούν στην οικονομία, την γραφειοκρατία αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν για να μπορέσει κανείς να δημιουργήσει. Καθόμαστε Όπως και να το κάνεις ένα ελληνικό αυτοκίνητο το θες, για πολλούς και διάφορους λόγους…πολλές φορές και αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε δικά μας αυτοκίνητα, κάτι που άλλωστε γινόταν στο παρελθόν και με μεγάλη επιτυχία.

Λίγο πολύ ο καθένας μπορεί να καταλάβει το λόγο και γιατί δεν κάνουμε, όχι ένα αλλά πολλά βήματα εμπρός. Δεν είναι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν υπάρχει, μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία και πολιτική βούληση, όπως γίνεται σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη. Μην σας ακούγεται περίεργο, αρκεί και μόνο να αναρωτηθείτε γιατί έκλεισαν τόσες βιομηχανίες στο παρελθόν, που είχαν ως βασική τους δραστηριότητα το αυτοκίνητο.

Οδηγώντας ένα RCH 356 Speedster το μυαλό ταξιδεύει αλλού...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηλά την σημαία
Κόντρα στο ρεύμα και στις αντιξοότητες, υπάρχει μία ελληνική εταιρεία που σηκώνει ψηλά την σημαία. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Replicar Car Hellas που κατασκευάζει ρέπλικες στην Κατερίνη και τις Η Replicar Car Hellas εξάγει πάνω από 40 αυτοκίνητα το χρόνοεξάγει με την ετήσια παραγωγή να κυμαίνεται μεταξύ 40-50 το χρόνο.

Αυτή είναι και η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα στη χώρα μας. Σίγουρα θα θέλαμε και άλλες εταιρείες, όπως θα θέλαμε και έχουμε και στην κατοχή μας αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Ξεχωρίσαμε τρία από αυτά και σας τα δείχνουμε… το ένα όπως προαναφέραμε πωλείται κανονικά ενώ τα άλλα δύο έχουν φτιαχτεί ως πρωτότυπα.

Korres P4
Το Korres P4 είναι το λεγόμενο super car που έχει τη δυνατότητα να κινείται σε όλα τα εδάφη. Εφοδιάζεται με κινητήρα 7.000 κ.εκ. που αποδίδει 505 ίππους ενώ παράγει 640 Nm ροπής. Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αφορά στο σύστημα της ανάρτησης που μεγιστοποιεί τις δυνατότητες για εκτός δρόμου οδήγηση σε ακραίες συνθήκες. Δυστυχώς όσες προσπάθειες και να έχουν γίνει,  δεν έχει καταφέρει να μπει στη γραμμή παραγωγής. Ποτέ όμως μη λες ποτέ…

H 4η εκδοχή του Korres Project

 

PONY
Το θρυλικό PONY με τις δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις και τους ικανοποιημένους οδηγούς ακόμα και σήμερα! Η παραγωγή του έχει σταματήσει εδώ και… δεκαετίες ενώ οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για αναβίωση της σύγχρονης εκδοχής του δεν έχουν ευδοκιμήσει. Η εταιρεία που το κατασκεύαζε (Namco) έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη ενώ διαθέτει ακόμα και σήμερα διοικητικό προσωπικό. Μπορεί να μην είναι το υπερσύγχρονο μοντέλο σαν αυτά που κυκλοφορούν σήμερα, ωστόσο είναι ένα απλό αυτοκίνητο όπου οι άνθρωποι της εταιρείας θέλουν να το κατασκευάσουν και πάλι δίνοντας έμφαση στην απλότητα και την αξιοπιστία.

Το τελευταίο πρωτότυπο PONY που κατασκεύασε η Namco

 

Replicar Car Hellas
Όσοι δεν έχετε δει από κοντά κάποιο από τα μοντέλα της Replicar Car Hellas απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιο είναι και το επίπεδο της δουλειάς των ανθρώπων που το παράγουν. Τα αυτοκίνητα βασίζονται σε μοντέλα της Porsche, είναι χειροποίητα και όταν κάθεσαι πίσω από το τιμόνι είναι σα να ταξιδεύεις σε έναν άλλον κόσμο. Είναι τα μοναδικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα και μπορεί να αποκτήσει ο καθένας και μάλιστα με ελληνικές πινακίδες.

Τα αυτοκίνητα της RCH είναι τα μοναδικά που μπορούν να κυκλοφορήσουν κανονικά με πινακίδες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης