Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι. Όλα τα… καλά μαζί εκτός από τον καιρό που σήμερα μας τα χάλασε και αντί για ήλιο, έβρεξε και έριξε χαλάζι!  

Βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση καθώς το 2020 μας κρύβει πολλές εκπλήξεις, με μεγαλύτερη απ’ όλες αυτή της πανδημίας που μας έκλεισε σπίτια μας για πολλές εβδομάδες…

Με βροχές και χαλάζι ξεκίνησε το καλοκαίρι. Πάμε... δυνατά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινείται το γρανάζι…

Σε κάθε περίπτωση, αν έχουμε την υγεία μας, συνεχίζουμε δυναμικά με καλή διάθεση που όπως φαίνεται Οι Έλληνες έχουμε προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και κοιτάζουμε μακριά…υπάρχει. Τα μηνύματα της αγοράς είναι πολύ καλά και είναι κάτι που δεν το περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι!

Το σίγουρο είναι πως έχουμε προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, έχουμε ζήσει μία οικονομική κρίση δέκα ετών και ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε, και να σχεδιάσουμε καλύτερα το αύριο. Λίγη υπομονή χρειάζεται, δουλειά, καλή διάθεση και νέες ιδέες.

Στα της αγοράς πάντως, φάνηκε πως το γρανάζι κινείται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, οπότε κοιτάμε μόνο μπροστά.

Έτοιμοι να ανακαλύψουμε νέα πράγματα και να πάμε... κόντρα σε όσα ξέρουμε (στη φωτό το... ανατρεπτικό Honda Civic)

Ανακοινώσεις τέλος της εβδομάδας

Από εκεί και πέρα, αναμένουμε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα για όλα όσα ακούγονται σχετικά με τα αυτοκίνητα και τα κίνητρα που θα δοθούν.

Επίσης αναμένουμε και κάτι… ακόμα που αν γίνει θα αλλάξουν πολλά δεδομένα στην πιάτσα. Δυστυχώς είναι νωρίς (δεν θα αργήσει…) για να γράψουμε και να ανακοινώσουμε περισσότερα. Λίγη υπομονή χρειάζεται (και εδώ).

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

#Αντίο_COVID19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Σπύρος Πανόπουλος το εσωτερικό του ελληνικού υπεραυτοκινήτου CHAOS το οποίο θα έχει έτοιμο τους επόμενους μήνες. Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε δείξει εικόνες με το εμπρός και πίσω μέρος και σιγά- σιγά παίρνουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του μοντέλου που θα κατασκευάζεται στην Ελλάδα και θα αποδίδει έως 3.000 ίππους.

To εσωτερικό του ελληνικού CHAOS

 

———————————————————————————————-

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου (παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα κίνητρα που θα δοθούν στην αγορά του αυτοκινήτου και θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Κυριάκος Μητσοτάκης (δεξιά) και Κώστας Αχ. Καραμανλής

 

———————————————————————————————-

 

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας και μάλιστα όπως μαθαίνουμε στις εγκαταστάσεις της αίθουσας ξιφασκίας στο Ελληνικό. Αυτό που απομένει είναι να μάθουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι διοργανωτές προκειμένου να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες και τον τρόπο που θα γίνει.

Τελικά μάλλον θα... δούμε έκθεση αυτοκινήτου το 2020

 

———————————————————————————————-

 

Κίνηση που ελάχιστοι μπορούν να φανταστούν ετοιμάζει ο Σπύρος Πανόπουλος της Spyros Panopoulos Automotive ο οποίος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με Κυβερνητικά στελέχη. Πολύ σύντομα ίσως υπάρξουν και ανακοινώσεις που θα γεμίσουν πολλά χαμόγελα τους Έλληνες!

Ο Σπύρος Πανόπουλος ετοιμάζει εκπλήξεις...

 

———————————————————————————————-

 

Μαζί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουν μπει και στη ζωή μας, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια ενώ εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και σε αυτόν τον κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Παρασκευή ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει και για τα παραπάνω…

 

———————————————————————————————-

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη ελληνική διαδικτυακή παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Kuga το οποίο ήδη είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Μέσω webex έγινε η πανελλήνια παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Kuga

 

———————————————————————————————-

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων έχει επιστρέψει κανονικά στις δουλειές του ενώ υπάρχει και ένα ακόμα μικρό ποσοστό που θα επιστρέψει στην εργασία του από την επόμενη εβδομάδα.

 

———————————————————————————————-

 

Hyundai και… KIA μαζί, ή καλύτερα Θανάσης Αγγελής (διευθυντής δημοσίων σχέσεων Hyundai) και Γιάννης Αρσενιάδης (product manager KIA) μαζί. Ο φακός του zougla.gr τους απαθανάτισε μέσα σε ένα υβριδικό Hyundai Kona!

Θανάσης Αγγελής (δεξιά) και Γιάννης Αρσενιάδης

 

———————————————————————————————-

 

Μεγάλη αισιοδοξία υπάρχει στον κλάδο του αυτοκινήτου, μεγαλύτερη από αυτήν που περίμεναν τα στελέχη, κάτι που αντλείται από την κίνηση αλλά και ζήτηση που υπάρχει.

 

———————————————————————————————-

 

Πολύ καλύτερος από πλευράς πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων ήταν ο Μάιος συγκριτικά με τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν τον περασμένο μήνα 4.503 μονάδες (2.434 τον Απρίλιο) αφήνοντας μία αισιοδοξία στην αγορά.

Τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και πάλι να πωλούνται...

 

———————————————————————————————-

 

Πτώση της τάξης του 67,45% υπήρξε στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Μάιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά πουλήθηκαν 4.503 αυτοκίνητα, το 2019 ήταν στα 13.832 ενώ το 2018 στις 12.467 μονάδες.

 

———————————————————————————————-

 

Ένα αποκαλυπτικό video που δείχνει αποθήκη όπου κλεμμένα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε ανταλλακτικά αποκαλύψαμε πριν από λίγες ημέρες. Οι εικόνες ήταν… σοκαριστικές αλλά και κατατοπιστικές για το πού και πώς καταλήγουν τα οχήματα που εξαφανίζονται. Δείτε παρακάτω το σχετικό video…

 

———————————————————————————————-

 

Κάποτε τον αποκαλούσαν… τρελό και πως τα αυτοκίνητα που έβγαζε – και συνεχίζει να βγάζει – δεν θα είχαν καμία απήχηση. Στην πράξη όμως αποδείχτηκε το αντίθετο. Ο λόγος για τον Έλον Μασκ και την Tesla που συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς και ταυτόχρονα τις καρδιές των αγοραστών. Πλέον ο Μασκ καταφέρνει να τραβά πάνω του τα βλέμματα όλου του πλανήτη κάτι που πέτυχε πριν από λίγες ώρες με την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 που έφτιαξε η SpaceX. Μία αποστολή που είναι η πρώτη επανδρωμένη των ΗΠΑ μετά από δέκα περίπου χρόνια. Να σημειώσουμε πως οι δύο αστροναύτες (Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ) έφτασαν στο σημείο πριν την εκτόξευση, με… Tesla!

 

———————————————————————————————-

 

Στις 13 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το αφιέρωμα για το αυτοκίνητο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Η ύλη θα αποτελείται από 32 σελίδες και την επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος Διονύσης Λιβέρης.

Ο Διονύσης Λιβέρης

 

———————————————————————————————-

 

Την Τρίτη 2 Ιουνίου κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδος το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί.

 

———————————————————————————————-

 

Στον διαδικτυακό «αέρα» βρίσκεται το νέο site αυτοκινήτου – μοτοσυκλέτας, το auto4u.gr το οποίο είναι κάτω από την ομπρέλα της Pressgroup. Την επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Διατσίδης ενώ συνεργάτες είναι οι, Γιώργος Βαρίνος, Πέτρος Πιτσίνης, Βασίλης Κωστάκος, Μπάμπης Κελάφης και Νίκος Μπλούνας.

 

———————————————————————————————-

Ο product manager της MINI Νίκος Καψής έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες μία σειρά από video, που αφορούν σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μοντέλων της βρετανικής φίρμας. Τα συγκεκριμένα ανεβαίνουν στο Instagram της MINI Hellas, κάθε Σάββατο στις 17:00.

Ο Νίκος Καψής

 

———————————————————————————————-

 

Μας εξέπληξε την περασμένη εβδομάδα στις 29 Μαΐου, η ανάρτηση του Στέργιου Μανώλη που «ανήμερα της άλωσης της Πόλης», το 1998, ξεκινούσε με τον Γιάννη Ιακωβίδη ένα οδοιπορικό των πολλών χιλιομέτρων με Nissan Patrol στις αλησμόνητες Πατρίδες. Μια προσπάθεια πολλών ημερών που στέφθηκε με επιτυχία και η εφημερίδα Έθνος το τίμησε με πρωτοσέλιδο.

Πραγματικό ρεπορτάζ από τον Στέργιο Μανώλη και τον Γιάννη Ιακωβίδη (διευθυντικό στέλεχος της Nissan)

 

———————————————————————————————-

 

Ο Κώστας Νικολακόπουλος είναι καλεσμένος της εκπομπής «Πάνω από τα Όρια» του Στράτου Φωτεινέλη. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Κώστας Νικολακόπουλος (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

 

Το μήνυμα της Yamaha ταιριάζει.. γάντι στην σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν λόγω της πανδημίας. «Δεν γυρνάμε πίσω, αλλά πάμε μόνο μπροστά. Προχωράμε #monomprosta. Προχωράμε μαζί.

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις λόγω του COVID-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.protothema.gr 3
2. www.lifo.gr 6
3. www.in.gr 7
4. www.zougla.gr 10
5. www.newsit.gr 24
6. www.tanea.gr 25
7. www.iefimerida.gr 26
8. www.tovima.gr 33
9. www.newsbeast.gr 37
10. www.kathimerini.gr 39
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 112
2. www.autogreeknews.gr 162
3. www.autotriti.gr 172
4. www.gocar.gr 203
5. www.traction.gr 213
6. www.autoagora.gr 348
7. www.drive.gr 423
8. www.caranddriver.gr 615
9. www.4troxoi.gr 660
10. www.autoblog.gr 730
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 3.202
3. www.carwall.gr 11.746
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/6/2020 (15:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 80.200
2. Trcoff: 21.400
3. Drive magazine: 18.500
4. Carotogr: 9.860
5. Tractiongr: 7.050
6. 4Τροχοί: 2.530
7. Gocar: 2.400
8. CarGuysGr: 2.420
9. Newsauto: 2.110
10. Ariadni Gerasimidou: 1.960
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.550
12. Επί Τροχών TV: 1.180
13. Auto Τρίτη: 1.090
14. Πάνος Σειτανίδης: 885
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 665
16. Auto Greek News: 349
*μέτρηση στις 1/6/2020 (15:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Traction και Autohub δεν μεταδόθηκαν λόγω κορονοϊού…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης