Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για επιδοτήσεις, για υποδομές… φόρτισης και γενικότερα για μία νέα τεχνολογία που ακόμα στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ούτε τα βασικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρώπη η ηλεκτροκίνηση έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου, ωστόσο στη χώρα μας βρισκόμαστε ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και ο λόγος είναι απλός.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζουν και σε σταθμούς υγρών καυσίμων ακόμα και στην Ελλάδα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη

Το κόστος και οι υποδομές βάζουν φρένο…Από τη μία το κόστος απόκτησης και από την άλλη η έλλειψη υποδομών (δημόσιοι φορτιστές κλπ.), δημιουργούν μία αρνητική στάση των αγοραστών σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.

Αν συνυπολογίσαμε και την οικονομική κρίση της δεκαετίας μπορούμε να πάρουμε και την απάντηση, στο γιατί οι πωλήσεις είναι πολύ χαμηλές, κάτι που δεν ισχύει μόνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά στο σύνολο της αγοράς.

Ηλεκτρικό (αμιγώς) είναι ακόμα και το νέο μοντέλ της Porsche με το όνομα Taycan

 

Γιατί ηλεκτροκίνηση;

Στο σήμερα, διαπιστώνουμε πως τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν διεισδύσει Οι  εκπομπές ρύπων θα πρέπει να μειωθούν και ένας από τους γρήγορους τρόπους είναι η ηλεκτροκίνηση… στην ηλεκτροκίνηση. Κοιτάζοντας την γκάμα των εταιρειών διαπιστώνουμε πως διαθέτουν από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τα λεγόμενα plug in hybrid, δηλαδή αυτά που συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, για το ποια είναι η τάση και αυτό γίνεται διότι θα πρέπει να μειωθούν βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σημαντικά οι εκπομπές ρύπων. Σε αντίθετη περίπτωση οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν, ως πρόστιμα, υπέρογκα ποσά. Η λύση στη μείωση των εκπομπών ρύπων ακούει στο όνομα ηλεκτροκίνηση και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που υπάρχει τεράστια ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.

Ο Αντώνης Αδάναλης ασχολείται πολλά χρόνια με την ηλεκτροκίνηση και απαντά σε ερωτήσεις που οι περισσότεροι έχουν σχετικά με την τεχνολογία που έχει αρχίσει να μπαίνει στη ζωή μας...

 

Απαντήσεις στις απορίες για την ηλεκτροκίνηση

Ελάχιστοι γνωρίζουν τι σημαίνει, τι είναι, ακόμα και πως φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Συναντήσαμε έναν από τους πιο διαβασμένους ανθρώπους στην Ελλάδα που γνωρίζουν για την ηλεκτροκίνηση.

Ο λόγος για τον Αντώνη Αδάναλη, Sales Operation & Electromobility Manager BMW Group Hellas, o οποίος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr μιλά για το θέμα που απασχολεί μέρος της δημοσιογραφικής ατζέντας τις τελευταίες ημέρες.

Μία εικόνα που θα συναντούμε όλο και πιο συχνά στους δρόμους (ακόμα και της Ελάδας)

Απορίες…

Όπως θα παρακολουθήσετε στο σχετικό video, μας ενημερώνει για το πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ποια θεωρούνται ηλεκτρικά, αν επιβαρύνονται με φόρους, τι μπορεί να σημαίνουν κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση ενώ ξεκαθαρίζει πως όλη η παραφιλολογία και όχι η ουσιαστική ενημέρωση, προκαλεί αναστάτωση στην αγορά.

 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Αντώνη Αδάναλη στο zougla.gr ο οποίος απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση…

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης