Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Μπορεί να βγήκαμε σήμερα λίγο αργά, γεγονός που οφείλεται στο καθημερινό τρέξιμο και τη θεματολογία που ετοιμάζουμε, αλλά να ξέρετε πως αξίζει τον κόπο η όλη προσπάθεια.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς δεν μπορώ να γράψω πολλά, αλλά κάντε λίγη υπομονή μέχρι τέλη Ιουλίου και να είστε σίγουροι πως αξίζει το… τρέξιμο και η μυστικοπάθεια. Σίγουρα πάντως να περιμένετε κάτι πάρα μα πάρα πολύ μοναδικό!

Το καλοκαίρι σας υποσχόμαστε πως θα είναι... καυτό από ειδήσεις και θεματολογία που ΔΕΝ έχετε φανταστεί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέβηκαν οι λιανικές πωλήσεις

Στα δικά μας τώρα, η αγορά του αυτοκινήτου, ναι μεν είχε πτώση στο σύνολό της αλλά η λιανική έδειξε το… δρόμο καθώς ήταν καλύτερα συγκριτικά με το 2019. Όπως μαθαίνουμε υπάρχει αρκετός κόσμος που ψάχνεται και ρωτά και αυτό δημιουργεί ένα θετικό κλίμα στις αντιπροσωπείες.

Μαγική εικόνα από τους Αντιπαξούς (φωτογραφία από τη φετινή πανελλήνια συγκέντρωση ιδιοκτητών Jet Ski)

Γελάνε και οι… πέτρες

Από την άλλη γελάει και η… κουτσή Μαρία όπως λέει μια παροιμία στη χώρα μας, και αφορά σχετικά με τη Τελικά στην Ελλάδα διαβάζουν και οι… γιαγιάδες για το αυτοκίνητο;δυναμική που έχει ο χώρος του αυτοκινήτου.  Όπως μαθαίνουμε και εμείς, εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν καθημερινά και ενημερώνονται για το αυτοκίνητο και πραγματικά αναρωτιόμαστε αν ζούμε στην Αμερική ή στην Ελλάδα.

Ωστόσο αφήνω ένα παραθυράκι για το αν αυτά που διαβάζουν οι «αναγνώστες» αυτοκινήτου έχουν σχέση με το αυτοκίνητο ή με άλλα πράγματα που απλά δημιουργούν τα λεγόμενα κλικ. Λίγη ηρεμία και λίγος σεβασμός δεν βλάπτει σε όσους λαμβάνουν ενημερώσεις αλλά και στους ίδιους τους αναγνώστες που δεν μασάνε κουτόχορτο…

Με τον Σωτήρη Βουτσελά από τη Θεσσαλονίκη μας χώριζε μία δικαστική διαμάχη. Τελικά, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανοήσεις η κοινή απόφαση ήταν απλή. Να κοιτάξουμε μπροστά και να αλλάξουμε την εικόνα του χώρου μας που πλήττεται. Και όπως καταλάβατε αυτό θα κάνουμε και το δείχνουμε!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Μετά τις μάρκες Hyundai και KIA, ο Ανδρέας Χριστοφορίδης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής και στην SEAT. Ο Χάρης Δάνδουρας παραμένει στο τιμόνι της ισπανικής φίρμας.

Ο Ανδρέας Χριστοφορίδης (πηγή φωτογραφίας: AutoΤρίτη)

 

———————————————————————————————-

 

Ο Andreas Sieben θα αναλάβει τελικά τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στη BMW Hellas και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Andreas Sieben

———————————————————————————————-

 

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα παραμείνει Επικεφαλής στη BMW Hellas ο Christian Haririan καθώς μετακομίζει στην Πολωνία για να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες του στο BMW Group.

Ο Christian Haririan

 

———————————————————————————————-

 

Δεν θα αργήσει να δούμε αντιπροσωπεία της Jaguar – Land Rover στη Βόρεια Ελλάδα ή κάπου στη… μέση, μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, από το εξωτερικό ζητούν επίμονα αντιπροσώπευση στα… Βόρεια. Οι σκέψεις και οι συζητήσεις γίνονται για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εναλλακτικά υπάρχει και η λύση της Λάρισας. Επιπλέον γίνονται και συζητήσεις για αντιπροσωπεία και στην Κρήτη…

 

———————————————————————————————-

Πρόταση για την ΕΛΒΟ έχει καταθέσει κοινοπραξία που στην μετοχική της σύνθεση είναι και η εταιρεία Πετρόπουλος.  

 

———————————————————————————————-

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούλιο στην Ελλάδα με τις ταξινομήσεις να αγγίζουν τις 8.332 μονάδες, από 13.216 που ήταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
1.    Toyota 1.038
2.    Peugeot 852
3.    VW 712
4.    Hyundai 609
5.    Nissan 576
6.    Opel 477
7.    Citroen 446
8.    Suzuki 400
9.    Skoda 372
10.    BMW 357
11.    Ford 330
12.    Mercedes 318
13.    Audi 301
14.    Fiat 247
15.    Renault 227
16.    KIA 217
17.    Dacia 187
18.    MINI 161
19.    Volvo 144
20.    SEAT 135
21.    Jeep 57
22.    Honda 44
23.    Mitsubishi 36
24.    Mazda 33
25.    Land Rover 24
26.    Porsche 10
27.    Alfa Romeo 8
28.    Lexus 6
29.    Smart 2
30.    Jaguar 1
31.    Abarth 1
32.    Daihatsu 1
33.    Subaru 1
34.    Bentley 1
35.    Tesla 1

———————————————————————————————-

 

Νέο κατάστημα Kosmoride για την Kosmocar στο Μαρούσι λίγο πριν από το Mall…

———————————————————————————————-

 

Το κατάστημα Das Welt Auto της Karenta που βρισκόταν στην Αχαρνών κατέβασε πρόσφατα ταμπέλες…

Το κατάστημα στην Αχαρνών χωρίς οχήματα...

 

———————————————————————————————-

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης ο οποίος μίλησε για τα κίνητρα της Κυβέρνησης, για την αγορά αλλά και για τον γερασμένο στόλο αυτοκινήτων…

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να διαβάσετε τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλάκη

 

———————————————————————————————-

 

Μας εκπλήσσει κάθε φορά με τα αποκλειστικά και ψαγμένα ρεπορτάζ του ο Βαγγέλης Γκούμας. Αυτή τη φορά πήραμε… γεύση από τον γερασμένο στόλο των αστικών λεωφορείων, με τα φθαρμένα λάστιχα, τις σάπιες λαμαρίνες και τις συνεχείς βλάβες προκαλούν τρόμο σε οδηγούς και επιβάτες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ο Βαγγέλης Γκούμας συνεχίζει να αποκαλύπτει την... αλήθεια (φωτό αρχείου)

———————————————————————————————-

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα γραφεία τους οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτου, καταλαβαίνεις πως στην Ελλάδα ακόμα και οι γιαγιάδες διαβάζουν και ενημερώνονται καθημερινά για το αυτοκίνητο!

 

———————————————————————————————-

 

Μπορεί να ασχολούμαστε καθημερινά με τα αυτοκίνητα αλλά είναι μερικά πράγματα που δεν έχουν σχέση με ρόδες, αλλά μας αγγίζουν. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω αποκλειστικό video, τελικά ακόμα και ένα γουρουνάκι έχει ψυχή και μπορεί να σε κάνει να δεις διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή και με άλλο μάτι!

 

———————————————————————————————-

 

Σε μηνιαία βάση κυκλοφορεί το περιοδικό autoΤρίτη

 

———————————————————————————————-

 

Με καλύτερες τιμές στα καινούργια αυτοκίνητα έχουν βγει πολλές εταιρείες γεγονός που οφείλεται στα οχήματα που προορίζονταν για rent a car και «έμειναν» τελικά απούλητα. Κέρδος για τον καταναλωτή που μπορεί να πάρει πιο εύκολα, καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.

 

———————————————————————————————-

Ελέγχους σε αυτοκίνητα με ξένους αριθμούς κυκλοφορίας πραγματοποίησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν, βρέθηκαν παράνομα ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Όσοι κυκλοφορείτε με οχήματα που φέρουν πινακίδες από άλλες χώρες καλό θα είναι να το προσέξετε στην περίπτωση που δεν ακολουθείτε τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία για κυκλοφορία στην Ελλάδα

 

———————————————————————————————-

 

Εντυπωσίασε το αφιέρωμα για το αυτοκίνητο στο «Κ» της εφημερίδας Καθημερινής που κυκλοφόρησε την Κυριακή 5 Ιουλίου και επιμελήθηκε ο Άρης Γαλανόπουλος. Σε αυτό διαβάσαμε θεματολογία που αφορούσε από την… Aston Martin του James Bond μέχρι  για ηλεκτρικά, υβριδικά και SUV οχήματα. Στο αφιέρωμα των 100 σχεδόν σελίδων διαβάσαμε και συνέντευξη της Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρας Σδούκου αλλά και του Προέδρου του ΣΕΑΑ Γιώργου Βασιλάκη.

———————————————————————————————-

 

Όλο εκπλήξεις μας έχουν στο DS Store. Αυτή τη φορά, δίπλα στο DS7 Crossback των 300 ίππων ο θρυλικός “Βάτραχος” που και να θέλει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος!

Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά και ο νέος είναι ωραίος (και με πολλά άλογα!)

 

———————————————————————————————-

 

Η  Mercedes-Benz πρόκειται να γιορτάσει ψηφιακά την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας S-Class τον Σεπτέμβριο, σε μία νέα μορφή που σηματοδοτεί την εξέλιξη της ενημερωτικής, ψηφιακής της πλατφόρμας. Ωστόσο και μέχρι τον… Σεπτέμβρη οι σημαντικότερες καινοτομίες του μοντέλου, πρόκειται να παρουσιαστούν σε 3 επεισόδια, αρχής γενομένης από τις 8 Ιουλίου 2020 στις 12:30μ.μ. Για να δείτε live την παρουσίαση πατήστε ΕΔΩ

 

———————————————————————————————-

 

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 8 Ιουλίου η SEAT όπου θα γίνει ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και θα παρουσιαστεί το μέλλον της εταιρείας και των μαρκών.

 

———————————————————————————————-

 

Κυκλοφόρησε στον διαδικτυακό αέρα το νέο τεύχος του GOCAR Magazine Νο79, με πολλά θέματα και με εξώφυλλο τη νέα Mercedes-Benz GLA.

———————————————————————————————-

Τη νέα βενζίνη με περισσότερα οκτάνια και τεχνολογία Active με την ονομασία Super Unleaded 98 λάνσαρε στην ελληνική αγορά η BP.

———————————————————————————————-

Δύο αποχωρήσεις υπήρξαν στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος καθώς παραιτήθηκαν οι, Νίκος Παυλίδης και Αντώνη Σταφυλοπάτης. Τα νέα μέλη του ΔΣ (αναπληρωματικοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα) είναι οι Χρήστος Σαρηγιαννίδης και Δημήτριος Καρπάνος. Επιπλέον στην Εξελεγκτική Επιτροπή, μετά την παραίτηση του Στράτου Φωτεινέλη, την θέση του καταλαμβάνει ο αναπληρωματικός, Μαρίνος Μαυρομάτης.

———————————————————————————————-

 

Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού AUTO4U κυκλοφόρησε στα περίπτερα μαζί με το 109ο του MotoGP World, με ένα διπλό εξώφυλλο και διπλή ενημέρωση για τέσσερις και δύο τροχούς…

 

———————————————————————————————-

 

Μία ταινία μικρού μήκους ετοιμάζει η Yamaha με πρωταγωνιστές την Ténéré 700 και τέσσερις αναβάτες, ο κάθε ένας με τα δικά του, διαφορετικά χαρακτηριστικά: Γιούρκας Σεϊταρίδης – ο Αθλητής, Γιάννης Τουρατζίδης ο Πρωταθλητής, Δημήτρης Χελιώτης ο Παλιός και Θανάσης Χούντρας ο Δάσκαλος. Πάρτε μία πρώτη γεύση παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις λόγω του COVID-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.protothema.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.in.gr 7
4. www.zougla.gr 12
5. www.iefimerida.gr 20
6. www.newsit.gr 21
7. www.tanea.gr 26
8. www.gazzetta.gr 29
9. www.kathimerini.gr 33
10. www.capital.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 110
2. www.autogreeknews.gr 159
3. www.autotriti.gr 163
4. www.gocar.gr 170
5. www.traction.gr 236
6. www.drive.gr 374
7. www.autoagora.gr 419
8. www.4troxoi.gr 528
9. www.caranddriver.gr 532
10. www.autoblog.gr 690
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.carwall.gr 8.033
3. www.ix.gr 9.195
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/7/2020 (21:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 83.300
2. Trcoff: 23.200
3. Drive magazine: 18.900
4. Carotogr: 9.910
5. Tractiongr: 8.510
6. 4Τροχοί: 2.600
7. Gocar: 2.610
8. CarGuysGr: 2.600
9. Newsauto: 2.130
10. Ariadni Gerasimidou: 2.000
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.750
12. Επί Τροχών TV: 1.190
13. Auto Τρίτη: 1.140
14. Πάνος Σειτανίδης: 884
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 719
16. Auto Greek News: 360
*μέτρηση στις 6/7/2020 (21:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης