Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της Τετάρτης είναι ο Κώστας Χειμαριώτης.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Στα 60+ του ο Κος Κώστας εξακολουθεί να απολαμβάνει τις βόλτες με τη μοτοσικλέτα του.

Ο εργολάβος, Κώστας Χειμαριώτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εργασίες ανακαίνισης του οικήματος που διέμενα το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, κάθε πρωί συναντούσα έναν ξεχωριστό μάστορα. Με το πρώτο φως του ήλιου άκουγα από μακριά την δικύλινδρη roadster Honda του να πλησιάζει το οικόπεδο, να μπαίνει σβήνοντας τον κινητήρα και να παρκάρει τη μοτοσικλέτα πάντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι κάθε, μα κάθε φορά, άναβε το τσιγάρο του και κάπνιζε περιτριγυρίζοντας τη μοτοσικλέτα του σαν να της μίλαγε.

Δεν άντεξα φυσικά και του πρότεινα να τον κάνω “Τσακάλι” διότι διαισθάνθηκα ότι αυτό έχει κάτι το ιδιαίτερο.Η μοτοσικλέτα για τον Κο Κώστα είναι διασκέδαση και ελευθερία. Ο χαμογελαστός Κώστας Χειμαριώτης με μεγάλη χαρά δέχτηκε να μου μιλήσει για ένα κρυφό πάθος το οποίο κατάφερε να εκπληρώσει σε μεγάλη ηλικία. Ο κος Κώστας έχει πατήσει για καλά τα 60 του χρόνια και μόλις πριν από μερικούς μήνες απέκτησε την πρώτη του μεγάλη – κανονική όπως λέει – μοτοσικλέτα. Από μικρός είχε στην κατοχή του μικρές μοτοσικλέτες, κυρίως παπιά, ωστόσο ποτέ δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα και να πάρει μια μεγάλη μοτοσικλέτα.

Ο κος Κώστας έχει γεννηθεί στο Περιβόλι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα και έχει περάσει σχεδόν όλη του ζωή στο νησί. Εργάζεται ως εργολάβος οικοδομών και μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία ότι κάνει θαύματα με τα χέρια του. Με την Honda του πλέον πηγαίνει παντού, ευχαριστιέται την οδήγηση και σίγουρα δεν την αλλάζει με τίποτα. Δυστυχώς, δεν είχε καμία φωτογραφία να μου δώσει από το παρελθόν, ωστόσο ανεβάζοντας το δάχτυλο στον κρόταφο του κεφαλιού του μου είπε με νόημα: “Όλα είναι εδώ μέσα χαραγμένα, δεν ξεχνιούνται”!

Τσακάλι Νο 32.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Κώστας Χειμαριώτης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΗ καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ είναι αυτή που έχω τώρα, η Honda Shadow 500.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΞεκίνημα από Περιβόλι και ανέβασμα στην πόλη της Κέρκυρας ξημερώματα! Απόλυτη ησυχία, μόνος μου στο δρόμο!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΑν μπορούσα θα το έφτιαχνα μόνος μου, αλλά πηγαίνω σε έναν μάστορα εδώ στην περιοχή.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι... Στην πόλη της Κέρκυρας, ο Σγούρος.

Δεν είχαμε πολύ χρόνο να γνωριστούμε, λίγα λόγια με ουσία.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΔεν ξέρω. Αν δεν κάνω λάθος τώρα η μοτοσικλέτα έχει Bridgestone και είναι μια χαρά.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΈνα μέσο για διασκέδαση και μια ξέγνοιαστη βόλτα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΉμουν 17 χρονών όταν με ένα Suzuki έπεσα μέσα σε ένα χαντάκι στην άκρη του δρόμου. Ήταν βαθύ και με κόπο βγήκα από εκεί μέσα.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΟι άλλοι οδηγοί!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΤο Hyundai Coupe, το είχα ερωτευτεί.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναιΜεγάλη προσοχή, όχι υψηλές ταχύτητες. Πρώτα και πάνω από όλα είναι η υγεία.

Λάτρης της γυμναστικής και παλιότερα του Body Building.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Φίλιππος Λίτσας “Ο χιλιομετροφάγος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Χρόνης Πανδής “Ο Πυροσβέστης”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Χρήστος Ραυτόπουλος “Ο Λευκιμμιώτης”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης