Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Σπύρος Καλατζάκηςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Ο Σπύρος με το αγαπημένο του Yamaha Majesty το οποίο δεν αλλάζει με τίποτα... εκτός από ένα πιο καινούριο Majesty!

Ο “Βασιλιάς” του Scooter Rally Αντοχής, Σπύρος Καλατζάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σπύρο Καλατζάκη τον γνώρισα μέσω του πρωτότυπου αγώνα που διοργάνωσε πίσω στο 2015, το Scooter Rally Αντοχής. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μας συζήτηση και τον τρόπο με τον οποίο είχε συλλάβει την ιδέα και ήταν έτοιμος να την πραγματοποιήσει. Από εκεί και έπειτα, με πολλή δουλειά και επιμονή, ο Σπύρος κατάφερε να διοργανώσει πανέμορφους, χορταστικούς και κυρίως διασκεδαστικούς αγώνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Το Scooter Rally Αντοχής είναι μια διοργάνωση που δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να ενώσει Το Scooter Rally Αντοχής του 2021 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρημοτοσικλετιστικές παρέες, να ενώσει μοτοσικλετιστικά club και forum, να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική οδηγική εμπειρία, να ενώσει αναβάτες διαφορετικών δικύκλων τόσο σε φιλοσοφία όσο και σε κυβικά.

Ο αγώνας δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι ο ταχύτερος αλλά υπάρχουν παιχνίδια και δοκιμασίες για να καταφέρεις να κερδίσεις διασκεδάζοντας. Οι συμμετέχοντες συλλέγουν βαθμούς νίκης με τρεις τρόπους: βγάζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες που έχουν ζητηθεί από τη διοργάνωση, παίζοντας σε παιχνίδια που έχουν ορισθεί στη διάρκεια της διαδρομής και απαντώντας σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια.

Ο Σπύρος δουλεύει σε έναν δύσκολο τομέα καθώς κάνει εργαστηριακές αναλύσεις κυρίως για καρκίνο και δυστυχώς τα μάτια του έχουν δει πολλά. Αυτό ίσως τον έχει βοηθήσει να δει τη ζωή από διαφορετική οπτική. Ήρεμος, με συγκροτημένη σκέψη και πάντα με χαμόγελο μπορεί να συζητήσει για οτιδήποτε προκύψει και κυρίως να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε του ζητήσεις. Είναι ανιδιοτελής άνθρωπος με έντονο το συναίσθημα της αλληλεγγύης. Γι’ αυτό άλλωστε το Scooter Rally Αντοχής και ότι έχει κάνει ο Σπύρος, έχει πετύχει. Για τον απλό λόγο ότι έχει δημιουργηθεί από έναν άνθρωπο που πρώτα βάζει τον συνάνθρωπό του και μετά τον εαυτό του.

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο24.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Δημήτρης.

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν Αν και ξεκίνησα τη δίτροχη καριέρα μου με ένα Piaggio Τρεις συμμετοχές στο 36ωρο της Moto GuzziNRG 50 το 1996, νομίζω ότι αυτό που ταιριάζει στην οδηγική μου ικανότητα και συμπεριφορά είναι το Yamaha Majesty 400. Γι αυτό και είναι το τρίτο κατά σειρά, μιας και τα προηγούμενα δύο συμπλήρωσαν πάνω από 320.000 χιλιόμετρα!

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΠραγματικά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ιδιαίτερα κάποια διαδρομή, γιατί σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν απίστευτες διαδρομές που ικανοποιούν όλες τις οδηγικές απαιτήσεις. Βουνά, παραλίες, νησιά, στροφές, ευθείες, κλπ. Ίσως, η εμπειρία στο εξωτερικό το 2013 «10 μέρες, 10 χώρες» να είναι στην πρώτη πεντάδα, όπως και η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς καθόλου εθνική οδό.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΣυνήθως η τακτική συντήρηση (λάδια, φίλτρα, τακάκια κλπ) γίνεται από εμένα προσωπικά. Όμως για τις πιο εξειδικευμένες εργασίες εμπιστεύομαι τον Παναγιώτη Πράβη στη Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια.

Με την καρό σημαία δίνει το έναυσμα για την έναρξη ενός ακόμα Scooter Rally Αντοχής.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι Το MEGA STOCK BAZAAR Στο Scooter Rally μπορείς να πάρεις μέρος με όποια μοτοσικλέτα θέλεις!στην Πέτρου Ράλλη, με ικανοποιεί απόλυτα τόσο για την εξυπηρέτηση, όσο και για τις τιμές.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΔεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση και εμπιστεύομαι απόλυτα δυο άψογους επαγγελματίες και γνώστες του αντικειμένου. Τον Ανδρέα Ψυχογιό στην Αθήνα και τον Άρη Ντάλο στη Θεσσαλονίκη. (Έχω βρεθεί κι εκεί για αλλαγή ελαστικών)

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΚατ’ αρχήν μεγάλη ευκολία για να κινούμαι στην Αθήνα και έπειτα μια δυνατότητα να κάνω ξαφνικά μεγάλες ή μικρές αποδράσεις.

Στον λίγο χρόνο που είχα με τον Σπύρο είπαμε πολλά και ουσιαστικά πράγματα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΣυμμετοχή 3 φορές στις 36ωρες περιπέτειες της Ελληνικής Ορκισμένος οπαδός της Alfa Romeo!λέσχης Moto Guzzi με 2.000 χλμ σε ένα Σαββατοκύριακο.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι Η υπερβολική ταχύτητα αλλά και η δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασης εκ μέρους μου σε όλα τα απίθανα πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιAlfisti εδώ και πολλά χρόνια, κάτοχος μιας Alfa Romeo 159 που μου κάνει όλα τα χατίρια.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναιΌλοι έχουμε αγαπημένα πρόσωπα που μας περιμένουν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας σώοι και αβλαβείς.

Του υποσχέθηκε ότι τον Οκτώβριο θα πάρω και εγώ μέρος στον επόμενο αγώνα.

Οδήγηση και διασκέδαση είναι τρόπος ζωής για τον Σπύρο.

Το έπαθλο, εκτός από τα όμορφα κύπελλα, είναι η εμπειρία, η παρέα και η οδήγηση.

Το 2020 ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε, το 2019 όμως ταξίδεψαν στο Πήλιο στις αρχές Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Δημήτρης Χατζόπουλος “Ο Αμερικανός”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Κατσαμπίρης «Η ήρεμη δύναμη»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θανάσης Ζαχαριάδης “Ο παθιασμένος”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης